Ja sam naručio MSI Gaming X 1060, i u istom sam problemu bio kao i ti, da li RX 480 i njen famozni Vulcan, ili 1060, i onda sam presudio i naručio MSI (Hteo sam prvo Asus Strix, ali razlika je 25e u ceni, a u performansama nije tolika razlika za te pare). Ako, kažem AKO, i zavlada taj Vulcan i u budućnosti bude AMD bolji od Nvidia, prodaš kartu, doplatiš još para i uzmeš tu, i opet si miran, a pošto se to neće dogoditi u naredne 2-3 godine, sa ovom 1060, ćeš sigurno biti prezadovoljan, kao i ja što ću, nadam seUpravo tako i ja nesto razmisljam, samo me nervira sto za sada ima mali izbor nereferntnih 1060 kartica. Do sinoc je bila u ponudi strix kartica na kupujem prodajem sada ima samo msi gaming modeli. A da se pojave i ostali verujem da ima onih koje bi sigurno kostale oko 300 evra.
Iskreno ne zanima me toliko izgled kartice ali ono sto me interesuje da nije bucna i da se dobro hladi a kako uzimam 1060 koja se odlicno klokuje voleo bih neki bolji primerak da dograbim ali opet nije ni to prioritet.
Jos uvek nema u ponudi gainword, zotac, palit i drugih firmi sa svojim nereferentnim modelima kartica. Kontam da neki od tih modela kartica bi sigurno bili ispod 300 evra. Ali 300 evra sam sutra spreman da dam za 1060. Taman imam desetak dana fore pa mozda u tom periodu se pojave i druge firme sa 1060 modelima.
Kao što si i sam napisao, u 90% testova, 1060 je jači od rx 480, pa čak i u nekim naslovima koji su naklonjeni isključivo AMDu. A takođe mislim, da svi ti bitniji naslovi u budućnosti će biti naklonjeni Nvidiu, pošto imaju više para, pa im se može kako hoće