Koliko sam ja video, rx 7800 XT je ekvivalent RTX 4070 sa od prilike 10% boljim performansama raw, dok kada upališ Ray tracing 4070 ima bolji FPS overall. Da ne pominjem da je 4070 skuplji od 7800 XTa svakako. Jedino što žrtvuješ kupovinom te grafičke je upscaling tj. DLSS koji je trenutno mnogo bolji od FSRa, doduše, lično čekam da ubace famozni FSR 3.1 barem u Cyberpunk da vidim kakvo će biti, doduše, koliko sam video AMD je koristio upscaling method iz FSR 2.0 dok je u 3.1 poboljšao problem sa ,,fizzynessom" i Ghostingom po njihovim rečima. Doduše slike / gifovi koje su dali kao primer su očajni. Do sad sam uvek koristio Nvidiu, AMD nikad, a Hvala Bogu, volim da eksperimentišem tako da sam svakako odlučio da uzmem 7800 XT za probu, pa ako se za***em, za***o sam se i tjt. xD@L4z0 i ostali drugari... Ja bih pitao sta covek pre da uzme rx 7800xt ili rx 7900 gre ???

Prvi izbace Frame generation, kazu, moze da radi iskljucivo na 4000 seriji, ne i na slabijim grafickama. I onda imas AMD koji dodje i kaze, evo vam Frame generation na skoro svim GPUovima, sto AMD, Sto nVidia, koristim trenutno RTX 3060 12GB OC, Igram trenutno Ghost of Tsushima, DLSS na Quality + FSR Frame generation upaljen, raj za oci. Ali jbg, imas i ljude kao npr. jednog mog frenda koji naziva Intel i nVidiu gospodskim kompanijama samo zato sto AMD kind of uvek kasni za njima i daje ,,free" stvari koje ove 2 kompanije pokusavaju da monetizuju. Sa njim da krenes da se ubedujes, to bi bilo da je neki Intel Celeron bolji od Ryzen 7 5800x samo zato sto je Intel jbg. Skoro nekad odradio upgrade sebi od R7 3700x na R7 5800x, salje mi on neki intel 11th gen, nezz tacno koji cpu je bio, ugl F na kraju. Kaze ja cu ovaj, barem je malo bolji od ovog tvog ,,****eta". Guess, what, na svim benchmarkovima 5800x veci FPS osim u Red Dead Redemption 2 gde intel ima 2 FPSa vise. Hvala Bogu, njegov odg. bio Pa meni taj CPU i treba za Rockstarove gameove. Ugl, poenta, just ignore them. xD