bolje je da rade na razlicitim modulima, jer ako rade u istom modulu dele FPU i fetch/decode.... verovatno driver za CPU to treba da resi ili neka zakrpa za windowsPitanje. Imam dva threada. Kako će Windows znati da ih forsira da trče u okviru istog modula? Koliko truda treba da ulože autori SWa da iskoriste pogodnosti BD arhitekture.
Blablablaaaa.... To je sve sto mogu da kazem... Te yield los, te integer jezgra rade sporo...sve na nivou rekla-kazala i tako u beskonacnoj petlji.
To se i ja pitam. Verovatno nikako. Eventualno moze da ih inicijalizuje na neparnim jezgrima, sto su razliciti moduli.Pitanje. Imam dva threada. Kako će Windows znati da ih forsira da trče u okviru istog modula? Koliko truda treba da ulože autori SWa da iskoriste pogodnosti BD arhitekture.
http://www.overclock.net/tankguys-pre-sales/1111697-amd-bulldozer-pre-order-info.htmlModels / Pricing:
FX6100 X6 - $204.99
FX8120 x8 - $236.99
FX8150 x8 - $259.99
Istina, dobra je cena, ali sta taj procesor nudi npr. u odnosu na Thuban 1100T to je veliko pitanje... Da li ima tih 35% dodatnih performansi koje su obecali. Moracemo da sacekamo da to cudo izadje da bi smo imali kompletnu sliku o svemu. Dok ja to ne dobijem na testiranje, nadam se pocetkom Oktobra, necemo znati sta i kako.The rumor about a rumor... Ja želim videti taj FX procesor u AM3+ socketu, dok to ne vidim, procesor ne postoji! Šta fali niskoj ceni? Ljudi su oduševljeni cenom.
Da se razumemo, BD ce biti veoma zanimljiv ako po jezgru IPC bude >= K10. Znaci, zavisi od toga kako CMT skalira, zavisi mnogo i od toga kakve su perf. na nivou modula, npr. kako ce sa 3-4 threada raditi.Pa cene SB su relativno "niske" a kad izadje BD mozemo ocekivat i nize (mozda), pogotovo ako imaju "problema" sa skaliranjem na 8 jezgra i relativno los IPC mislim da nemogu da teraju cenu vecu od 2600K, njima je po broj jedan najvazniji dan isteka NDA gde zele pozitivne testove na netu, a svaki sajt ce pri oceni uzet performanse/cenu u odnosu na i5 i i7 i ako parira tu i tamo i bude jeftiniji testovi ce biti pozitivni samim tim i prodaja
Takodje bas gledam dilersku cenu za e3300 i razlika je 2e u odnosu na sempron le (single core), znaci dual core e3400 je doziveo pad cene od 6-7e u zadnjih nedelju dana (mada sam ja evo sastavio 3 sempron masine, ebi ga i tih 5e (cpu i ploca) razlike ukupno znace milka i 2l coca cole nije za bacanje ), intel moze cenovno jako agresivno da igra ako pozeli, AMD nemoze dopustiti da zbog toga bude na losem glasu
Po ovom pitanju sam ja bio skeptican sve vreme...Da li ima tih 35% dodatnih performansi koje su obecali.
Meni se ipak cini da su oni koji su uzeli 1155 Intel ploce iz'eli govantzeNe znam,ja pocinjem da mislim da su ljudi koji su pazarili neke top AM3+ ploche iz'eli govantze...