Pa vidiš u tabelama stavio sam 1100T overklokovan na 3.6 GHz, sa turbom na 4.1 i RAM-om na 1866. Razlike klok za klok su vidne u korist Phenoma gledano po jezgrima. 8 BD jezgara uglavnom nije u stanju da izadje na kraj sa 6 K10 jezgara ili su tu negde, npr. kada je video kompresija u pitanju BD je ipak nešto bolji.Pod time sam mislio da je generalno bolji, kada se svi testovi uzmu u obzir, i saberu se procenti kada je ko bio brzi...
Stock je 955 verovatno znatno brži. Overklokovani...paaa, FX4100 možda može na 5 GHz, a Phenom može na 4.2. Mislim da će Phenom u većini stvari biti brži na 4.2 sa istim brojem jezgara.Sta je trenutno bolje uzeti sto se performansa tice Phenom 2 x4 955 ili BD FX4100 cena im je odprilike ista?
Trebalo bi da je dovoljno, to su ipak samo 2 modula.Dali je za BD FX4100 dovoljna Venedeta 2?
Dali je OCZ napajanje od 500w dovoljno za BD FX4100 i ati radeon 4890
Ne znam sta tacno da ti kazem. Morao bi oba da uporedim head to head, pa da uzmem u obzir cenu, disipaciju, potrebu za jakim napajanjem, mogucnost otkljucavanja itd... ima tu dosta varijabli, a mozda postoji sansa da se FX4 otkljuca na FX6 ili FX8, sto svakako onda nije losa kupovina.Hvala drfedja, znaci 955 je za nijansu jaci CPU, a trenutno i bolja kupovina.
Kod mene Phenom II X4 955, 3900MHz , 2600NB , Ram na 1333 CL7 (8GB)Uradio sam test na defaultu i na 4800 sa nb na 2600 i ramom na 2133.
Šta radi ova aplikacija?@fedja
Jel ti BD jos tu da odradis jedan mali selfmade test ?
Na Default taktu i na 4.8GHz ako nije problem.
Samo duppli klik na test.jar iz arhiva i malo strpljenja
E da u Folder gdje izvrsujes aplikaciju treba ti oko 145MB slobodnog prostora.
DB4O je jedna od najpoznatijih objekt orijentisanih Baza podataka.Šta radi ova aplikacija?
Postoji mogucnost i InMemory varijanteKoliko te ogranicava hard disk u ovome? Jel bi mogao da napravis neku test bazu u memoriji (bez perzistencije)?
Znam da Tapestry framework nudi neku test bazu koja nije perzistentna, ali nisam radio sa tim, te nisam 100% siguran.
Jel si se bahtao sa jos nekim nonSQL bazama?Postoji mogucnost i InMemory varijante
Pored DB4O trenutno testiram i ObjectDB. Inache do sada sam na poslu imao iskljucivo kontakta sa relationalnim bazama -> DB2, HSQL-DB , Firebird , MySQLJel si se bahtao sa jos nekim nonSQL bazama?
Evo i za Thuban na 3.6/3.0/1.86 sa turbom na 4.1:Pored DB4O trenutno testiram i ObjectDB. Inache do sada sam na poslu imao iskljucivo kontakta sa relationalnim bazama -> DB2, HSQL-DB , Firebird , MySQL
Potvrdjujem, samo ne pali Linx Medo Shalu na stranu, moze bez problema na 4,5 GHz da radi sa Hyper 212+, posto je dovoljan napon od nekih 1,3VMoze 212+ bez problema da izgura 4.6-4.7 GHz sa dva ventilatora. Temperatura bi bila mozda 5 stepeni veca.
Moze, utvrdili smo da moze. Napajanje jeste problem, to se slazem. Mada 550W ce zavrshiti posao ako se ne klokuje.Nije problem investicija u hladnjak, eto cak bi i taj 212+ mozda mogao da izgura(mada ja ostajem skeptican sve dok ne vidim shot sa bar 75 krugova linXa ili 12 sati Primeta), problem je investicija u napajanje a sto ce biti pod moranje za sve koji nameravaju da uzmu FX-81xx s namerom da ga klokuju(a ne znam sto bi ga uzimao neko ko nema nameru da ga baci na muke)