Foronororo
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 09.10.2020.
- Poruka
- 66
- Rezultat reagovanja
- 6
Moja konfiguracija
Pozdrav svima, da li biste imali vremena da mi pomognete oko odabira komponenti za računar (matična ploča, ram memory, psu, ssd)? Jedino sam se odlučio za procesor Ryzen 5 3600, a za GPU najverovatnije 5600xt ili 1660 super. U prilogu ću postaviti dokument u kojem sam napisao komponente oko kojih se dvoumim (ako vam nije problem i ako želite molim vas mi predložite neke koje će možda biti bolje za taj novac). Budžet koji bih izdvojio za delove (u koje ne ulaze grafička i procesor) je 300 - 350 evra, možda i koji evro više. Zato molim vas ukoliko imate još neke bolje predloge za komponente molim vas recite mi, na primer da uzmem jeftini SSD ili drugi deo koji nije toliko važan za gaming, i uštedim na boljoj grafičkoj ili nekom drugom delu računara.
Želeo bih da kupim računar sa kojim ću biti miran par godina (ovde najviše razmišljam o matičnoj), međutim da li se isplati uzeti future proof matičnu, ako na primer matična crkne za prosečno 4 godine? Samim tim moje pitanje je da li da uzmem jeftiniju matičnu u tom slučaju? Ako vam nije problem, postavio bih vam još pitanja, unapred izvinite zbog dugačkog teksta, ako vas smaram nemojte odgovarati i na pitanja.
Pitanja:
Želeo bih da kupim računar sa kojim ću biti miran par godina (ovde najviše razmišljam o matičnoj), međutim da li se isplati uzeti future proof matičnu, ako na primer matična crkne za prosečno 4 godine? Samim tim moje pitanje je da li da uzmem jeftiniju matičnu u tom slučaju? Ako vam nije problem, postavio bih vam još pitanja, unapred izvinite zbog dugačkog teksta, ako vas smaram nemojte odgovarati i na pitanja.
Pitanja:
- da li mi možete reći da li kada biram matičnu treba da gledam onu na kojoj piše rev. 1.0 ili bez toga, na primer: Gigabyte B550M DS3H (rev. 1.0) ova je jeftinija od one na kojoj ne piše ovo.
- GLUPO PITANJE: Da li grafičke kartice (poput 5600xt i 5700xt) drastično povećavaju račun za struju?
- Da li je bolje da se uzme SSD sa DRAM-om?
- Da li mi možete reći koji su najbolji modeli grafičkih kartica 1660 super i 5600xt?
- Da li imate neka iskustva sa kupivinom od “PC World“ Subotica i “PC Hardware“ Subotica (oba sa sajta KupujemProdajem)? Ako znate još nekog da li mi možete predložiti da uporedim cene?
- Kad smo već kod toga, kakva su vaša iskustva sa garancijama preko serijskog broja tj. garancije za robu kupljenu iz drugih zemalja koja se preprodaje (u ovom slučaju Mađarska)?
- Memory: Da li je za gaming bolja opcija 2x8gb ili 1x16gb?