• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Agile i lideri u IT-ju

Sakaned

Newcomer
Učlanjen(a)
03.10.2017.
Poruka
1
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ćao ljudi, zanima me koliko vas primenjuje Agile na projektima? Da li imate lidera u timu? Da li vam je lider funkcionalni ili mu stvarno verujete jer je ekspert i harizmatična osoba?
Nadam se da ćete podeliti vaše iskustvo sa mnom, mi razmišljamo da li da uđemo u proces prelaska na agilnu metodologjiu pa su mi sva mišljenja od velikog značaja! :)
 

AlexRu

Newcomer
Učlanjen(a)
03.10.2017.
Poruka
1
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Mi primenjujemo Scrum u pojedinim timovima, a u biznisu neku kombinaciju metodologija... Sustinski, po meni Scrum Master mora da ima liderske sposobnosti da bi imao dobru komunikaciju sa developmentom i svim drugim stakeholderima. Isto tako, meni generalno deluje da u IT-ju posebno nista ti ne znaci da li si sef, nego da li si lider, da li ti ljudi veruju, koliko te gotive, koliko mogu da uce od tebe i koliko si spreman da priznas da ne znas ili znas, da li si spreman da primis udarac za njih i da ih vodis kroz proces razvoja. Nije poenta da sefujes iz fotelje, nije to Top Shop, to je ozbiljan izazov - rad s ljudima.
 
Vrh