• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Activate Windows

NeuSdesigns

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.01.2014.
Poruka
178
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Zasto mi se pojavljuje poruka na fazon kao, Windows mora da se aktivira kroz 6 dana, kad dodje do ono Welcome kad palim PC, ispadne ta poruka i pise Activate i Cancel, kad idem Activate, pise Windows is already activated... Radi se o Windows XP-u SP 2, e da, sta bi se isto tako desilo, da reinstaliram windows, a da nemam kljuc i kad bi isteklo onih 30 dana, sta bi se desilo sa Windows-om posle, inace to nije sad moj slucaj, moj slucaj je da mi izlazi ta poruka, a da je Windows aktiviran...

NeuSdesigns

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.01.2014.
Poruka
178
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Moram da napravim dupli post, jer nece da mi izmeni prethodni post, ovako, gledao sam po net-u i nasao neko resenje, otis'o sam u safe mode i u run kucao rundll32.exe syssetup,SetupOobeBnk... Ta opcija bi kao trebala da resetuje windows da se opet aktivira, e sad, meni nije izbacilo poruku kao u prvom postu, vec normalno radi, al' nije mi se resetovalo to da windows opet trebam da aktiviram, vec i dalje pise, windows is already activated. Ugasio sam PC, pa sam opet upalio da vidim da li ce da se vidi opet poruka da trebam da aktiviram windows, ne pise nista, e sad, ako iznenada ne mogu da posle tih 5 dana upalim normalno racunar jer je windows kao istekao, da li cu ja moci u safe mode, barem da prebacim sve podatke na eksterni hard disk i je l' cu moci da repairujem ja windows?

ThePocetnik

Moderator
Učlanjen(a)
30.03.2009.
Poruka
5.087
Rezultat reagovanja
25
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion - 14-ce0008nm
CPU & cooler:
Intel Core i7 5820K feat NiC L32
Motherboard:
ASRock X99 WS
RAM:
4x8GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury
VGA & cooler:
Sapphire Pulse 580 4GB
Display:
Dell 2312HM i AOC G2460PF
HDD:
Seagate 3TB, WD Red 3TB, Samsung F3 1TB, Samsung 850 EVO 500GB, HP EX900 512GB, Intel M.2 SSD 6000p
Sound:
Asus Xonar U7 feat Logitech X-530 / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HMC631
Case:
Corsair Carbide 500R
PSU:
EVGA SuperNova G3 750W
Optical drives:
LiteOn iHAS124 / ASUS SBW-06D2X-U
Mice & keyboard:
RedDragon Kala i A4Tech V7 Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Other:
PS3 Ultra slim 500GB / Shuttle XS35V4
Kada ti istekne tih par dana windows XP te nece pustiti da se logujes i nudice ti samo aktivaciju, pa ako ti je windows aktiviran trebalo bi da prodje aktivacija preko interneta i da ti dozvoli login. Ako se to ne desi uvek mozes preko drugog OS-a da izvuces podatke ili da pak odes kod nekog druga i da prikacis svoj HDD. Mada bi ja bekapovao za svaki slucaj aplikacije, podesavanja isl...

NeuSdesigns

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.01.2014.
Poruka
178
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
A da l' bi mog'o ja u Safe mode da udjem, ne sa networkingom, samo safe mode i odatle da prebacim? Nisi procitao moji drugi post izgleda, sad sam resio nesto i ta poruka mi se ne pojavljuje da mi istice za 5 dana, u safe mode sam kucao rundll32.exe syssetup,SetupOobeBnk. E sad to bi trebalo da resetuje windows da ga opet aktiviram, s tim sto meni i dalje pise da je aktiviran, ali mi se ne pojavljuje poruka. E sad isto me zanima, sta ce se desiti ako ja sad uzmem svoj hard i pirkljucim ga za drugi komp na koji vec ima jedan? Je l' mi on ucitava particiju koju ja hocu ili?

NeuSdesigns

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.01.2014.
Poruka
178
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ili da li cu moci ja normalno da reinstaliram windows xp kao i uvek ako istekne, samo odaberem C: jer mi se tu nalazi windows, a ostalo sto nije na C da ostane?

ThePocetnik

Moderator
Učlanjen(a)
30.03.2009.
Poruka
5.087
Rezultat reagovanja
25
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion - 14-ce0008nm
CPU & cooler:
Intel Core i7 5820K feat NiC L32
Motherboard:
ASRock X99 WS
RAM:
4x8GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury
VGA & cooler:
Sapphire Pulse 580 4GB
Display:
Dell 2312HM i AOC G2460PF
HDD:
Seagate 3TB, WD Red 3TB, Samsung F3 1TB, Samsung 850 EVO 500GB, HP EX900 512GB, Intel M.2 SSD 6000p
Sound:
Asus Xonar U7 feat Logitech X-530 / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HMC631
Case:
Corsair Carbide 500R
PSU:
EVGA SuperNova G3 750W
Optical drives:
LiteOn iHAS124 / ASUS SBW-06D2X-U
Mice & keyboard:
RedDragon Kala i A4Tech V7 Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Other:
PS3 Ultra slim 500GB / Shuttle XS35V4
Ovako:

Ako odneses svoj hard kod ortaka i stavis u boot manager da prvo butuje sa njegovog harda, particije tvog harda nece dobiti C: a tvoj ortak ce moci da bez problema vrsi prebacivanje fajlova sa tvog harda na njegov ili sa particije na particiju isl.

Sto se tice reinstalacije mozes uvek probati repair, ali kako god instalirao uvek se neko podesavanje izgubi jer ce repari mozda prebrisati neke delove registry-a na kojem se nalaze podesavanja nekih vec instaliranih aplikacija.

NeuSdesigns

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.01.2014.
Poruka
178
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Nema veze sto ce otici iz registry-a, meni je bitno da iz D: ne izgubim fajlove za PS, to su uglavnom slike i .psd fajlovi, radio sam vec jednom repair i sve je dobro ostalo, a ovako osim photoshopa od dodatnih programa nemam nista na C:, sacuvao sam instalaciju, tako da to nije nista opasno, bitan mi je D: na kome imam te slike i muziku, a meni je svakako windows na C: i to je to, a ja cu svakako samo C: da repair-ujem.

Poslednja izmena od urednika:

hedgehog

PCAXE Member
Učlanjen(a)
13.12.2014.
Poruka
797
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD FX 4300 Black Edition & FX 8xxx Box poliran XD
Motherboard:
ASRock 970 Pro3 R2.0
RAM:
Exceleram Rippler 2x4GB @1600MHz CL9 1.5V
VGA & cooler:
XFX Radeon 5750 512MB
Display:
Dell P2417H
HDD:
WD Caviar Blue 500GB AAKS 16MB
Case:
Cooler Master Elite 334 Black
PSU:
Corsair VX450W
Optical drives:
Optiarc DVD RW AD-5240S
Mice & keyboard:
GIGABYTE GM-M6880 & CM Suppressor
Internet:
Telekom ADSL 10/1
OS & Browser:
Win7 x64 & Waterfox
Other:
Microsoft LifeCam HD-5000, Nexus 5
I ja imam slican problem na starom kompu. Samo sto kod njega kad trazi aktivaciju pri logovanju i pokaze da je aktiviran pa potom opet vrati na logon sa istim pitanjem.
Probao sam ono sto je tvorac teme radio u cmd, ali se ubrzo opet pojavilo i sad ni to ne pomaze. Uvek trazi da se aktivira, a potom pise da je aktiviran.

Vrh