Beagle
PCAXE News Guru
- Učlanjen(a)
- 20.01.2010.
- Poruka
- 1.480
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AthlonII X4 620 @1.225v, Hyper 412 Slim
Motherboard:
Gigabyte M720-US3
RAM:
2x2GB Patriot Viper + 2x2GB GEIL Black Dragon CL5-5-5-15 @800 @1.8v
VGA & cooler:
Gigabyte GF9500GT 1GB (750/1850/500), CoolViva Z1
Display:
LG L204WS
HDD:
Patriot Pyro 60 GB, WD5001AALS
Sound:
Creative Audigy 1, Altec Lansing ATP3, Beyerdynamic DTX-710
Case:
Lian Li PC-S80 Black, 2xScythe SlipSream, 1x Turbine Master 800RPM
PSU:
OCZ StealthXStream 500W (Scythe S-Flex ventilator)
Optical drives:
Optiarc DVD-RW
Mice & keyboard:
Microsoft sidewinder X5, Roccat Taito, Logitech K120
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7x64 SP1
Other:
Audigy front panel

Kvalitetna QWERTY tastatura pune veličine, izuzetno povoljne cene. Sve što je bitno, sažeto je u jednoj rečenici. Verovatno i najbolja tastatura na našem tržištu sa cenom ispod 15 evra.
Pakovanje je izuzetno siromašno: u kutiji nije bilo ničeg drugog sem tastature. Prvo što se primeti po vađenju je debeli kabl (skoro kao strujni) sa hrpom priključaka na sebi (za slušalice, mikrofon, PS/2 i USB). Prva zamerka ide na to što tastatura radi ISKLJUČIVO preko PS/2 porta. USB kabl je tu samo da se osposobi USB2.0 priključak koji se nalazi na desnoj ivici tastature (jako zgodno ako vam se kućište nalazi pod stolom). Portovi za mikrofon i slušalice se nalaze sa leve strane.
Sama po sebi, tastatura je kvalitetno napravljena. Iako je plastika savitljiva, ne krcka kad se tastatura uvija i pritiska. Deluje i da je kvalitetno obojena, tako da verovatno neće dolaziti do skidanja boje. Druga zamerka ide na to što tatatura nema podesive nožice, mada meni lično to ne smeta (ruke mi se ne umaraju, i nemam problema prilikom kucanja). Pohvale idu na gumice koje se nalaze ispod tastature i koji je drže čvrsto na stolu.
Kucanje na ovoj tastaturi je fenomenalno! Tasteri su gumični sa X-Key mehanizmom (kao na većini laptopova), te je hod plitak, i svaki put znate kada je taster pritisnut. Za njih važi i da su trajniji od običnih tastera. Čak je i karakteristično "zveckanje" svedeno na minimum. Tasteri su odlično profilisani, i slepo kucanje na ovoj tastaturi je pravo zadovoljstvo. Nekome može da zasmeta to što ENTER taster nije pune veličine.

Funkcijskih tastera ima 13 i podeljeni su u dve grupe: prva grupa služi za browsing (back, forward, reload itd), a druga grupa za kontrolu muzičkog plejera. Tasteri su veliki i razdvojeni, te njihovo napipavanje u mraku neće biti problem. Pored muzičkih tastera se nalazi i veliki volume potenciometar. Na žalost, on može da kontroliše samo nivo izlaza za slušalice koji se nalazi na tastaturi. Potenciometar deluje osetljivo, tako da je njegova upotrebna vrednost diskutabilna.
Zaključak: izuzetno povoljna tastatura, koja svoju osnovnu delatnost obavlja izvrsno. U poređenju sa cenovnim konkurentom (Logitech K200), ovo je neuporedivo kvalitetnija tastatura po svim pitanjima, i svakako bi trebalo da je uzmete u razmatranje.
Na posletku, da se zahvalim Villy-ju koji mi je preporucio ovu tastaturu, stvarno sjajno parce plastike