mean_machine
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 28.12.2013.
- Poruka
- 192
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
FX8300 & Nepton 140XL
Motherboard:
ASUS SaberTooth 990FX R2.0
RAM:
KINGSTON 8GB DDR3 1333mhz
VGA & cooler:
MSI 7970 TW
Display:
PHILIPS 244E
Sound:
Realtek
Case:
HAF 932 & ATC-201
PSU:
RECOM 750W
Internet:
KBCNET
OS & Browser:
WIN7 64bit & Chrome
Problem se najlakse da opistati tim naslovom, na ekranu imam grayscale semu boja.
Iz cista mira je odjednom iz color presao u grayscale.
Prvo sam probao da unistaliram catalyst, posle toga ocistim repove u registriju pomocu CCleanera pa reset i instalacija druge verzije catalyst-a. Nije pomoglo.
Onda sam u drugi PEG slot ubo staru dobru GT210, a 7970 u prvom slotu iskljucio (napajanje iste). Podigao Win 8 sve okej.
Onda probam 7970 u tom drugom slotu radi kako treba. Probam GT210 u prvom slotu sve okej.
Vratim 7970 u prvi slot opet isti problem.
Izgleda da postoji neki konflikt izmedju prvog PEG slota i 7970. Ili je neki problem do ploce (na sta najvise sumljam) ili nesto se graficka tripuje kada treba da radi na 16x a ne 4x.
Mozda je i do Windowsa, stvarno sam zbunjen i nije mi uopste jasno koji mu je q.
Gledam po netu i ne vidim da ljudi imaju slican problem.
Sistem je inace Windows 8.1 64bit
Iz cista mira je odjednom iz color presao u grayscale.
Prvo sam probao da unistaliram catalyst, posle toga ocistim repove u registriju pomocu CCleanera pa reset i instalacija druge verzije catalyst-a. Nije pomoglo.
Onda sam u drugi PEG slot ubo staru dobru GT210, a 7970 u prvom slotu iskljucio (napajanje iste). Podigao Win 8 sve okej.
Onda probam 7970 u tom drugom slotu radi kako treba. Probam GT210 u prvom slotu sve okej.
Vratim 7970 u prvi slot opet isti problem.
Izgleda da postoji neki konflikt izmedju prvog PEG slota i 7970. Ili je neki problem do ploce (na sta najvise sumljam) ili nesto se graficka tripuje kada treba da radi na 16x a ne 4x.
Mozda je i do Windowsa, stvarno sam zbunjen i nije mi uopste jasno koji mu je q.
Gledam po netu i ne vidim da ljudi imaju slican problem.
Sistem je inace Windows 8.1 64bit