zbun
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 30.03.2010.
- Poruka
- 365
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD phenom II x6 1055T & thermalright IFX-14
Motherboard:
ASRock 870 extreme 3
RAM:
2x2GB 1600MHz Exceleram Rippler CL6 + 2x4 GB Patriot G2 cl7
VGA & cooler:
NVIDIA GeForce GTX 970
Display:
LG LH3000 42'
HDD:
samsung spinpoint F3 500 GB
Case:
NZXT M59
PSU:
zalman zm600glx
Posedujem Prestigio 5080c pro tablet, koji kao i većina jeftinih Tableta, nema mogućnost ubacivanja sim kartice. Pošto je tablet pre svega namenjen mom ocu koji povremeno ide u selo(istočna Srbija) bilo mi je bitno da vidim kako to funkcioniše sa 3G usb modemom. Zahvaljujuću dobroj volji kolege nam vodoons-a dobio sam na zajam Alkatel X080 HSUPA usb modem. Alkatel zvanično nije na listi podržanih modema za ovaj tablet ali ja nisam primetio nekih većih problema u radu(bar što se tiče modema).
Nažalost na kraju nisam otišao u selo i proverio kakva je pokrivenost 3G signala ali sam zato prošetao po Novom Sadu i izmerio brzine u različitim delovima grada.(možda nekom i bude koristilo )
Na sledećoj slici možete da vidite ražličite brzine izmerene na nekoliko lokacija u Novom Sadu.
Crna je merenje obavljeno u mom stanu u blizini Socijalnog, narandžasto predstavlja merenje u blizini Merkatora, plavo je izmereno na Podbari blizu Kvantaške pijace a zelenom bojom je označeno merenje na Detelinari u blizini početne stanice autobuske linije br.3 .
ovo je izmereno u mom stanu
Korišćena je MTS kartica sa mix net paketom.
Problema sa 3g signalom sam imao dok sam bio kod devojke u stanu gde uopše nije bilo signala (To su neke stare zgrade na Detelinari koje imaju valjda betonske ploče sposobne da izdrže nuklearni napad). Povremeno se dešavalo i da u toku laganog surfovanja pukne veza a jedino rešenje da se veza uspostavi je bilo vađenje modema i ponovno uključivanje
Ono što nisam uspeo je da nateram modem da radi u 2g režimu iako postoji ta opcija kada uđem u podešavanja na tabletu.
Sve u svemu zadovoljan sam kako radi i sada mi je slika dosta jasnija.
Hvala Vodoons.
Nažalost na kraju nisam otišao u selo i proverio kakva je pokrivenost 3G signala ali sam zato prošetao po Novom Sadu i izmerio brzine u različitim delovima grada.(možda nekom i bude koristilo )
Na sledećoj slici možete da vidite ražličite brzine izmerene na nekoliko lokacija u Novom Sadu.
Crna je merenje obavljeno u mom stanu u blizini Socijalnog, narandžasto predstavlja merenje u blizini Merkatora, plavo je izmereno na Podbari blizu Kvantaške pijace a zelenom bojom je označeno merenje na Detelinari u blizini početne stanice autobuske linije br.3 .
ovo je izmereno u mom stanu
Korišćena je MTS kartica sa mix net paketom.
Problema sa 3g signalom sam imao dok sam bio kod devojke u stanu gde uopše nije bilo signala (To su neke stare zgrade na Detelinari koje imaju valjda betonske ploče sposobne da izdrže nuklearni napad). Povremeno se dešavalo i da u toku laganog surfovanja pukne veza a jedino rešenje da se veza uspostavi je bilo vađenje modema i ponovno uključivanje
Ono što nisam uspeo je da nateram modem da radi u 2g režimu iako postoji ta opcija kada uđem u podešavanja na tabletu.
Sve u svemu zadovoljan sam kako radi i sada mi je slika dosta jasnija.
Hvala Vodoons.