Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Video sam da je u Monitor Systemu Ryzen 5 3600x samo 500 dinara skuplji od 3600,da li ima neke velike razlike u procesoru i da li se isplati uzeti tu verziju?
Nije da bas ne postoji taj termin ali nije toliko izrazajan kako ga neki smatraju.
Vec sam pricao moje licno iskustvo Q9550 OC 3.7GHz + AMD 7950 3GB u ACIII imao sam 17fps u nekim deonicama mape. Prelaskom na i7 6700K dobio sam zakucanih 60fps bez da i jednom vidim 59fps na isti deo mape gde sam ranije imao 17fps. Ocigledno da je u prvoj konfi CPU bio bottleneck.
Ali slazem se da se bottleneck jako cesto pominje cak i kad nema govora o tome. Kao neke nebuloze koje citam tipa i7 10700K sa RTX3080 bottlenekuje grafiku pa cak i i9 10900K u 1080p nije dovoljno jak da isprati GPU> Nacitacu se svega i svacega od ljudi koji veze nemaju sta pricaju.
Dokle god se ne uparuje najnoviji jaci gpu sa cpu-om od pre 4-5 godina, problema realno nece biti.
Ako procesor nije low tier od nove generacije ili jedne iza, nece biti problema sa grafikama iz recimo srednjeg ranga.