raykan
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 15.09.2010.
- Poruka
- 2.413
- Rezultat reagovanja
- 214
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 2500k @5.3GHz 1.52v
Motherboard:
MSI BIG BANG MARSHALL
RAM:
16GB
VGA & cooler:
GTX 1070
Display:
Lenovo 27 freesync
HDD:
275+3tb
Case:
CM Cosmos II
PSU:
CM v1000
Mice & keyboard:
Logitech G9x, CM Storm XT brown
OS & Browser:
W10
Posto sam vrteci film skontao da nikad nisam imao ddr2 grafiku (sa Ati 9600 ddr presao na Ati 3870 ddr3),zaiste ne mogu na pamet da pricam i tvrdim i za ddr2, ali ddr3 je druga prica. Ako se dobro secam, na GTX 260 mi je 4% kloka memorije davalo 1% u performansama (deff je bio 1000). Dakle oko 40MHz. GPU je davao vise, i skalirao je skoro 1:1. Na 3870 memorija mi je bila gola, te je nisam testirao. Slicno je bilo i na 275 i 295.Znacila je memorija,naravno i lepo skalirala sa GPU overklokom,ali GPU je bio i ostao najbitniji. Sad memorija veoma malo znaci (ddr5), toliko da je mozda bolje ostaviti je na miru i iscedi 10-20mhz vise na gpu.
Stvarno ne bih mogao da prokomentarisem to za ddr2 dok ne vidim neki test gde je odvojeno radjen oc memorije i oc GPUa. U svakom slucaju, oko testa 8500GT koji si okacio, jedino mi pada na pamet da je memorija mnogo bolje skalirala zato sto je GPU klok bio tako visok,skoro duplo visi od stock,te je bila ozbiljno usko grlo.
A za ddr5, bas iz Heavena su mi te brojke- gpu daleko bitniji. 3% dobijem kad stavim memoriju na 1850. Sad cu bas opet da odradim test, nemam SSove,ali pamtim dobro, i prilicno sam siguran da sam dobro upamtio. Nije to do duse nesto sto ni pre toga nisam testirao na drugim grafikama
Stvarno ne bih mogao da prokomentarisem to za ddr2 dok ne vidim neki test gde je odvojeno radjen oc memorije i oc GPUa. U svakom slucaju, oko testa 8500GT koji si okacio, jedino mi pada na pamet da je memorija mnogo bolje skalirala zato sto je GPU klok bio tako visok,skoro duplo visi od stock,te je bila ozbiljno usko grlo.
A za ddr5, bas iz Heavena su mi te brojke- gpu daleko bitniji. 3% dobijem kad stavim memoriju na 1850. Sad cu bas opet da odradim test, nemam SSove,ali pamtim dobro, i prilicno sam siguran da sam dobro upamtio. Nije to do duse nesto sto ni pre toga nisam testirao na drugim grafikama
Poslednja izmena: