Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Nego ljudi jel meni moze da kaze koji jos od 24 modela IPS bi valjalo pogledati sa odnosom 16:10...sta ima uopste u opticaju?! 2410 mi je izmakao pre neki dan, 2412 ima neki (x)IPS panel i nema klasican hdmi!!
Od 24" 16:10 (1920x1200) IPS-ova kolko ja znam pored Dell U2410 ima jos samo HP ZR2440w kod nas u prodaji, ali mislim da sam citao da je losija opcija (ali i osetno jeftinija)... Sto se tice U2412M, on je baziran na eIPS panelu (tj low-cost IPS panelu), a U2410 na H-IPS, pa je izmedju ostalog i zato cena toliko razlicita izmedju ova dva modela... Pored toga, u odnosu na stariji model, na U2412M nedostaju HDMI, komponentni ulazi i SD card reader, ali ima LED backlit panel (dok je U2410 CCFL, tj lampas).
Na oviim grafikonima se mogu videti i konkretne razlike u rasponu boja koje monitori prikazuju :