Pozdrav svima,bio bi jako zahvalan ako bi neko moga da mi pomogne i resi moj problem.
Imam sbb duo gold extra paket tv+net
oprema:
1) d3 cisco resiver kome netreba net za gledanje kanal - sbb vlasnisto
2) Ubee ruter+modem, all in one,znaci nije posebno modem posebno ruter vec sve u jednom uredjaju ubee - sbb vlasnistvo
3) TP Link AC 750 Archer C20i - moje vlasnistvo
Ubee ruter je na ip: 192.168.0.1
Uglavnom iz Ubee rutera sa Lan kablom sam dosao do c20i rutera,uboo ga u lan1.
podesio u c20i ovako
Network
-Lan
Lan settings
ip 192.168.0.254
255.255.255.0
iskljucio dhcp
i podesio wi fi mrezu.
e sad podesio sam idnticno wifi mreze i na c20i i na ubee,posto imaju 2,4ghz i 5ghz
podesio sam ovako
ovo je za 2,4ghz
ssid: TEST2G
pass: TEST2G
kanal 7
ovo je za 5 ghz
ssid: TEST5G
pass: TEST5G
kanal: 44
znaci ovo je isto podeseno i u ubee ruteru i u c20i ruteru.Mislim samo je isto podesene postavke za wifi u oba rutera.
problem je sledeci:
Sedim u sobi na tabletu pricam na skype sa ortakom,nakacen sam na wifi 5ghz na ubee ruteru,i sad nosim ja tako tablet i pricam na skype i penjem se na sprat signal polako slabi,ali tamo je c20i koji treba da preuzme i da da signal na tablet,on to uradi da jak signal isto nakaci se na 5ghz mrezu i signal full,ali priliskom tog prelaska sa rutera na ruter pukne konekcija na skype i opet moram da ga zove.
Kako namestiti da nepukne konekcija,znaci podesio sam bas zbog toga sve isto i ssid i pass i kanal isti i u jednom i drugom ruteru,jos se nakacim na 5ghz mrezu bez smetnji.
neko mi je rekao probaj da ukucas u
Network
-Lan
Lan settings
10.200.0.254
255.255.0.0
i to sam probao,ali isto pukne veza sa prelaska sa jednog rutera na drugi,net dodje odmah,ali dzabe kad meni pukne veza na skype.
kako to resiti?
U ubee ruteru u wifi opcijama ima neki WMM Support sad je na ON ,dali to treba staviti na OFF,ne znam.
hvala.
Imam sbb duo gold extra paket tv+net
oprema:
1) d3 cisco resiver kome netreba net za gledanje kanal - sbb vlasnisto
2) Ubee ruter+modem, all in one,znaci nije posebno modem posebno ruter vec sve u jednom uredjaju ubee - sbb vlasnistvo
3) TP Link AC 750 Archer C20i - moje vlasnistvo
Ubee ruter je na ip: 192.168.0.1
Uglavnom iz Ubee rutera sa Lan kablom sam dosao do c20i rutera,uboo ga u lan1.
podesio u c20i ovako
Network
-Lan
Lan settings
ip 192.168.0.254
255.255.255.0
iskljucio dhcp
i podesio wi fi mrezu.
e sad podesio sam idnticno wifi mreze i na c20i i na ubee,posto imaju 2,4ghz i 5ghz
podesio sam ovako
ovo je za 2,4ghz
ssid: TEST2G
pass: TEST2G
kanal 7
ovo je za 5 ghz
ssid: TEST5G
pass: TEST5G
kanal: 44
znaci ovo je isto podeseno i u ubee ruteru i u c20i ruteru.Mislim samo je isto podesene postavke za wifi u oba rutera.
problem je sledeci:
Sedim u sobi na tabletu pricam na skype sa ortakom,nakacen sam na wifi 5ghz na ubee ruteru,i sad nosim ja tako tablet i pricam na skype i penjem se na sprat signal polako slabi,ali tamo je c20i koji treba da preuzme i da da signal na tablet,on to uradi da jak signal isto nakaci se na 5ghz mrezu i signal full,ali priliskom tog prelaska sa rutera na ruter pukne konekcija na skype i opet moram da ga zove.
Kako namestiti da nepukne konekcija,znaci podesio sam bas zbog toga sve isto i ssid i pass i kanal isti i u jednom i drugom ruteru,jos se nakacim na 5ghz mrezu bez smetnji.
neko mi je rekao probaj da ukucas u
Network
-Lan
Lan settings
10.200.0.254
255.255.0.0
i to sam probao,ali isto pukne veza sa prelaska sa jednog rutera na drugi,net dodje odmah,ali dzabe kad meni pukne veza na skype.
kako to resiti?
U ubee ruteru u wifi opcijama ima neki WMM Support sad je na ON ,dali to treba staviti na OFF,ne znam.
hvala.
Poslednja izmena: