illidan
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 7.117
- Rezultat reagovanja
- 3.843
Moja konfiguracija
Gde si tachno radio, u kojoj ustanovi?illidan je napisao(la):ja sam radio testo u NS mislim da dobijes rezultate posle nedelju dana (ako se dobro secam, znam da nije bio dug period)
Ok (i gledao sam da postavim pitanja na koja masa ljudi ne zna odgovor ili je u zabludi...)@ illidan
Potpuno se slazem, mislim da je sve tacno sto si napisao.
Samo bih dodao da je zabluda da vrhunski sportisti imaju "jak imunitet", naprotiv, oni mnogo lakse oboljevaju i od obicne prehlade. Sto se AIDSa tice, mislim da nema veze verovatnoca zarazavanja sa fizickom kondicijom, uvek moze lako da se dobije (Magic Johnson). E sad, postoji odredjena verovatnoca kad imas sex sa osobom kojom ima HIV da i ti dobijes, ali nisam siguran kolika je tacno (mislim 3-4:1), znam samo da se mnogo lakse dobije Hepatitis B i C od HIV-a (tj. ako spavas sa ribom koja ima HIV i sa ribom koja ima Hepatitis, veca je sansa da si zakazio Hepatitis). To nije moja uza struka, verovatno Oki zna preciznije podatke.
Testove na HIV imas u svakoj laboratoriji, i mislim da moze isti dan da bude gotovo.
1. daOk (i gledao sam da postavim pitanja na koja masa ljudi ne zna odgovor ili je u zabludi...)
Da nastavim:
Da li je verovatnoca za oboljenje i kod mushkarca i kod zene ista?
Da li postoji verovatnoca da HIV test omane, i kolika je ako je ima?
Da li kondom 100% moze da me zashtiti i da li postoje kondomi koji to ne mogu?
Koliko je prosechno vreme inkubacije HIV virusa?
Koji su prvi simptomi AIDS-a?