• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

ATi/AMD vs nVIDIA (hardware i software)

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
13.705
Rezultat reagovanja
8.684
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-10700K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
ASUS Maximus XII HERO (WI-FI)
RAM:
G.SKILL tridentZ Black-White 32GB (2x16) DDR4 @3600MHz CL17 [F4-3600C17D-32GTZKW]
VGA & cooler:
AMD Radeon™ RX 7800 XT Phantom Gaming 16GB OC
Display:
LG Ultra Gear 27GN850-B [1ms,144Hz, Nano IPS] / LG C4 OLED 55"
HDD:
Samsung 860 PRO 256GB Samsung 860 EVO 500GB 2x Samsung 860 EVO 2TB WD Red 3TB
Sound:
ASUS Xonar Essence ONE / Cambridge Audio Azur 640A V2 / MA RX2+Pioneer TSW306C / Logitech Z906 [5.1]
Case:
Thermaltake Suppressor F51 [Window]
PSU:
Cooler Master V850 [Full modular]
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
ASUS ROG Chakram / ASUS ROG Claymore [MX Brown] / Headset hyperX Cloud Alpha
Internet:
Optical fiber 350mbs/110mbs
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64bit / Google Chrome
Other:
PlayStation 4 PRO CUH-7216B / TV Samsung UE50RU7022 50" 4K
Ne znam samo kada ce ljudi da shvate da MAX podesavanja postoje tu da bi naterali naivnog "gejmera" da kupi najjaci hardver a razlike u igri su svega 5% izmedju optimizovanih i max max detalja.

Kad sam napisao da ih teram na max detaljima, nisam mislio na RT, njega ne palim. Dakle samo raster performanse.
Napusti forum odmah ako ne koristis 5090 i ne palis RT.

Cika_Kure

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
816
Rezultat reagovanja
908
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
Ne znam samo kada ce ljudi da shvate da MAX podesavanja postoje tu da bi naterali naivnog "gejmera" da kupi najjaci hardver a razlike u igri su svega 5% izmedju optimizovanih i max max detalja.

Napusti forum odmah ako ne koristis 5090 i ne palis RT.
5% čega, ukupnog vizuelnog utiska?

Sub-Zero

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
02.03.2025.
Poruka
10
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
Niko nikog ne tera da kupuje bilo sta. Svako kupuje ono sto misli da mu je potrebno i shodno svojim nekim kriterijumima, navikama i mogucnostima.

Po meni je razlika daleko veca od 5% sto se tice vizuelnog dela, ali dobro.

Ja licno volim da mi je igra na max detaljima u 60+ frejmova bez FSRa i RTa u max rezoluciji koju moze da mi isporuci monitor i kada kupujem hardware, uzimam nesto sto ce me sluziti narednih par godina u tom smislu.

Nisam pristalica slabijeg hardwarea a ni najjaceg moguceg tako da sam izabrao neku sredinu (cena/performanse).

Uruk

PCAXE Member
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
858
Rezultat reagovanja
597
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16gb 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
RX 6600 Challenger D
Display:
Px329 / kdl43w808
HDD:
2 TB nvme Kingston
Case:
Carbide 400c
PSU:
supernova G3 550
Ne znam za ostale, ali kada nameštam ta podešavanja da pojačam FPS, uvek postoje neke stavke kod kojih se bukvalno ne vidi razlika u prikazu između npr. high, ultra, medium, a nose po par FPS-a.

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
13.705
Rezultat reagovanja
8.684
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-10700K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
ASUS Maximus XII HERO (WI-FI)
RAM:
G.SKILL tridentZ Black-White 32GB (2x16) DDR4 @3600MHz CL17 [F4-3600C17D-32GTZKW]
VGA & cooler:
AMD Radeon™ RX 7800 XT Phantom Gaming 16GB OC
Display:
LG Ultra Gear 27GN850-B [1ms,144Hz, Nano IPS] / LG C4 OLED 55"
HDD:
Samsung 860 PRO 256GB Samsung 860 EVO 500GB 2x Samsung 860 EVO 2TB WD Red 3TB
Sound:
ASUS Xonar Essence ONE / Cambridge Audio Azur 640A V2 / MA RX2+Pioneer TSW306C / Logitech Z906 [5.1]
Case:
Thermaltake Suppressor F51 [Window]
PSU:
Cooler Master V850 [Full modular]
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
ASUS ROG Chakram / ASUS ROG Claymore [MX Brown] / Headset hyperX Cloud Alpha
Internet:
Optical fiber 350mbs/110mbs
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64bit / Google Chrome
Other:
PlayStation 4 PRO CUH-7216B / TV Samsung UE50RU7022 50" 4K
Uporedi neku igru kako izgleda na PS5 Pro i na PC. PS podesavanja su uglavnom kao d ana PC stavis medium. Okvirno sam rekao 5% ali neko ocigledno ne kapira da za malo kvalitetniju grafiku a pod time mislim ne vise od 15-20% treba nekad da se pukne preko 100% vise love.
Ne znam za ostale, ali kada nameštam ta podešavanja da pojačam FPS, uvek postoje neke stavke kod kojih se bukvalno ne vidi razlika u prikazu između npr. high, ultra, medium, a nose po par FPS-a.
Cesto to nije par fps nego je razlika u fps nekad i po 20% izmedju medium i ulltra. Neko je spomenuo Wu Kong.
58134

Najbolji optimizator na YT za igre, spominjao sam ga mali milion puta.

Neka mi neko kaze razlike u grafici izmedju max i optimized. Namestio sam vreme. Covek je optimizovao igru sa kojom je cak 70% smanjio zahtevnost igre pri tome ne zrtvujuci previse vizuelno igru.

Niko nikog ne tera da kupuje bilo sta. Svako kupuje ono sto misli da mu je potrebno i shodno svojim nekim kriterijumima, navikama i mogucnostima.

Po meni je razlika daleko veca od 5% sto se tice vizuelnog dela, ali dobro.

Ja licno volim da mi je igra na max detaljima u 60+ frejmova bez FSRa i RTa u max rezoluciji koju moze da mi isporuci monitor i kada kupujem hardware, uzimam nesto sto ce me sluziti narednih par godina u tom smislu.

Nisam pristalica slabijeg hardwarea a ni najjaceg moguceg tako da sam izabrao neku sredinu (cena/performanse).
Nov si na forumu pa nekapiras izgleda sta sam hteo reci. Neka kupuje ko sta hoce bas me briga ko ce na sta da trosi pare. Stvar je u tome sto ti isti meni i normalnim ljudima govore i sole pamet kako je cena od 3500€ za najjaci GPU trenutno odlicna kupovina ako hoces da teras sve na max. Treba debelo iskustvo da bi neko shvatio da razlike izmedju optimizovanih i max podesavanja nekad kostaju 200% vise love za hardver. Jos su mi najjaci ljudi koji igraju na nekim monitorima iz 2010 godine koristeci adapter od hdmi to VGA ali zato ovamo guraju max settings i RTX5090.
Da se razumemo i ja sam do pre jedno 7 8 godina isto tako razmisljao. 60 fps zakucano i sve na max. Problem je sto je to bilo podnosljivo sve do neke 2015 godine. Danasnje igre su toliko neoptimizovane i zahtevne da je jako tesko odrzati stabilan fps iznad 60 i da teras max max detalje pogotovu u 1440p ili 4K nativnoj rezoluciji. Takodje mora nesto da se razumemo, ako ne koristis RT onda ne koristis igru na max settings. U nekim igrama ima razlike i to osetne tipa Sillent Hill 2. ima jos gomila igara ali dao sam samo primer. Mozemo o ovome da razgovaramo koliko hoces. Nekad je razlika izmedju medium i ultra za shadows nikakva dok je razlika izmedju off i low RT osetna. Tako da u startu gresis stavljajuci sve na max a RT na off. Nadam se da moj odgovor neces shvatiti pogresno. Samo te savetujem da poradis na tome da istrazis malo kako funkcionisu danasnja podesavanja u igrama.
Evo ti jos jedan primer
58135

Kao sto mozemo da primetimo ovde je refleksija skroz ubijena na levoj slici jer je iskljuceno podesavanje Cinematic a sad treba da malo prekopam i da nadjem igre iz 2015 godine koje su u vodi imale bolje refleksije nego na desnoj slici. Ne znam da li me razumes. Neka podesavanja u danasnjim igrama su osmisljena samo za uzimanje love iz dzepa.
Ukratko. Nekad si sa grafickom od 300€ imao max grafiku isto kao i danas sa grafickom od 3500€ samo sto dajes 6x vise love jer su nove tehnologije tu da podignu zahtevnost.

Cika_Kure

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
816
Rezultat reagovanja
908
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
VGA & cooler:
Uporedi neku igru kako izgleda na PS5 Pro i na PC. PS podesavanja su uglavnom kao d ana PC stavis medium. Okvirno sam rekao 5% ali neko ocigledno ne kapira da za malo kvalitetniju grafiku a pod time mislim ne vise od 15-20% treba nekad da se pukne preko 100% vise love.
Ja se slažem, ali pusti ljude da imaju i drugačije mišljenje.

Nego na ovom drugom videu, meni leva slika deluje lepše i prirodnija nego desna sa više refleksije.
Ne trolujem, stvarno mi deluje bolje i uverljivije.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.914
Rezultat reagovanja
2.539
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
3x8GB 3200 CL16 DC FLEX
VGA & cooler:
XFX 6700 XT 12GB SPEEDSTER SWFT 309
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
500/50 SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
To poslednje( desna strana) bi u prirodi predstavljalo odsjaj sunca na vodi koji se ogleda po dnu ispod vode. Leva strana isto to samo je oblacno. Osim ako si developer 21 veka i to stavis i kazes to je refleksija u vodi ito je sad 2000e bolje nego off.

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
2.515
Rezultat reagovanja
2.296
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
5900X + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
MSI B550 tomahawk
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Dobro na snimcima sa yt tesko moze da se stekne utisak sta se gubi ,a sta dobija paljenjem i gasenjem nekih setovanja.
Generalno ja po snimku sa yt cesto steknem pogresan utisak da grafika nije na nekom zavidnom nivou, pa se iznenadim kad upalim na mom PC.
Wu Kong je predivan, ali zato prezahtevan, drugo ako upalite Indijanu poslednju igru, u postavkama koje ukljucuju RT i koje ih nemaju, vizuelno je razlika nebo i zemlja,ali slazem se da ima brdo igara gde su odredjene postavke besmislene ili nisu lepo optimizovane pa zahtevaju ninja graficku kartu.

Cika_Kure

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
816
Rezultat reagovanja
908
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
VGA & cooler:
Dobro na snimcima sa yt tesko moze da se stekne utisak sta se gubi ,a sta dobija paljenjem i gasenjem nekih setovanja.
Generalno ja po snimku sa yt cesto steknem pogresan utisak da grafika nije na nekom zavidnom nivou, pa se iznenadim kad upalim na mom PC.
Wu Kong je predivan, ali zato prezahtevan, drugo ako upalite Indijanu poslednju igru, u postavkama koje ukljucuju RT i koje ih nemaju, vizuelno je razlika nebo i zemlja,ali slazem se da ima brdo igara gde su odredjene postavke besmislene ili nisu lepo optimizovane pa zahtevaju ninja graficku kartu.
Kad si pomenuo sad sam odgledao YT Indiane (ON vs OFF tj. Full RT vs PT), slažem se da je razlika "uživo" verovatno drastičnija, ali kao što rekoše @Dom1nat0R i @gx-x razlika nije tolika da bih (ja lično) dao duplo više para za grafičku koja lepo gura RT... Ali ne osuđujem ljude koji misle drugačije.

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
2.515
Rezultat reagovanja
2.296
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI B550 tomahawk
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Slazem se, zato svako neka bira sta zeli i sta je u mogucnosti da kupi, ipak vecini racunar sluzi samo za letimicnu zabavu pa je besmisleno ulagati vise novca.
Ja najvise gejming vremena trosim na igre koje se mogu igrati na slabijim masinama, Dota2 i Generals, ali volim da odigram neke nove naslove i vidim nove tehnologije i u kom pravcu idu.

PORSCHE

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.01.2019.
Poruka
2.688
Rezultat reagovanja
4.515
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Asus X503S
CPU & cooler:
Intel Core i5-12600K - Cooler Master MasterLiquid ML360 RGB
Motherboard:
ASUS PRIME Z790-A Wifi
RAM:
G.Skill 32GB 2x16 Trident Z5 DDR5 5600MHz CL36 KIT
VGA & cooler:
MSI RTX 4070 Ti SUPRIM X 12G
Display:
BenQ Mobiuz EX3210R i LG 43UM7600 4K TV
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250GB, SSD Samsung 1TB 860 EVO, WDC 500GB Black + WDRed 4TB + WDRed Plus 4TB
Sound:
CORSAIR VOID PRO RGB Wireless 7.1
Case:
Cooler Master Cosmos C700P
PSU:
Be Quiet! Straight Power 11 Platinum 1000W
Mice & keyboard:
Logitech G502 X White, Logitech G910 Orion Spectrum
Internet:
ADSL 20MBs
OS & Browser:
Win 10 64 bit, Opera
Other:
Sony Play Station One
Jos u Far Cry 3 sam primetio da neka podesavanja ubiju frejm rejt i do 30%, a prikaz bude apsolutno isti. Ovo sam utvrdio sa dva racunara jedan pored drugog.

Uruk

PCAXE Member
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
858
Rezultat reagovanja
597
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16gb 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
RX 6600 Challenger D
Display:
Px329 / kdl43w808
HDD:
2 TB nvme Kingston
Case:
Carbide 400c
PSU:
supernova G3 550
Sigurno si isključio one ribice u plićaku:D

A ne to je bilo u kecu

PORSCHE

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.01.2019.
Poruka
2.688
Rezultat reagovanja
4.515
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Asus X503S
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS PRIME Z790-A Wifi
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250GB, SSD Samsung 1TB 860 EVO, WDC 500GB Black + WDRed 4TB + WDRed Plus 4TB
Sound:
Case:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
ADSL 20MBs
OS & Browser:
Win 10 64 bit, Opera
Other:
Sony Play Station One
Hahaha daaa kec kec legendarni. Imao ja 9200se nije bilo riba kad sam presao ako se dobro secam na 9600pro kad sam video ribe ja se odusevio i samo vidi ovo vidi ono. :D

U FC1 se video svaki detalj kad bomeris bilo sta u stelovanju, na FC3 vec postoje anomalije.

Uruk

PCAXE Member
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
858
Rezultat reagovanja
597
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16gb 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
RX 6600 Challenger D
Display:
Px329 / kdl43w808
HDD:
2 TB nvme Kingston
Case:
Carbide 400c
PSU:
supernova G3 550
:D. Prvo pitanje kad ti dođe društvo ili odeš kod nekog: -jel imaš ribice u Far Cry?
To su bila vremena

Prolece93

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.06.2022.
Poruka
152
Rezultat reagovanja
80
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
➜Intel® Core™ i7-7700K DeepCool AK400 DIGITAL✔️
Motherboard:
➜GIGABYTE Z270P-D3 rev1.0 ✔️
RAM:
➜Kingston FURY™ Beast DDR4 2x8gb 3200mhz RGB✔️
VGA & cooler:
➜GeForce GTX 1080ti MSI GAMING X11G✔️
Display:
➜AOC 32 1440p ➜ PHILIPS 24 1080p✔️
HDD:
➜ SAMSUNG 980 PRO M2 250GB ➜ KINGSTON A400 500GB✔️
Sound:
➜MS ICARUS C505✔️
Case:
➜MS Industrial Prism
PSU:
➜ MSI A650GL 650w GOLD FULL MODULAR ✔️
Mice & keyboard:
➜ WHITE SHARK GLADIUS ➜ RAMPAGE R9➜ WHEEL➜ LOGITECH G25➜ NACON PS4 BLACK✔️
Internet:
➜ YETTEL 4G 120/50✔️
OS & Browser:
➜Win10 pro 64bit, Google Chrome✔️
Other:
➜Samsung Galaxy A53
Uporedjivati gameplay neke igre na youtube i igrati je u realnom vremenu su dve razlicite galaksije, dok god se korisnik sam ne uveri u mogucnosti igre vizuelni deo i slicno nece imati pravi utisak high ili very high pricam bez modernih tehnologija razllika je uvek vidljiva pogotovo kod home made developera ali i kod nekih jacih evo na primer Farming Simulator 25 igrati na max postavkama u nativnoj rezoluciji ili sa modernim tehnologijama razlika enormna jer je igra sama po sebi krs tj engine koji je pokrece zato sto Giants boli guzica nemaju konkurenciju, sa druge strane EA naslov FC ili ti FIFA razlika izmedju max u nativnoj rezoluciji i srednjim postavkama gotovo da ne postoji ili je jedva primetna ali tu ipak stoji gigant iza cele price tako da prenosim ovo kao licno iskustvo ne koristim moderne tehnologije koje mnogi od vas koriste i ne mogu da pisem o tome, da imam novca za parce hardwera od 5k evra kupio bi bez da trepnem sto ne znaci da sam budala ili naivan samo sam zagrizen za to kao neko za automobie motore itd, zato treba malo vise razumevanja i tolerancijeza nas koji tako razmisjamo i za vas koji ne razmisjate kako ovaj forum ne bi bio toksicno mesto okupljanja ljubitelja racunara i racunarske opreme :mir

Sub-Zero

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
02.03.2025.
Poruka
10
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
Nov si na forumu pa nekapiras izgleda sta sam hteo reci. Neka kupuje ko sta hoce bas me briga ko ce na sta da trosi pare. Stvar je u tome sto ti isti meni i normalnim ljudima govore i sole pamet kako je cena od 3500€ za najjaci GPU trenutno odlicna kupovina ako hoces da teras sve na max. Treba debelo iskustvo da bi neko shvatio da razlike izmedju optimizovanih i max podesavanja nekad kostaju 200% vise love za hardver. Jos su mi najjaci ljudi koji igraju na nekim monitorima iz 2010 godine koristeci adapter od hdmi to VGA ali zato ovamo guraju max settings i RTX5090.
Da se razumemo i ja sam do pre jedno 7 8 godina isto tako razmisljao. 60 fps zakucano i sve na max. Problem je sto je to bilo podnosljivo sve do neke 2015 godine. Danasnje igre su toliko neoptimizovane i zahtevne da je jako tesko odrzati stabilan fps iznad 60 i da teras max max detalje pogotovu u 1440p ili 4K nativnoj rezoluciji. Takodje mora nesto da se razumemo, ako ne koristis RT onda ne koristis igru na max settings. U nekim igrama ima razlike i to osetne tipa Sillent Hill 2. ima jos gomila igara ali dao sam samo primer. Mozemo o ovome da razgovaramo koliko hoces. Nekad je razlika izmedju medium i ultra za shadows nikakva dok je razlika izmedju off i low RT osetna. Tako da u startu gresis stavljajuci sve na max a RT na off. Nadam se da moj odgovor neces shvatiti pogresno. Samo te savetujem da poradis na tome da istrazis malo kako funkcionisu danasnja podesavanja u igrama.

Kao sto mozemo da primetimo ovde je refleksija skroz ubijena na levoj slici jer je iskljuceno podesavanje Cinematic a sad treba da malo prekopam i da nadjem igre iz 2015 godine koje su u vodi imale bolje refleksije nego na desnoj slici. Ne znam da li me razumes. Neka podesavanja u danasnjim igrama su osmisljena samo za uzimanje love iz dzepa.
Ukratko. Nekad si sa grafickom od 300€ imao max grafiku isto kao i danas sa grafickom od 3500€ samo sto dajes 6x vise love jer su nove tehnologije tu da podignu zahtevnost.
Kapiram sta ti hoces da kazes, ali ne znam zasto ovo meni govoris. Ja nigde nisam napisao da jurim grafiku od 3500 evra niti spadam u grupu ljudi koja smatra da treba davati toliki novac da bi mogao fino da se igras na max detaljima. Ovde sam pitao ljude za iskustva vezana za daleko slabiju grafiku.

Zasto ne koristim RT? Samo iz jednog razloga - previse ubija performanse koje ja sa hardverom koji sebi mogu da priustim ne mogu da ispratim. Zato sam eto napravio neki kompromis da mi texture budu na max, senke, refleksije, teselacija itd itd a da pritom ne koristim FSR jer mi je u igrama koje su meni bitne primetno skrnavio kvalitet. Iz tog razloga nisam pristalica istog iako mi je sasvim jasno da njime bustujem performanse i dobro je da tako nesto postoji kao resenje za ljude sa slabijim hardverom.

Jasno je da postoje igre kod kojih nema prevelikih vizuelnih razlika kada se sve stavi na max i na recimo medium, ali isto tako je jasno da postoje igre kod kojih to nije slucaj. Isto tako, jasno je da postoje igre kod kojih FSR/DLSS podizu kvalitet u odnosu na native, ali isto tako ima i onih kod kojih je situacija drugacija. Ne osudjujem ljude koji su pristalice bilo koje tehnologije, bilo kog tabora kao ni one koji bi dali/ne bi dali dosta para za hardver...jednostavno svako ima pravo na svoj izbor i na svoje misljenje.

PCburazer

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
12.10.2016.
Poruka
1.272
Rezultat reagovanja
471
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen Pro R7 2700
Motherboard:
Asus TUF GAMING B450M-PLUS II
RAM:
16 GB Kingston HyperX Fury
VGA & cooler:
XFX RX580 8gb
Display:
Dell u2412m
HDD:
SSD Kingston 240gb x2 , WD Green 1TB, WD Purple 2TB
Sound:
Technics SH-EH600
Case:
Zeus Y03B
PSU:
Be quiet 530w 80PLUS BRONZE
OS & Browser:
Win10, Opera
Kako vas nije blam ove rasprave od početka do kraja?

PORSCHE

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.01.2019.
Poruka
2.688
Rezultat reagovanja
4.515
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Asus X503S
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS PRIME Z790-A Wifi
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
ADSL 20MBs
OS & Browser:
Win 10 64 bit, Opera
Other:
Sony Play Station One
Ja sam samo o ribicama pricao :D

Sub-Zero

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
02.03.2025.
Poruka
10
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
Aj brzinski RX 9070 ili RX 7900 XT?

Tu su negde, nesto je prednost jedne karte, nesto je na strani druge.

Samo da naglasim da moja ploca podrzava PCI 4.0.

Cika_Kure

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
816
Rezultat reagovanja
908
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
VGA & cooler:

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
2.515
Rezultat reagovanja
2.296
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI B550 tomahawk
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Aj brzinski RX 9070 ili RX 7900 XT?

Tu su negde, nesto je prednost jedne karte, nesto je na strani druge.

Samo da naglasim da moja ploca podrzava PCI 4.0.
9070.
Nove tehnologije.Jako sposobna karta!
Da je po MSRP bio bih presrecan ali nije.

Sub-Zero

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
02.03.2025.
Poruka
10
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
I ja sam nekako vise razmiljao o 9070, samo ne znam koliko moze da pravi problem verzija PCIe slota, tj koliko ce uticati na performanse.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.914
Rezultat reagovanja
2.539
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler: