• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Crimson Desert

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.663
Rezultat reagovanja
3.305
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
9950x3d + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Ne znam zasto ali jedva cekam ovu igru. Valjda sto malo vuce na RDR2 iako znam da nije ni nalik al eto::

Uruk

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
2.084
Rezultat reagovanja
1.690
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
RX 9070 hellhound
Display:
C4 48"
HDD:
2 TB nvme Kingston + 2 TB HDD Toshiba
Case:
Lancool 216
PSU:
Corsair Rm750x
Meni ovo izgleda kao neki kineski MMO, i izgled i gameplay.

A i DF se baš srozao u zadnje vreme, kao da su postali najobičniji EPP za RT. Umesto da kritikuju udar na performanse i anomalije, oni ga veličaju kao nešto neviđeno, i kao da u igrama nikad pre nisu postojale senke.

S druge strane ovo šta rade sa RT senkama je izgleda gotova priča. Ne znam kako to funkcioniše, ali developerima je izgleda mnogo lakše da tako ubacuju senke i osvetljenje. Čekam da vidim kako će sa decima u novom death stranding, ali mislim da će uskoro svi tako ako im je lakše i brže.

Poslednja izmena:

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.663
Rezultat reagovanja
3.305
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Kad se uradi kako treba, kao recimo ovi sto se hvale u Crimsonu, sa tvojom karticom sa sve PT igra gura u 4k 60fps.
Kako su to uspeli ne znam ,ali su uspeli.
Sigurno je da ce i ostali praititi, ali to je neizbezno.
Sa druge strane ko to ne zeli uvek ima ociju da ugasi i da igra na slabijoj kartici.

Uruk

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
2.084
Rezultat reagovanja
1.690
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
RX 9070 hellhound
Display:
C4 48"
HDD:
Case:
Lancool 216
PSU:
Corsair Rm750x
Ako ćemo iskreno, ovo što vidimo i u ovoj fazi, troši više nego što daje. Razumem da je njima možda lakše, ali evo spomenuo si rdr2, pa ta igra po meni izgleda i radi pet puta bolje, a ne oslanja se tol'ko na ove RT tehnologije, ako uopšte i koristi Rt.

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.663
Rezultat reagovanja
3.305
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Ko zna sta koriste , Rockstarov engine je cudesan.

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
437
Rezultat reagovanja
419
Moja konfiguracija
Ovo je pre bliže nekom Ubisoftovom naslovu - > reci open-world splačina svega I svačega, pardon akciona avantura, u kombinaciji sa lite rpg elementima... Mnogo vuče na Dragon's Dogma, valjda zato što je azijska vizija zapadnjačkog rpg-a koji cilja zapadnjački auditorijum...

Šta znam, nadam se da možemo da dobijemo nešto poput novog Skyrima ali nisam previše optimističan jer su ga sklepali od kostura MMOrpg Black Desert online...

Ebeš grafiku ako priča I questovi nisu dobri, imamo previše krš open world naslova koje I ovako možemo da odigramo bez da se izuvamo 60 I kusur evra...

Za DF nemam tek komentara, baš su mi se ogadili u poslednje vreme ali očigledno moraju i oni od nečega da žive...

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
437
Rezultat reagovanja
419
Moja konfiguracija
Kad se uradi kako treba, kao recimo ovi sto se hvale u Crimsonu, sa tvojom karticom sa sve PT igra gura u 4k 60fps.
Kako su to uspeli ne znam ,ali su uspeli.
Sigurno je da ce i ostali praititi, ali to je neizbezno.
Sa druge strane ko to ne zeli uvek ima ociju da ugasi i da igra na slabijoj kartici.
Još kada bi mogao da uživaš u igri zbog same igre (priče i gameplaya) a ne da prskaš po monitoru zbog grafike, odnosno fps-a iznad 60 kad upališ PT I RT gde bi ti tad kraj bio... :troll:
Ah ti pusti snovi...

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.663
Rezultat reagovanja
3.305
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Nema odavno dobre price, nako Uncharteda i TheLOU msm sve je truba, sto se tice i price i dijaloga.
Onako ides i krljas.

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
437
Rezultat reagovanja
419
Moja konfiguracija
Nema odavno dobre price, nako Uncharteda i TheLOU msm sve je truba, sto se tice i price i dijaloga.
Onako ides i krljas.
CO: Exp33, Disco Elysium, CP2077... barem sto sam ja odigrao u zadnjih 5 godina...
Ako cemo i ranije tj post 2015, GoW1, Hellblade 1, pa cak ni HZD nisu uopste losi... Naravno i RDR2.
Ne znam kakvi su BG3, Death Stranding, Nier i KCD1 & 2, ali vidim po netu da su generalno prilicno nahvaljeni...
Ali su u planu da ih odigram u skorije vreme jer treba odvojiti 1-2 meseca za takve poduhvate.

Iskreno nisam igrao ni PoE 1&2 ni Divinity OS 1 & 2 , pretpostavljam da su price dobre (za rpg) ali ne i "masterpiece" nivo kao gore navedene.

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
437
Rezultat reagovanja
419
Moja konfiguracija

Klip deluje kao plaćena reklama a naracija kao da mora da čita Ai generisan tekst...
Čak šta više deluje kao da je samo dobio gameplay dobio video na osnovu koga mora da napiše tekst...
Ne znam.. Ali imam utisak da je shitfest u najavi

Uruk

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
2.084
Rezultat reagovanja
1.690
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
RX 9070 hellhound
Display:
C4 48"
HDD:
Case:
Lancool 216
PSU:
Corsair Rm750x

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
437
Rezultat reagovanja
419
Moja konfiguracija
Dobro je da onaj raspad od DLSS 5 i ovde drasticno ne menja vizuelne aspekte igre...

Inace sto se same igre tice nikakav masterpiece, ocigledno su heavy radili iz marketinskog dela za promociju igre... Cak se stice i utisak da su neki manji kanali bili placeni...

NGNT kategorija ili sto bi u prevodu bilo "IGN-ovska" 7/10 (7.5/10 u najboljem slucaju) naslov.
U sustini genericni open world u Ubijevom maniru sa dodatnim "azijskim" tvistom.

Mada kome je legao AC Origins i Odyssey (da ne pricamo i o Valhalli) ovde ce biti "svoj na svome"...
Za sve ostale - kupiti kada padne na ispod 20 evrica.

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.663
Rezultat reagovanja
3.305
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Ne mozes da komentarises igru koju nisi igrao, odigraj pa komentar, ovako je bez veze.
Ne kazem da je ni dobra ni losa, ali dok je ne odigram necu je komentarisati.

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
437
Rezultat reagovanja
419
Moja konfiguracija

Nikad nije omasio a i jos 2-3 bolja recenzenta potvrdjuju njegove reci...
Prvih 10ak h je tezak drag i vrlo los, igra jos uvek ima ozbiljnih bagova koji te unazade i po par sati, dosta sadrzaja daje utisak da je "sklepano" bez konteksta...
Tek kada se "otvori" mapa/svet postaje zabavna zbog vise mehanika koje su ubacene iz svih naslova ("od ajvara do kupusa"), tako da svako nesto moze da pronadje...
Eksploracija ogromnog sveta i borba (combat system) odlicna, prica+likovi i kvestovi u najboljem slucaju prosecna za ovakav naslov.

Ali svi recenzenti (koje cenim) suptilno naglasavaju - da nije masterpiece ali nije ni uzasan naslov, samo da unapred pogledate da li vas "cup of tea" i u sta se upustate pre kupovine.
U sustini oni koji imaju FOMO i vole da igraju aktuelne naslove d1 zaletece se sto pre da odigraju, kao i oni sto vole da ga mere u sintetici odnosno kojima je do grafike ne i igranja.

Kako god, 60e za naslov ovog kalibra mi je licno previse, imam u backlogu vrlo slicne.
Na prvu mi pada Valhalla ili Odiseja ako hocu da drljam po mapi random questove i grajndam do besvesti.
Ovo je MMORPG "razvodnjen" za SP igraca, a ja cenim svoje vreme koje odvajam da igram, radije bih da odigram nesto "konciznije" od 40h sa "repom i glavom" odnosno dobrom pricom i questovima, a ne da grajndam u nedogled.

Poslednja izmena:

Uruk

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
2.084
Rezultat reagovanja
1.690
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
RX 9070 hellhound
Display:
C4 48"
HDD:
Case:
Lancool 216
PSU:
Corsair Rm750x
Kome ne smeta taj mmorpg izgled i voli ogromna prostranstva da istražuje verujem da ovde može da potroši hiljade sati. Kako vidim odlično je optimizovana, lepo radi i nije previše zahteva, i pored svih ovih novih tehnologija koje su ubacili.

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.663
Rezultat reagovanja
3.305
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Jedno je sigurno, nije RDR2 iako bi neko mogao pogresno zakljuciti.

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
437
Rezultat reagovanja
419
Moja konfiguracija
Jos sinoc sam odgledao par recenzija, jer su podigli embargo od 00h.

Definitivno za svakog po nesto ima u naslovu, ali dovoljno sam video da ne bih da je uzimam jer otprilike znam u sta bih se upustio i nije to za mene.
Nije po mom ukusu jer vise volim naslove koji se fokusiraju na pricu kao glavni katalizator igranja (naravno uz dobru realizaciju sveta i gameplay mehanika), dok je ovde combat+eksploracija ogromne mape,uz odlican "skoro next-gen" vizuelni prikaz, glavna uzdanica igre...
Sto je i logicno uzeci koncept igre sklepan od prvobitnog MMORPG-a, prica i lore tek tu da poguraju ka novoj regiji mape - odnosno da ce se igra svideti igracima koji vole da "utucaju" sate i sate tj. vole takav "grind" single-player/online mp naslov...

Kao sto rekoh u sustini mogu i Valhallu da drljam, setting i lore mi je "interesantniji" od CD-a, ali ne zelim jer zelim igru koja postuje igracevo odnosno moje vreme...
Nazalost nemam volje ni vremena za MMORPG pretocen u SP sandbox naslov u izvedbi od 100+ sati igranja, bez nekog konkretnijeg fokusa... Nesto sto azijati obozavaju ali iskreno mislim da se "zapadnjacki deo publike" zasitio kroz razne Ubisoft copy-past AC/FC naslove u protekloj deceniji.

Uz to i ocene na metacritic (recenzenta) ne deluju obecavacuje (opet ne mora da bude "the next big thing") ali kapiram da ce sada tek da se otvori "floodgate" za botove i bice pravi sh*tfest.
Mislim da su propustili priliku da naprave co-op/party-based adventure za vise igraca, jer je ovo vise u sustini next-gen hack & slash akciona avantura u maniru Diabla ili Ubisoft igara (po pitanju OW-a), nego li nesto sto sam zamisljao da ce biti... Odnosno neki novi korak za TES: Skyrim tj evolucija za akciono-avanturske rpg naslove u open-world settingu.

Korejci su napravili dobar hajp, iskoristice ga bolje nego sto su ocekivali i sto sam naslov zasluzuje...
Po svemu sudeci u mnogo cemu je vrlos prosecan naslov ali ima dosta stvari koje su i odradili odlicno.
Misljenja ce biti podeljenja u zavisnosti od toga "kome su pocesali svrab"

Btw nigde se ne objavljuje niti je iko dobio recenzentske kopije za base PS5 i Xbox i niko za sada "ne zna" kako ce raditi na konzolama niti je okacen gameplay... Osim DF-a koji je to iskusno (kao i svaku placenu reklamu) odradio na PS5 pro verziji uz one vestacke osmehe na licu...
Par leakova na netu je da je u vrlo losem stanju za konzole i da se ocekuje pravi sh*tfest kao za CP2077 onomad...
Korejci iskusno odradili i pustili prvi talas hajpa za PC da udari, taman da se posle konzolasi nasankaju...

Poslednja izmena:

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.663
Rezultat reagovanja
3.305
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7

Prolece93

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.06.2022.
Poruka
200
Rezultat reagovanja
193
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 12600k DeepCool AK400 Digital
Motherboard:
Asus ROG Strix Z690 WiFi D4
RAM:
Kingston Fury Beast RGB DDR4 4x8gb 3200mhz
VGA & cooler:
RTX 3080ti MSI Suprime 12GB
Display:
AOC 32 1440p
HDD:
Samsung 980 PRO M2 250GB Kingston A400 500GB WD Blue 1TB
Sound:
MS Icarus C505
Case:
NZXT H5 Flow
PSU:
Gigabyte PG5 850w GOLD 80+
Mice & keyboard:
Havit MS1001S White Shark Gladius
Internet:
Yettel 4G
OS & Browser:
WIN 11 Pro
Other:
Samsung Galaxy A53
Gajbotorn igra trenutno pa ko voli neka baci pogled na yt da vidi malo vise o igri, za mene je grafika uvek ispred price i da igra klizi kao po puteru sad sve je stvar licnog izbora ima nas raznih dabome :d

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
437
Rezultat reagovanja
419
Moja konfiguracija
U sustini Ferari sa motorom Fiata ispod haube...Karikiram ali...
Elden Rings igraci ce se razocarati ako traze izazovnu borbu ili souls-like svet/gameplay.
Witcher 3 igraci nece dobiti "dubinu" tj nivo price, questova i likova, odnosno celokupno kvalitetno napisano delo...
A oni koji ocekuju Zelda BotW "organski svet" tj eksploraciju mogu i to lagano da zaborave zato sto deluje masivno i raznoliko ali opet ne tako kvalitetno i sinergijski odrađen svet kao kod Zelde...

U sustisni za svakog po nesto (od svakog po nesto pokrali/ubacili) ali kvalitativno nije na nivou navedenih igara...

Poslednja izmena:

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.663
Rezultat reagovanja
3.305
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Ma dobro ides i krljas kao i vecina danasnjih igara.

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
437
Rezultat reagovanja
419
Moja konfiguracija
Nisam ni zadnji Diablo jos prešao... :troll:

Vrh