Prolece93
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 28.06.2022.
- Poruka
- 187
- Rezultat reagovanja
- 149
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 12600k DeepCool AK400 Digital
Motherboard:
Asus ROG Strix Z690 WiFi D4
RAM:
Kingston Fury Beast RGB DDR4 4x8gb 3200
VGA & cooler:
RTX 3080ti MSI Suprime 12GB
Display:
AOC 32 1440p Philips 24 1080p
HDD:
Samsung 980 PRO M2 250GB Kingston A400 500GB WD Blue 1TB
Sound:
MS Icarus C505
Case:
NZXT H5 Flow
PSU:
Gigabyte PG5 850w
Mice & keyboard:
Havit MS1001S White Shark Gladius
Internet:
Yettel 4G
OS & Browser:
WIN 11 Pro
Other:
Samsung Galaxy A53
Dok igram igre temperatura je sasvim ok kada bi pokrenuo snimanje preko Nvidia app ili pokrenuo lajv na yt preko OBS programa temperatura bi sa prosecnih 60-65 stepeni otisla na 80-82 ako je to zbog opterecenja grafike potrosnje itd onda ok, ali fora je da meni grafika pre snimanja i lajvovanja bude na 85% maks nikad preko toga a nakon pokretanja snimanja ili lajva grafika padne na 40-50% zauzetosti sa temperaturom u porastu dok se procesor uvek krece na nekih 15 do 45% i temp ne vecom od 50 stepeni u zavisnosti od igre. Desava mi se sledece da u igri Farming Simulator 25 sve radi top temp maks do 70 stepeni uglavnom oko 60-65 ali cim bi spustio igru i otvorio google chrome da pustim muziku i slicno nakon vracanja u igru zauzetost grafike bi bila pala na nekih 50% ali bi temp grafike otisla na 80 stepeni, ovo bi se resilo jedino ako bi izasao skroz na desktop i ponovo se vratio u igru google bi ostao da radi i tada ne bi pravio problem, nemam nikakav fps drop kada se pojavi ovaj simptom nikakvo zastajkivanje igre itd samo znam da grafika podigne temp rpm na ventovima prebaci 2000 neretko preko 2500 sto je nesnosno bucno i bas iritirajuce a potrosnja zna da dodje do 400w, sve me ovo ne bi cudilo da se ne pojavljuje samo prilikom lajvovanja i snimanja igre jer sam sa starom GTX 1080ti uvek imao iste temp gotovo istu potrosnju lajvovao snimao sta god ili je razlika bila par stepeni a ovde se desava da sa 1200 rpm na ventovima i temp 60-65 stepeni ode na mnogo veci rpm potrosnju i vecu temp a zauzetost GPU bude za gotovo upola manja ?
Mozda to tako mora da bude meni iskreno snimanje i lajvovanje nije od presudnog znacaja ali me dosta buni da kada bi spustio igru da pokrenem chrome tada bi se desila zbrka koja je resiva jedino onako kako sam gore napisao, zato me interesuje vase misljenje ako to mora tako ondaK ok
Slika br1 bez snimanja, slika br 2 sa snimanjem razlika u temp!
Mozda to tako mora da bude meni iskreno snimanje i lajvovanje nije od presudnog znacaja ali me dosta buni da kada bi spustio igru da pokrenem chrome tada bi se desila zbrka koja je resiva jedino onako kako sam gore napisao, zato me interesuje vase misljenje ako to mora tako ondaK ok
Slika br1 bez snimanja, slika br 2 sa snimanjem razlika u temp!
Prilozi
-
6,6 MB Pregleda: 33
-
6,7 MB Pregleda: 30