• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Nova konfiguracija

CountMike

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.11.2024.
Poruka
114
Rezultat reagovanja
128
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Home brewed
CPU & cooler:
Ryzen R9 7900x + Arctic Liquid Freezer 360
Motherboard:
ASrock b650 pro RS
RAM:
DDR5, Kingston 6000MHz, CL32 2*16GB @ 5200MHz, Cl30
VGA & cooler:
Gigabyte Rx 660xt
Display:
3*27"
HDD:
1TB Kingston KC3000 PCIe 4.0 + 5*NVME različitihkapaciteta
Sound:
Onboard Realtek-
Case:
Raidmax
PSU:
Seasonic 750W
Internet:
4G
OS & Browser:
Windows 11 & Firefox
Jel proradila mašina?
Kad sam nedavno sklapao ovu am5 iz moja konfiguracija, nisam dugo čekao da startuje, možda minut dva. Pre instalacije Windowsa sam flešovao BIOS i prebacio memorije u expo, i posle toga mu je opet trebalo mitut dva da krene.
To zavisi od verzije BIOS.a , na početku je memory training trajao baš dugo pasuposle popravljali. Eveo ovo je recimo zamoju ploču
59409

Somehere

PCAXE Member
Učlanjen(a)
14.05.2020.
Poruka
126
Rezultat reagovanja
47
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 3600 (stock cooler)
Motherboard:
Msi b450 Tomahawk MAX
RAM:
8gb DDR4 Hyperx Fury 3200MHz
VGA & cooler:
Rx 580 8gb Sapphire Nitro + special eddition
Case:
Falcon Zeus Window RGB
PSU:
Sama Armor 650w
Probao sam da ga pustim da radi 10 min i nista, malo izmenjao ram slotove cisto da vidim sta se desava ali uzalud, nisam resetovao cmos niti flash bios, bios mi je bio 3.10. Ne znam sta je moglo da zeza, procesor sam bas pazljivo stavljao, mozda sam cooler dotegao jace ali on radi bez problema. Da mi je bar da stignem do biosa pa posle je lako. Dao sam ga u servis malopre pa nek oni probaju sa svojim delovima mozda im uspe. Rekose da ce danas da pogledaju.

Uruk

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
1.029
Rezultat reagovanja
750
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
Dual RX 7700 XT OC
Display:
Px329 / kdl43w808
HDD:
2 TB nvme Kingston
Case:
Carbide 400c
PSU:
Corsair Rm750x
Sad kad upali nemoj ga više ni gasiti :D

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.932
Rezultat reagovanja
485
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
99tb + m2 nvme generation 10
Case:
NZXT RGB LGBT boje, full custom loop water no leak
PSU:
10000w gold 99% +
Probao sam da ga pustim da radi 10 min i nista, malo izmenjao ram slotove cisto da vidim sta se desava ali uzalud, nisam resetovao cmos niti flash bios, bios mi je bio 3.10. Ne znam sta je moglo da zeza, procesor sam bas pazljivo stavljao, mozda sam cooler dotegao jace ali on radi bez problema. Da mi je bar da stignem do biosa pa posle je lako. Dao sam ga u servis malopre pa nek oni probaju sa svojim delovima mozda im uspe. Rekose da ce danas da pogledaju.
"Cooler dotegnut jače, ali on radi bez problema "

Problem prezategnutog kulera se ne odnosi na rad kuler-a, nego na pinove i procesor.

Već si napravio niz grešaka, uopšte me ne bi čudilo da si ubio neku komponentu i da zbog nje neće da bootuje.
Kad već daš 1000e na pc, valjda 20e nije ništa da ti neko samo sklopi.. čemu taj rizik ja ne znam, sad je možda kasno..
Ko ne plati na mostu, plati na ćupriji.

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
2.774
Rezultat reagovanja
2.489
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
9950x3d + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Pa kako si dotegao kuler malo jace i on radi bez problema, nece njemu nista biti vec procesoru, ali da te ne plasim, nemam tu nameru.
Moguce da je problem u matorom biosu 3.10, samo si trebao da uflesujes novi bios i cao zdravo.
Inace ta ploca podrzava bios flashback bez memorije i cpu, samo zakacis 24 pina za maticnu upalis napajanje ubacis flesku i sacekas nekih 3 minuta i flesovao si.
Ali dobro je da si odneo nekom strucnijem da ti to sredi.

Somehere

PCAXE Member
Učlanjen(a)
14.05.2020.
Poruka
126
Rezultat reagovanja
47
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Msi b450 Tomahawk MAX
RAM:
VGA & cooler:
Case:
Falcon Zeus Window RGB
PSU:
Sama Armor 650w
Nisam ja to dotegao do granice pucanja, malo jace od oniga da moze rukom da se odvije, na pitanja zasto sam to sklapao sam, sta znam, prosli pc sam sklopio isto sam bez ikakvog iskustva tad, cak sam i prebacivao deo ponl deo iz jednog kucista u drugo, modovao sam neke stvari, i nista nisam zeznuo. Sad sam stvarno bio pazljiv zbog vrednosti delova, kablovi su me zezali samo tako jer su kratki, bukvalno je svakom trevalo jos po 3cm da konforno legnu, kabal od 24 pina ima 20+4 pina, taj 4 pin je bio uzas da se namesti jer ispada zato sto je i sam kabal kratak i bas krut. Ali ajde da kazemo moja greska trebao sam da nadjem napajanje sa duzim kablovima. Citam po stranim forumima i vecina pise da su nove stvari jako slabe, pocev od pinova na am5 koji se lako savijaju, a zato onu rucku kad ubacujes procesor dok nategnes imas osecaj kao da ces sve da polomis. Jako mastovito od amd. Sve u svemu tu je sta je, samo se nadam da je graficka ok. U buducnosti niti cu da gradim sam niti da narucujem delove, ovaj ima preskup ovaj nema jeftin, ovaj losiji ovaj bolji, ovaj ne pase lepo ovaj pase, bolje da izdvojim jos 30 hiljada dam neko to sve da sastavi i tjt.

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
2.774
Rezultat reagovanja
2.489
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Da, malo se iskoplikovalo sklapanje , a i nove tehnologije su poluproizvodi koje mi kupci testiramo, mada bez brige ,ako si odneo u servis nije drama, nista lose nisi uradio.
Sledeci put budes samo malo pazljiviji prvo se dobro raspitas i krenes, priprema je pola posla.
Ja cak i koristim rukavice, zbog statickog elektriciteta.

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.932
Rezultat reagovanja
485
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
Nisam ja to dotegao do granice pucanja, malo jace od oniga da moze rukom da se odvije, na pitanja zasto sam to sklapao sam, sta znam, prosli pc sam sklopio isto sam bez ikakvog iskustva tad, cak sam i prebacivao deo ponl deo iz jednog kucista u drugo, modovao sam neke stvari, i nista nisam zeznuo. Sad sam stvarno bio pazljiv zbog vrednosti delova, kablovi su me zezali samo tako jer su kratki, bukvalno je svakom trevalo jos po 3cm da konforno legnu, kabal od 24 pina ima 20+4 pina, taj 4 pin je bio uzas da se namesti jer ispada zato sto je i sam kabal kratak i bas krut. Ali ajde da kazemo moja greska trebao sam da nadjem napajanje sa duzim kablovima. Citam po stranim forumima i vecina pise da su nove stvari jako slabe, pocev od pinova na am5 koji se lako savijaju, a zato onu rucku kad ubacujes procesor dok nategnes imas osecaj kao da ces sve da polomis. Jako mastovito od amd. Sve u svemu tu je sta je, samo se nadam da je graficka ok. U buducnosti niti cu da gradim sam niti da narucujem delove, ovaj ima preskup ovaj nema jeftin, ovaj losiji ovaj bolji, ovaj ne pase lepo ovaj pase, bolje da izdvojim jos 30 hiljada dam neko to sve da sastavi i tjt.
Po ovome ovde i taj PC sreća što je prošao bez oštećenja, nije imao modularno napajanje možda, pa je manja šansa da omašiš, možda nisi imao i tepih :troll:

30 hiljada preko je mnogo, imaš gotove PC na KP od nekih proverenih prodavaca koji ne deru kao Gigatron.. A i imaš opciju da odneseš u servis kao sad da oni sklope i sam poručiš delove.

CountMike

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.11.2024.
Poruka
114
Rezultat reagovanja
128
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Home brewed
CPU & cooler:
Motherboard:
ASrock b650 pro RS
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte Rx 660xt
Display:
3*27"
HDD:
Sound:
Onboard Realtek-
Case:
Raidmax
PSU:
Seasonic 750W
Internet:
4G
OS & Browser:
Windows 11 & Firefox
Da, malo se iskoplikovalo sklapanje , a i nove tehnologije su poluproizvodi koje mi kupci testiramo, mada bez brige ,ako si odneo u servis nije drama, nista lose nisi uradio.
Sledeci put budes samo malo pazljiviji prvo se dobro raspitas i krenes, priprema je pola posla.
Ja cak i koristim rukavice, zbog statickog elektriciteta.
Ja i pre kupovine prvo pročitam instrukcije/manual za svaku komponentu ponaosob, to kazuje daleko više nego same specifikacije.

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
2.774
Rezultat reagovanja
2.489
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Manual citam isklucivo kad s***em nesto :vuna:
Salim se, da za neke stvari manual, obicno sa sajta proizvodjaca, jer drugacije implementiraju svakojake stvarcice, sto radi na jednoj maticnoj ne mora da znaci da ce na drugoj.
Ja sam se mucio oko obicne gluposti da mi je easy release prvio problem u koju ga stranu gurati(vuci) to treba da je namesteno na klik iz a debile, medjutim nije tako, ispade komplikovano jer je na neki naci slajd resenje i kad imas 2 termalna pada sladj nikako nije dobro resenje jer se termalni pad lepi za disk.
Al eto neko je i to izmislio jos napisao EZ.

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.932
Rezultat reagovanja
485
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
Ne mora da se čita manual, imaju buildovi na youtube kao što Dule pravi na PCAXE.. Ko se naoruža strpljenjem može sam da sklopi prateći video.
Manual mi više služi ponekad za front panel na matičnoj, možda za raspored u modularnom napajanju i to je to.

Problem je što ima propratnih stvari koje se podrazumevaju kod onih koji često sklapaju, a oni koji gledaju klip ne znaju.. pa recimo kao ovde uzmu na tepihu sklapaju, a svaka komponenta dolazi u antistatičkoj kesi zbog statičkog elektriciteta.. a ti baš na tepih, pa razne sitnice itd itd.

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
15.172
Rezultat reagovanja
10.780
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Intel i9-10900 & Be quiet! Pure Rock 2 Black
Motherboard:
Asus Z490 Tuf Gaming Plus
RAM:
Cusu DH330 2 x 16 GB DDR4 3600 MHz
VGA & cooler:
Palit RTX 3060 Ti 8 GB
Display:
27" AOC 27G2SPU/BK
HDD:
Adata Legend 710 250 GB nvme + Western Digital Blue1 TB sata III + Cusu CV7000 1 TB nvme
Sound:
Microlab MT280B, Sony WH-XB700
Case:
SilentiumPC Ventum VT2 TG + 2 x Bionix P120 PWM PST + 2 x Bionix P140 PWM PST
PSU:
XPG Core Reactor 650
Mice & keyboard:
Redragon Impact M908 & Cooler Master SK650 & Redragon Diti K585
Internet:
mts 400/200
OS & Browser:
Windows 11
Niko se nije naučen rodio.

CountMike

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.11.2024.
Poruka
114
Rezultat reagovanja
128
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Home brewed
CPU & cooler:
Motherboard:
ASrock b650 pro RS
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte Rx 660xt
Display:
3*27"
HDD:
Sound:
Onboard Realtek-
Case:
Raidmax
PSU:
Seasonic 750W
Internet:
4G
OS & Browser:
Windows 11 & Firefox
Ne mora da se čita manual, imaju buildovi na youtube kao što Dule pravi na PCAXE.. Ko se naoruža strpljenjem može sam da sklopi prateći video.
Manual mi više služi ponekad za front panel na matičnoj, možda za raspored u modularnom napajanju i to je to.

Problem je što ima propratnih stvari koje se podrazumevaju kod onih koji često sklapaju, a oni koji gledaju klip ne znaju.. pa recimo kao ovde uzmu na tepihu sklapaju, a svaka komponenta dolazi u antistatičkoj kesi zbog statičkog elektriciteta.. a ti baš na tepih, pa razne sitnice itd itd.
Manual ipak pokazuje više, ako je štampan ili ga ga odštampaš ne treba ti nikakav drugi uređaj i uvek možeš da stalno gledaš. Youtube samo kao dodatak.

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.932
Rezultat reagovanja
485
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
Manual ipak pokazuje više, ako je štampan ili ga ga odštampaš ne treba ti nikakav drugi uređaj i uvek možeš da stalno gledaš. Youtube samo kao dodatak.
Ne pokazuje manual više, to zavisi u principu od jutjubera do jutjubera.. može i ne mora da pokazuje više.
Ko na profesionalan način napravi klip, on pomene sve iz manuala što se koristi pri sklapanju + dosta dodatnih sitnica i saveta, iskustva koje mnogo više znači nego manual.

Elem, niko se nije naučen rodio.. ali neke greeške se malo skuplje plaćaju. Najbolje da svi sve znaju, i da urade mali servis, veliki servis, i da poprave vodu, struju.. da dignu kucu, poprave zub :)

Somehere

PCAXE Member
Učlanjen(a)
14.05.2020.
Poruka
126
Rezultat reagovanja
47
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Msi b450 Tomahawk MAX
RAM:
VGA & cooler:
Case:
Falcon Zeus Window RGB
PSU:
Sama Armor 650w
Po ovome ovde i taj PC sreća što je prošao bez oštećenja, nije imao modularno napajanje možda, pa je manja šansa da omašiš, možda nisi imao i tepih :troll:

30 hiljada preko je mnogo, imaš gotove PC na KP od nekih proverenih prodavaca koji ne deru kao Gigatron.. A i imaš opciju da odneseš u servis kao sad da oni sklope i sam poručiš delove.
Stari je bio sklopljen ma tepihu isto, veruj mi da sam imao sto toliki rado bih na njemu radio, evo danas me kolena ubise od klecanja juce. Sa polovnim modularnim napajanjem, uz koje sam dobio i vise kablova nego uz ovo novo, mozda se prodavac zeznuo pa ubacio u kutiju sta mu je doslo ruke xD. Polovnom rx 580, koju sam morao da modujem( i fizicki i softwerski) da bi mogla da radi normalno jer je bila u katastrofa stanju, sad kad bi ti je dao da otvoris ni ti ne bi verovao da radi sasvim ok. Jbg tu se stekne neko samopouzdanje, nisam ja ovo sklapao na instikt sad, za svaki kabal i deo sam trazio na netu i pisao i ovde ako za nesto nisam bio siguran. Samo se nadam da ce biti brzo resiv problem, da ne upadnem u to cekanje na servis sad, pa onda reklamacija ako nesto fabricki ne valja, pa cekanje na novi deo i opet sklapanje. Imam neki laptop srecom valjda ce moci da pokrene nesto

CountMike

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.11.2024.
Poruka
114
Rezultat reagovanja
128
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Home brewed
CPU & cooler:
Motherboard:
ASrock b650 pro RS
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte Rx 660xt
Display:
3*27"
HDD:
Sound:
Onboard Realtek-
Case:
Raidmax
PSU:
Seasonic 750W
Internet:
4G
OS & Browser:
Windows 11 & Firefox
Ne pokazuje manual više, to zavisi u principu od jutjubera do jutjubera.. može i ne mora da pokazuje više.
Ko na profesionalan način napravi klip, on pomene sve iz manuala što se koristi pri sklapanju + dosta dodatnih sitnica i saveta, iskustva koje mnogo više znači nego manual.

Elem, niko se nije naučen rodio.. ali neke greeške se malo skuplje plaćaju. Najbolje da svi sve znaju, i da urade mali servis, veliki servis, i da poprave vodu, struju.. da dignu kucu, poprave zub :)
Pa nije na odmet pogledati na Youtube ali retko kada da neko prikazuje identičan setup a večina tih youtubera nisu baš genijalci. A tek o recenzijama delova da ne pričamo, većina plaćenika za hvalospev.

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.932
Rezultat reagovanja
485
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
Pa nije na odmet pogledati na Youtube ali retko kada da neko prikazuje identičan setup a večina tih youtubera nisu baš genijalci. A tek o recenzijama delova da ne pričamo, većina plaćenika za hvalospev.
Ne mora biti identičan setup.. imaš za svaki deo na youtube kako se montira, koji god kuler da si kupio i slično.

Poslednja izmena:

Cika_Kure

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
974
Rezultat reagovanja
1.087
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
Dobro valjda će sve biti ok i neoštećeno...
Po meni greota što nisi odvojio novca za bolju MB (vetovatno se i za isto novca mogla kupiti bolja MB imao je @Uruk dobre predloge), i pogotovo novo kućište. Ovo ti je baš krš.

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
2.774
Rezultat reagovanja
2.489
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Dobra je njegova ploca PG jeste bolji ali za njegov 7600x ova ploca je vise nego dovoljna, teraju na njoj mnogo jace procesore.
Nego je trebao ici na 7700x jer je 8/16 i to vise znaci nego neka bolja ploca, mislim da 6/12 polako pocinje da posustaje, pogotovo ako se usvoji ovaj sistem bildovanja sejdera dok igras da ih procesor pumpa kao u THE lou 2 .

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.932
Rezultat reagovanja
485
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
Po meni greota što nisi odvojio novca za bolju MB (vetovatno se i za isto novca mogla kupiti bolja MB imao je @Uruk dobre predloge), i pogotovo novo kućište. Ovo ti je baš krš.
Između B650m HM2 i B650m HDV je baš smešna razlika u ceni, a HDV je mnogo bolja ploča.. Na HDV ima na youtube, držali su stabilno i 7950X na ok temperaturama VRMa.

7900 je po meni najbolja kupovina kad se već ide na jači CPU, neznatno je skuplji od 7700X.. možda 20-35etak eura trenutno kod mađara. A ima duplo više L1 L2 i L3 keša, skoro kao X3D .. tj 30mb manje. Ima 12 jezgara, 24 treda.. za malu doplatu.

Somehere

PCAXE Member
Učlanjen(a)
14.05.2020.
Poruka
126
Rezultat reagovanja
47
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Msi b450 Tomahawk MAX
RAM:
VGA & cooler:
Case:
Falcon Zeus Window RGB
PSU:
Sama Armor 650w
Greska je sto nisam uzeo ATX plocu ako mi je vec toliko kuciste, na pocetku i jesam pitao da bude ta ali ova mi je delovala kao ok, za kuciste ne znam sta bih rekao, meni je bilo bas ok iako je ogromno, odlicno provetravanje ima, dosta prostora toliko je veliko da ima mesta za dva prsta od ove xfx 7800 xt do prednjeg ventilatora. Nisam mogao da nadjem neka normalma mini atx kucista kratkim pregledom po nekim stranim temama u koje bi sve ovo stalo, plus da znam da bi u njega stao neki bolji cooler kad se upgrade, mislim verovatno ih ima ali pitanje je koliko kosta.

Cika_Kure

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
974
Rezultat reagovanja
1.087
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
Greska je sto nisam uzeo ATX plocu ako mi je vec toliko kuciste, na pocetku i jesam pitao da bude ta ali ova mi je delovala kao ok, za kuciste ne znam sta bih rekao, meni je bilo bas ok iako je ogromno, odlicno provetravanje ima, dosta prostora toliko je veliko da ima mesta za dva prsta od ove xfx 7800 xt do prednjeg ventilatora. Nisam mogao da nadjem neka normalma mini atx kucista kratkim pregledom po nekim stranim temama u koje bi sve ovo stalo, plus da znam da bi u njega stao neki bolji cooler kad se upgrade, mislim verovatno ih ima ali pitanje je koliko kosta.
Pa eto. Ne diraj MB nađi manje kućište, sigurno ima dosta kvalitetnih...
Jedino ne pratim tu scenu, mislim da tu moraju drugačija PSU.

CountMike

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.11.2024.
Poruka
114
Rezultat reagovanja
128
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Home brewed
CPU & cooler:
Motherboard:
ASrock b650 pro RS
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte Rx 660xt
Display:
3*27"
HDD:
Sound:
Onboard Realtek-
Case:
Raidmax
PSU:
Seasonic 750W
Internet:
4G
OS & Browser:
Windows 11 & Firefox
Bolje je mala ploča u velikom kućištu neko velika i malom, jedino ako je mali prostor u pitanju, većina malih kućišta zauzima isti prostor na stolu kao i velika. Ponekad izgleda groteskno, jednom sam kupio najveće Chieftec serversko kućište sa mini ITX pločom u njemu ali je verovatno ceo PC bio samo file server jer je bio kavez za 12 HDD-a. Nisam ni video da ima ploču dok nisam dobro zagledao.

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.932
Rezultat reagovanja
485
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
Ja bih pre menjao ploču, kućište ko kućište.. limarija ne igra ama baš nikakvu ulogu, bitno je da ima dobar airflow.. da nije zatvoreno - što nije slučaj.

Bolja ploča će ti dosta značit, veća podrška za upgrejd, stabilniji sistem, bolje temperature.. bolja naponska za procesor.

Uruk

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
1.029
Rezultat reagovanja
750
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
Dual RX 7700 XT OC
Display:
Px329 / kdl43w808
HDD:
2 TB nvme Kingston
Case:
Carbide 400c
PSU:
Corsair Rm750x
Ja sam mislio da ima neki poseban razlog da se uzme ova micro B650m pro rs, jer za iste pare je bila full ATX B650 pg lightning sa dosta boljom naponskom.

Vrh