23h2 legalan win 11.Sad jbga ne mogu sve ponovo da drljam i instaliram , imam bezbroj programa pluginova , treba mi 5 meseci da to sredim.Ček, ti si na zvaničnom Windows Pro 11 24H2? Ne znam ima li veze ako si radio updejt na 24H2 ili clean install, meni je clean install 24H2. Koji je build?
Auto, bicikl, telefon, je tvoje vlasništvo kao i računar, to možeš zaključati. Možeš ti i Windows zaključati lozinkom i staviti enkripciju, i to sve što možeš. Kada instaliraš Windnows prihvatiš klauzu u kojoj piše da windows prikuplja tvoje privatne podatke u svrhu analititke, unapredjenje, usluga, bla bla. itd. Ne postoji skripta ili način da se ta vrsta telemetrije ukine osim ako nisi neko ko radi u Microstofu i poznaješ dobro source kod OS-a, sve što radite, pogotovo kada ukinete sigurnosne updejte (vidio sam da pojedini gase i firewall), sistem ostavljate ranjivim. Ne možete vi kao korisnik čačkati sigurnosne elemente sistema, ili nešto poboljšati 3rd programima i skriptama. Ovo je moje mišljenje, svako ima pravo da radi šta hoće.Nemam sta ni u automobilu da krijem pa ga zakljucavam i nasamarao bih svakog ko bi provalio unutra...