• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

DDU Display Driver Uninstaller

Djolekg

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.08.2016.
Poruka
9.679
Rezultat reagovanja
5.876
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 3770K(4.4ghz),-BeQuiet pure rock slim
Motherboard:
AsRock p67 pro
RAM:
hyperx fury 12 GB DDR3 1600 mhz cl10
VGA & cooler:
Sapphire Nitro + RX 580 4gb
Display:
Asus vg248qe 144hz
HDD:
hdd(wd blue 500gb),ssd(adata su650 240gb)
Sound:
Logitech G230
Case:
cooler master elite
PSU:
Corsair RM1000x
Mice & keyboard:
HyperX pulsefire fps pro,Cooler master Masterkeys Pro M,Podloga - Zowie G-SR
Internet:
sbb 150/10
OS & Browser:
windows 10 pro 64bit
Other:
xaomi redmi note 8 pro
Vidim da se i dalje često potencira na korišćenje alatke DDU kod instalacije drajvera za grafičke karte,pa je red da otvorimo ovako neku temu koliko često koristite spomenutu alatku kod instalacije novih grafičkih u sistemu,novih drajvera,problema (dal imao veze sa drajverima ili ne,subjektivni osećaj).
Ne radi igra kako vi očekujete,trzanje,seckanje,pad fps-a i ostalog šta se sve može danas pročitati na netu.

Da li koristite DDU?

Naišao sam na zanimljiv post gde uglavnom delim mišljenje ,pa ću ga ovde kopirati(google prevodilac)

Видим да се ово исто питање поставља изнова и изнова, и пре него што вам дам своја два цента на тачан одговор, желим да поставим једноставно питање. Да ли се људи који постављају ово питање икада труде да прочитају белешке о програму које је оставио аутор ДДУ? У тим белешкама он вам говори како најбоље користити ДДУ, и када, итд. Нема потребе да постављате ово питање јер сам аутор програма на њега јасно одговара. Чудим се да се његов савет ретко чита јер је одличан савет, мислим.
Једини пут када бих сада користио ДДУ је када наиђем на проблеме са инсталирањем или деинсталирањем драјвера користећи стандардне АМД/нВидиа рутине за инсталирање драјвера које се испоручују са Адреналин 2020. Мислим да сам морао да користим ДДУ можда једном – пре нешто више од 15 година – да исправим ситуацију која се десила када сам направио грешку инсталирајући један драјвер директно на следећи драјвер и нешто је пошло наопако након што сам ово урадио за многе месеци – можда су били Катализатори тада – не могу да се сетим да је прошло толико времена..;) Већ годинама нисам користио ништа осим стандардних рутина за инсталирање/деинсталирање драјвера. Без икаквих проблема.
Коришћењем Адреналина 2020 постоји само један исправан, сигуран метод за инсталирање драјвера које желите да користите: фабричка инсталација, чување поставкисваки пут када инсталирате нови сет драјвера. Немојте једноставно да инсталирате један сет драјвера директно на последњи сет који сте инсталирали – јер ако то урадите, значајно сте повећали могућност да урадите то и гарантујем да нећете имати проблема – мени одлично функционише, изнова и изнова - заправо од првог сета Адреналина 2020
Занимљива белешка о ДДУ-у на коју ћете наићи ако заиста прочитате ауторова упутства и белешке о коришћењу ДДУ-а . Сам аутор ДДУ-а је веома директан о томе како *не* користити ДДУ. Каже *не* да се користи ДДУ као замена за нормалне рутине инсталације/деинсталирања софтвера АМД (или нВидиа) драјвера. Он каже--"Не ради то."
Зашто? Зато што је написао услужни програм као сјајан мали програм који ће се користити када нормалне рутине за инсталацију и деинсталирање драјвера из неког разлога не функционишу -- у случају неког софтверског квара који се појави и не дозвољава вам да деинсталирате , или иначе правилно инсталирајте своје АМД драјвере. За то га је написао - то је његово упутство о томе како ДДУ треба да се користи. Не треба да се користи као замена за уобичајене рутине за инсталацију драјвера .
ДДУ на различите начине уклања гомилу датотека драјвера за ваш ГПУ -- он их уклања на силу јер се претпоставља да из неког разлога те датотеке драјвера нису правилно деинсталиране (или инсталиране, ако је проблем неисправна инсталација - али то је много ређе него проблем са лошом инсталацијом – хеј, ако не можете да деинсталирате драјвер, не можете ни да инсталирате следећи драјвер, итд.) То је мешана торба јер хеј, ако из неког разлога избришете погрешну датотеку --датотека која не би требало да буде уклоњена --то би могао бити проблем.
Дакле, за мене ДДУ се налази тамо на диску само да би се користио ако нормална рутина деинсталирања/инсталирања драјвера из неког разлога не успе. Као што сам рекао, буквално нисам морао да користим ДДУ најмање 15 година - и то само једном.

Немам "коња" у овој "трци"... ;) Шта год да ти, како се каже, окида окидач. Не видим потребу да користим ДДУ осим ако морам - а нисам морао много година. Али ја га чувам у случају нужде.

Ево како увек инсталирам следећи сет драјвера да бисте спустили штуку:

• Двапут кликните на извршну датотеку стандардног драјвера, притисните картицу „инсталирај“, а затим ће за неколико секунди на екрану искочити ГУИ за инсталирање АМД драјвера.
Увек ставите квачицу у поље за потврду за дугме за Фабричка инсталација , Задржи подешавања да бисте инсталирали следећи сет драјвера. Кликните ОК. Када то урадите, ево шта се дешава аутоматски. Након што се притисне дугме „ Фабричка инсталација/Задржи подешавања “ (само једном за цео процес!):
  • Тренутни драјвери се аутоматски деинсталирају
  • Систем се аутоматски поново покреће у безбедном режиму да би завршио деинсталирање тренутног скупа
  • систем аутоматски инсталира најновији сет драјвера
  • Сви појединачни профили игара су задржани у новој инсталацији избором „Задржи подешавања“.
  • Систем је завршио деинсталацију и инсталацију нових драјвера
  • Поново покрени
Завршили сте.

Gadoguz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
19.05.2022.
Poruka
711
Rezultat reagovanja
948
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 5600 & Thermalright Assassin Spirit 120 PLUS V2
Motherboard:
GIGABYTE B450 AORUS ELITE (rev. 1.x)
RAM:
XPG GAMMIX D35 32GB (2x16GB) 3200 MT/s CL16
VGA & cooler:
XFX SPEEDSTER QICK 319 AMD Radeon RX 6700 XT
Display:
GIGABYTE G27F 2
HDD:
Kingston NV3 1TB, Seagate BarraCuda 3.5" 1TB 7200
Sound:
Logitech G535 LIGHTSPEED
Case:
XPG VALOR MESH, Lian-Li 2x & Arctic 2x P12 PWM PST 120mm fans
PSU:
XPG PYLON 750W
Mice & keyboard:
Logitech G Pro Wireless & Glorious GMMK 2 TKL
Internet:
Intel AX210, Optic 250/110 Mbps
OS & Browser:
Windows 11 Pro 24H2 & Brave
U zadnje vrijeme koristim vrlo često, i ako sada AMD drajveri nude "clean install" navika je čudo, a nije mi problem potrošit par minuta više da budem siguran da nema repova od starih drajvera. Sve u svemu po meni vrlo korisna alatka.

Poslednja izmena:

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
1.780
Rezultat reagovanja
1.613
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
5900X + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
MSI B550 tomahawk
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
@Djolekg
Da bi shvatio primenu DDU i cemu sluze moras imati graficku karticu novijeg tipa, na win11 koji je pravljen za retardirane lagano dolazi do problema sa instalacijom i reinstalacijom drajvera, jer cim se instalira win11 on povuce drajvere ako ste na mrezi, on je vec umuljao neku zastarelu verziju sa sve kontrol panelom, i prvo na sta korisnik naiulazi da mora da potegne nove drajvere i pregazi vec instalirane, a koliko ljudi zna da klikne clean instal?
Zato i dolazi do problema, da ne pricam o drajveru koji korisnik vec koristi i gde su vec napravljeni sejderi za igru, pa instaliras nove a on ne bilduje nove sejdere i dolazi do stucanja i problema.
Ne kazem da DDU treba stalno koristiti, ali generalno treba da koriste ljudi koji sumnjaju na neki problem, ja licno ih po nekad koristim , recimo nakon instalacije 3 do 4 verzije drajvera, ja onda precistim sve sa DDU i vozim opet.
Problemi sa drajverima kod nvidije su nastali od 3000 serije gde su jace kartice tipa rtx3080, 3080ti,3090,3090ti imale problem sa specifikacijama jezgra , gde su proizvodjaci iako su slusali nvidija specifikacije za izradu kartica dosli u problem dopremanja struje u samo jezgro i time su kartice postale nestabilne, sto je reseno iskljucivo novim drajverima.
Od tog momenta nvidia je postala veoma pipljiva na sam proces instalacije drajvera a pogotovo sa nestandardnim karticama , tacnije karticama koje imaju vise od 8gb VRAM-a.
Mnogo varijacija na temu ima i kod AMD i kod Nvidie, jer na to utice i koji OS koristite i da li je on azuriran da bi ispostovao zahteve video igre ili same kartice(drajvera).
Lagano sve prolazi kod ljudi koji imaju standardnu karticu, pod tim mislim na kartice sa 8gb VRAM, problemi pocinju kad se koristi neka kartica sa vise VRAM , kad se koristi monitor sa VRR ili dual monitor setup.

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
13.357
Rezultat reagovanja
8.249
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-10700K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
ASUS Maximus XII HERO (WI-FI)
RAM:
G.SKILL tridentZ Black-White 32GB (2x16) DDR4 @3600MHz CL17 [F4-3600C17D-32GTZKW]
VGA & cooler:
AMD Radeon™ RX 7800 XT Phantom Gaming 16GB OC
Display:
LG Ultra Gear 27GN850-B [1ms,144Hz, Nano IPS]
HDD:
Samsung 860 PRO 256GB Samsung 860 EVO 500GB 2x Samsung 860 EVO 2TB WD Red 3TB
Sound:
ASUS Xonar Essence ONE / Cambridge Audio Azur 640A V2 / MA RX2+Pioneer TSW306C / Logitech Z906 [5.1]
Case:
Thermaltake Suppressor F51 [Window]
PSU:
Cooler Master V850 [Full modular]
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
ASUS ROG Chakram / ASUS ROG Claymore [MX Brown] / Headset hyperX Cloud Alpha
Internet:
Optical fiber 350mbs/110mbs
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64bit / Google Chrome
Other:
PlayStation 4 PRO CUH-7216B / TV Samsung UE50RU7022 50" 4K
DDU koristim samo kad menjam graficku karticu.

Djolekg

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.08.2016.
Poruka
9.679
Rezultat reagovanja
5.876
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
AsRock p67 pro
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Asus vg248qe 144hz
HDD:
Sound:
Logitech G230
Case:
cooler master elite
PSU:
Corsair RM1000x
Mice & keyboard:
Internet:
sbb 150/10
OS & Browser:
windows 10 pro 64bit
Other:
xaomi redmi note 8 pro
@Djolekg
Da bi shvatio primenu DDU i cemu sluze moras imati graficku karticu novijeg tipa, na win11 koji je pravljen za retardirane lagano dolazi do problema sa instalacijom i reinstalacijom drajvera, jer cim se instalira win11 on povuce drajvere ako ste na mrezi, on je vec umuljao neku zastarelu verziju sa sve kontrol panelom, i prvo na sta korisnik naiulazi da mora da potegne nove drajvere i pregazi vec instalirane, a koliko ljudi zna da klikne clean instal?
Zato i dolazi do problema, da ne pricam o drajveru koji korisnik vec koristi i gde su vec napravljeni sejderi za igru, pa instaliras nove a on ne bilduje nove sejdere i dolazi do stucanja i problema.
Ne kazem da DDU treba stalno koristiti, ali generalno treba da koriste ljudi koji sumnjaju na neki problem, ja licno ih po nekad koristim , recimo nakon instalacije 3 do 4 verzije drajvera, ja onda precistim sve sa DDU i vozim opet.
Problemi sa drajverima kod nvidije su nastali od 3000 serije gde su jace kartice tipa rtx3080, 3080ti,3090,3090ti imale problem sa specifikacijama jezgra , gde su proizvodjaci iako su slusali nvidija specifikacije za izradu kartica dosli u problem dopremanja struje u samo jezgro i time su kartice postale nestabilne, sto je reseno iskljucivo novim drajverima.
Od tog momenta nvidia je postala veoma pipljiva na sam proces instalacije drajvera a pogotovo sa nestandardnim karticama , tacnije karticama koje imaju vise od 8gb VRAM-a.
Mnogo varijacija na temu ima i kod AMD i kod Nvidie, jer na to utice i koji OS koristite i da li je on azuriran da bi ispostovao zahteve video igre ili same kartice(drajvera).
Lagano sve prolazi kod ljudi koji imaju standardnu karticu, pod tim mislim na kartice sa 8gb VRAM, problemi pocinju kad se koristi neka kartica sa vise VRAM , kad se koristi monitor sa VRR ili dual monitor setup.
Alati koje nudi Nvidia i AMD rade bez problema sve to.
Retko kad treba DDU zatreba za "otklanjane problema,možemo ga nazvati statističkom greškom".Hoću da kažem da se ddu ne treba koristiti kao dobar dan,kako je kod nas u okruženju.
Mnogo teme i postova gde ne ukazuje ništa na drajver predlaže se ddu pa sve ostalo..
Win 11 ne koristim,neznam situaciju ali..
Ja to puno ne vodim računa,i ne sećam se nekih učestalih problema sa računarom,npr stavljam novu kartu(ne brišem prethodne drajvere),prebacujem diskove sa jedne na drugu mašinu sa istim sistemom(samo drajvere za gpu instal)...Jedna takva je veç kod mene,prebačen disk na drugu platformu.Win ima 5,6 godina,pipnuto ništa nije.
Tek kad nastanu problemi mogu da se zezam,ovako....po difoltu da ja nešto pripremam ,intaliram od 0,ma jok.

Uruk

PCAXE Member
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
534
Rezultat reagovanja
282
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
i7 8700/frio 14
Motherboard:
Z370 pro4
RAM:
2x8gb Vengeance
VGA & cooler:
RX 6600 Challenger D
Display:
Px329
HDD:
1.5 TB nvme Kingston
Case:
Carbide 400c
PSU:
supernova G3 550
Jel probao neko onu opciju da ne obriše shader cache folder posle brisanja drajvera? Mnogo bi značilo kad bi to radilo kako treba, bar u ovim igrama gde nema preload shedera.

Cika_Kure

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
353
Rezultat reagovanja
363
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
Retko kad treba DDU zatreba za "otklanjane problema,možemo ga nazvati statističkom greškom".Hoću da kažem da se ddu ne treba koristiti kao dobar dan,kako je kod nas u okruženju.
Mnogo teme i postova gde ne ukazuje ništa na drajver predlaže se ddu pa sve ostalo..
Ja to puno ne vodim računa,i ne sećam se nekih učestalih problema sa računarom,npr stavljam novu kartu(ne brišem prethodne drajvere),prebacujem diskove sa jedne na drugu mašinu sa istim sistemom(samo drajvere za gpu instal)...Jedna takva je veç kod mene,prebačen disk na drugu platformu.Win ima 5,6 godina,pipnuto ništa nije.
Tek kad nastanu problemi mogu da se zezam,ovako....po difoltu da ja nešto pripremam ,intaliram od 0,ma jok.
A šta može da se desi tokom DDU deinstaliacije?
Bukvalno ništa, zato i ne vidim u čemo tolika fama.
Lepo kaže @Gadoguz potrošis par minuta više i miran si.

Edit: Pa problem je i nastao usled niza grešaka i nemarnosti korisnika...

Poslednja izmena:

Djolekg

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.08.2016.
Poruka
9.679
Rezultat reagovanja
5.876
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
AsRock p67 pro
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Asus vg248qe 144hz
HDD:
Sound:
Logitech G230
Case:
cooler master elite
PSU:
Corsair RM1000x
Mice & keyboard:
Internet:
sbb 150/10
OS & Browser:
windows 10 pro 64bit
Other:
xaomi redmi note 8 pro
Više je ovde stvar navike nego potrebe.
Ništa,i za win ti treba 5 minuta,pa zašto da ne..
Objasnio ti je sam autor alatke,pa ako to nije dovoljno...

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
1.780
Rezultat reagovanja
1.613
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
5900X + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
MSI B550 tomahawk
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Ja sam lepo napisao, ko smatra da treba ili sumnja na neku nepravilnost da koristi , kome sve radi ok nema potrebe da se drnda.
Ne moraju ljudi sa starijim karticama ni da stavljaju novije drajvere, retko kad dobiju nesto, ali eto ima ljudi koju redovno azuriraju drajvere.
Da je program nepotreban ne bi ga niko koristio, ali kao sto vidis koriste ljudi i to poprilicno.

Cika_Kure

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
353
Rezultat reagovanja
363
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
Kome grafička treba da mu "baca sliku" ne mora ništa ni raditi...
A i reč "cimanje" za jedan restart u safe modu i deinstalaciju drajvera je baš teška reč...

Fiki

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.02.2018.
Poruka
935
Rezultat reagovanja
685
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 1600 AF
Motherboard:
ASROCK AB350 Pro4
RAM:
2 x 8GB DDR4 2773Mhz
VGA & cooler:
Fighter AMD Radeon™ RX 6600 8GB GDDR6
Display:
Phillips 24"
HDD:
256GB A2000 NVME + SSD Patriot 120GB + WD Blue 320GB + 1TB Segate
Case:
Blueberry
PSU:
Thermaltake Litepower 550W RGB
Optical drives:
Asus
Internet:
Cable 600/60 SBB
OS & Browser:
Windows 11 64Bit
Other:
Mi 11 lite 5G NE
Cika Kure, nije bas svima to lako. Prvo treba preko msconfiga da udju u safe mode, pa sve to urade sa DDU, a onda kada zavrse, preko msconfiga sve vratiti na normal. To ljudima koji se razumeju nija bas 5 minuta i cimanje je, tako da za neke stvari DDU apsolutno nije neophodan.

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.779
Rezultat reagovanja
386
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
99tb + m2 nvme generation 10
Case:
NZXT RGB LGBT boje, full custom loop water no leak
PSU:
10000w gold 99% +
Ne mora da se ulazi u safe mod, menjam 1 grafičku sedmično sigurno, i koristim DDU uvek bez safe mod, on stvara restore point ukoliko se nešto pobrka tako da me briga, nijednom nijedan problem.

Fabrički softver mi nije uspeo pobrisat sve repove koje jeste DDU, tako da me mrzi da se bakćem sa oba, samo DDU koristim sa 0 problema.
( Ko prčka service, registry, program files itd primetiće zaostatke koje mrzim da vidim, posebno kad menjam sa AMD na Nvidiu )

Poslednja izmena:

Gadoguz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
19.05.2022.
Poruka
711
Rezultat reagovanja
948
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
GIGABYTE G27F 2
HDD:
Sound:
Logitech G535 LIGHTSPEED
Case:
PSU:
XPG PYLON 750W
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
A što se tiče sefe mod-a ne morate ulaziti u msconfig, dovoljno je da se drži tipka "SHIFT" pri restartovanju računara, dalje ćete se sami snaći.

Gadoguz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
19.05.2022.
Poruka
711
Rezultat reagovanja
948
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
GIGABYTE G27F 2
HDD:
Sound:
Logitech G535 LIGHTSPEED
Case:
PSU:
XPG PYLON 750W
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Drugari i cijenjene kolege, evo još jedna situacija kada je dobro da koristite DDU. Trenutna verzija AMD drajvera je: 24.8.1 ali su ovaj mjesec izašle igre poput Frostpunk 2 i God of War Ragnarök. AMD je izbacio beta dravjere: 24.20.11.01 gdje su ove igre podržane. I ako nigdje nije navedeno da se treba uradit clean install kao kod preview drajvera: RN-RAD-WIN-23-30-AFMF-TECH-PREVIEW, mislim da bi bilo poželjno. Ovo čisto pišem ako neko igra pomenute igre a ima problema, postoje i ovi polovični drajveri.
Screenshot 2024-09-22 110648.png
Screenshot 2024-09-22 111353.png

Linkovi: https://www.amd.com/en/resources/support-articles/release-notes/RN-RAD-WIN-24-8-1.html

Poslednja izmena:

Gadoguz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
19.05.2022.
Poruka
711
Rezultat reagovanja
948
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
GIGABYTE G27F 2
HDD:
Sound:
Logitech G535 LIGHTSPEED
Case:
PSU:
XPG PYLON 750W
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Nova verzija Windowsa: 24H2 ima problema sa 24.9.1 AMD drajverima, može vam se desiti da sisem crashuje u toku igranja bez plavog ekrana, ili posle boot screna samo crnilo, a nema ni tragova mini dump-u. Elem možete instalirat stariju verziju 24.8.1 koja navodno radi kako treba. OC vam takodjer može biti nestabilan, i ako je na prijašnjim verzijama Windowsa bio ok. Ako se neko susreće sa sa ovim problemima, možda mu ovo bude od koristi.

LiDragon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
03.12.2013.
Poruka
606
Rezultat reagovanja
157
Moja konfiguracija
Meni se juce izbagovao i jeo ram,ali reseno restartom.

Gadoguz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
19.05.2022.
Poruka
711
Rezultat reagovanja
948
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
GIGABYTE G27F 2
HDD:
Sound:
Logitech G535 LIGHTSPEED
Case:
PSU:
XPG PYLON 750W
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Samo starija verzija, dok ne izadje oktobarska.

Vrh