Prolece93
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 28.06.2022.
- Poruka
- 125
- Rezultat reagovanja
- 51
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-7700K - AK400 DIGITAL
Motherboard:
GA-Z270P-D3 (rev. 1.0)
RAM:
Kingston FURY™ Beast DDR4 RGB 2x8 3200mhz
VGA & cooler:
GeForce GTX 1080 Ti GAMING X 11G
Display:
AOC Q3279VWF - Philips IPS 23.8
HDD:
Kingston’s A400, Samsung 980 PCIe 3.0 NVMe M.2 SSD 250gb
Sound:
MS ICARUS C505
Case:
MS Industrial Prism
PSU:
MSI MAG A650GL 650W
Mice & keyboard:
Rampage SMX-R9, White Shark GK-001214 GLADIUS, Logitech G25
Internet:
Yettel Home 4G
OS & Browser:
Win10 pro 64bit, Google Chrome
Other:
Samsung Galaxy A53
Hej ekipo AXE foruma imam novi stari problem, ja sam vam taj problem napomenuo kroz moju prethodnu temu ali ga niko nije primetio. A rec je o problemu da mi od pre nekih mesec dana ne rade oni plavu USB 3.0 portovi niti na maticnoj niti na prednjem delu kucista jednostavno u toku rada racunara doslo je do blinkanja RGB osvetljenja kako tastature tako i misa gde je prekidalo konstantno i prvo sto sam uradio tada jeste bilo restartovanje racunara a nakon toga ni mis ni tastatura nisu davali znake zivota a ni moj dzojstik nije reagovao . Nakon toga sam misa tastaturu i dzojstik utaknuo u crne USB portove 2.0 ako se ne varam ispravite me ako gresim nisam bas vican i ne baratam pravilnim nazivima pomenutih portova, nakon toga sam opet restartovao racunar i sve je radilo okej evo i dan danas tako koristim sve potrebne prikljucke na svom racunaru ali u donjem desnom uglu gde su ikonice sa desna na levo sat i datum, zvuk, internet i krajnja do internet kvacica sa podizajucim menijem rec je o (win 10) ta kvacica mi igra i podrhtava ponekad ne svaki put kada upalim racunar ali zna da iritira ako gledate u tom pravcu. Da napomenem da je win 10 na poslednjem update-u i da skroz radi normalno kako sam sistem tako i igre na njemu, kada mi se javio problem i kada nisam mogao da ga resim fizicki odlucio sam da rusim sistem i ponovo podignem novi to sam uradio ali efekta nije bilo i dalje na mom racunaru ne rade 3.0 USB portovi. Izvodljivo je koristiti na ovaj nacin sve prikljucke ali je donekle razocaravajuce i ponekad u BF5 mis koji je od skoro nov iz srednje budzetske klase u igri pocinje sam da reseta rafale i ako ja ne diram nista, a to prepisujem USB 2.0 portu sa prednjeg dela kucista jer mi je tu mis povezan racunajuci da je kabl kratak i da mi je kuciste skroz levo do zida a mis logicno desno preko 1 metar udaljen pa je jedino izvodljivo bilo da ga prikljucim na prednji deo kucista tacnije USB port koji je na njemu a povezan dodatnim kablom do maticne ploce. Jos nesto za sam kraj kada bi sada vratio sve svoje prikljucke na USB 3.0 i pokusao da upalim racunar on bi butovao samo do biosa i tu bi stao cak ne bi dozvolio ni da udjem u sam bios i tako bi vecno mogao da radi a da ne podigne sistem niti dozvoli pristup biosu jer tastaturu i mis su mrtvi, vracajuci na USB 2.0 sve bi radilo normalno i racunar bi butovao sistem bez problema (ona kvacica ponekad nervira) nadam se nekom konstruktivnom odgovoru ili iskustvu nekog od vas ko se susreo sa tantalovim mukama poput mene, pisite i dajte sugestije za resavanje ovog naime glupog a ujedno iritirajuceg USB baga .