Kupujem ps4 pa me interesuje koja je razlika izmedju FAT i SLIM modela, izmedju modela od 500gb i 1 tb, nikada do sada nisam imao ps pa ne znam kako to ide, svaki savet je dobrodosao, hvala unapred.
Poslednja izmena:
Ako imas malo vise para idi na PS4 PRO.Kupujem ps4 pa me interesuje koja je razlika izmedju FAT i SLIM modela, izmedju modela od 500gb i 1 tb, nikada do sada nisam imao ps pa ne znam kako to ide, svaki savet je dobrodosao, hvala unapred.
Upravo tako. Nema nikakve razlike između 60 i 165 herca. Cela ta priča oko high refresh monitora je čisto proseravanje i marketing. Ljudsko oko ne može da vidi više od 29 fps-a. Mislim, pre 30 godina su svi gledali televiziju u 29 herca i nikome nisu kočili filmovi i serije. Sve je to placebo što je više puta dokazano raznim blind testovima gde su stavljali monitore od 60-120-165 hz i ljudi su na slepo igrali i niko nije mogao da identifikuje koji monitor osvežava više od 60. Ovi što kupuju 100+ Hz monitore su ovce.Predstavljas PS4 Pro kao da je PS 4,5 konzola, a to nije.
Covek sigurno nema 1440P televizor/monitor, na Full HD ce igre izgledati veoma slicno.
Pa ljudi su decenijama igrali PS1,PS2 i PS3 sa fps-om 30 i niko nikada nije kukao na to.
Kad su PC gejmeri uzeli gejmped u ruke, onda je pocela kuknjava 60 vs 30
Čist marketing za prodaju high refresh rate monitora. Još kad vidim da neko piše da mu miš u windowsu ide glaće na 144hz u odnosu na 60hz odmah se zapitam jel oni imaju oči uopšte.
Ne razumeju oni to Pjanoviću. Ispran mozak youtube video snimcima. Svi se tripuju da ima razlike, a razlika je samo u njihovoj glavu. Što bi psiholozi rekli, čist placebo.Ne ide gladje.
Imao sam 60Hz monitor, sad mam 144Hz monitor.
I dalje pravi trag za sobom isto kao i ranije.
A nisam bas slep.
Razumes li razliku izmedju ms (odziva monitora) i refresh rate? Ocigledno je odgovor NE, cim si ovo napisao. Apsolutno ne zelim da ova tema iako vec jeste ode u raspravu oko teme koja je prezvakana milion puta.Ne ide gladje.
Imao sam 60Hz monitor, sad mam 144Hz monitor.
I dalje pravi trag za sobom isto kao i ranije.
A nisam bas slep.
Jeste. Prežvakana je 1000 puta, i zaključak je da vi što vidite razliku se zapravo tripujete. A razlike nema.Razumes li razliku izmedju ms (odziva monitora) i refresh rate? Ocigledno je odgovor NE, cim si ovo napisao. Apsolutno ne zelim da ova tema iako vec jeste ode u raspravu oko teme koja je prezvakana milion puta.
Sreća pa ovde niko nema 1000 eura, inače bi izgubio opkladu garant.Evo spreman sam na blind test u 1000€. 10x cu na slepo da pogadjam da li je na monitoru 144Hz ili 60Hz. Ako jednom od tih 10cx pogresim poklanjam 1000€ onom ko me ubedjuje u gluposti kako nema razlike.
Kako ne razumeš da je ta razlika kao ACID trip. Odeš u drugu dimenziju preživiš svašta, a zapravo je sve u tvojoj glavi i svo vreme si ležao u krevetu sa balom na ustima.Izgubio bi onaj ko me ubedjuje da ne vidim razliku. Eto neka bude po tvome da tripujem
Brate imam 3 monitora na stolu, jedan je 60hz, ostala 2 su na 144 i 165 hz. Nema nikakve razlike. Pa nismo ja i @Pjanovic slepi pa da ne vidimo razliku a samo je ti vidiš. Ljudsko oko ne može da registruje više od 29fps-a. Edukuj se malo.Imao sam preko 6 gaming monitora. Od 60Hz do 240Hz od osnovnih do premium modela i apsolutno sam kompetentan da pisem o ovome.
Evo pomeram miša sa jednog, na drugi, pa na treći monitor. Nema apsilutno nikakve razlike.Meni je samo nesto jako smesno da ne kazem zalosno. Ako vec neko nema mogucnost da uporedi 60 vs 144hz jer nema love za skuplji monitor bar moze vrlo lako da uporedi 30 vs 60. Ali ne zasto bi bilo ko to uradio i izgubio par min vremena kad moze da govori ljudma da umisljaju kako vide neku razliku.
To je isto kao ova prevara sa RayTracingom. A zapravo se dogovorili game developeri i proizvođači kartica. Kao RTX ON. Kako da ne. Ja sam ovca pa ne vidim šta se dešava. Igra detektuje RTX grafičku, i onda samo prebaci na high teksture i dynamic lightning a klinci se lože kao wow kako je realna svetlost, refleksije i senke i sve to radi grafička. Kako da ne.sve vreme*