Pozdrav želeo bih da kupim neki tv. Budžet je tu 60-70 k. Molim vas za neku preporuku. Voleo bih da je 50' ali i svaka druga preporuka je dobro došla. Najbitniji mi je kvalitet slike, preporuka sta konkretno da gledam pri odabiru. Hvala unapred.
gledaj da je panel (ekran) 10bit, a ne 8bit, ostalo ce na takvom TV-u biti najverovatnije ok.Pozdrav želeo bih da kupim neki tv. Budžet je tu 60-70 k. Molim vas za neku preporuku. Voleo bih da je 50' ali i svaka druga preporuka je dobro došla. Najbitniji mi je kvalitet slike, preporuka sta konkretno da gledam pri odabiru. Hvala unapred.
Pa standardno uglavnom za gledanje filmova.@Coja88 : za šta će se pretežno koristiti tv?
Gde pronaći taj podatak koji imaju 10-bit panel?gledaj da je panel (ekran) 10bit, a ne 8bit, ostalo ce na takvom TV-u biti najverovatnije ok.
edit: ovaj TCL ( TCL Smart televizor QLED 50C715 ) sto je Djole predlozio deluje odlicno! (qled, 10bit, hdr10+ Dolby Vission, dobar brend, android...)
Pa u "specifikacijama" , kod nas negde pise, negde ne, ali ako izguglas model tv-a koji te interesuje i odes na stranicu proizvodjaca pa tamo na "specifications" moralo bi da pise.Gde pronaći taj podatak koji imaju 10-bit panel?
ah da, benCHmark, napisili za moj TV da mu zameraju plasticni stalak, a on ima full aluminijumski stalak. Profesionalci nema sta.Možda odje ima nešto..
Samo zaboravljas da on ima budzet od 60-70 hiljada dinara a to sto ti njemu predlazes prevazilazi budzet od 1000 evra za pravi hdr, i kada govorim za pravi onda mislim na one daleko sluplje modele ne na hisense 50u7qf, sto manca kaze prvi ozbiljniji tv je ok ali daleko je to od onog pravog hdr-a. Ali i da mu odgovara hisense 50u7qf on kosta oko 90 hiljada dinara. Mozda u nekoj radnji ima jeftinije ali sigurno ga nema za budzet koji on ima, osim ako nece da doda jos para.Pa u "specifikacijama" , kod nas negde pise, negde ne, ali ako izguglas model tv-a koji te interesuje i odes na stranicu proizvodjaca pa tamo na "specifications" moralo bi da pise.
Pored toga, ako pise da ima HDR10+ mora imati 10bit panel. Sa druge strane ako pise da ima osvetljenje od 350 nits, 99,9% ima 8bit panel i zaboravi na pravi HDR.
Gore medju modelima koje je Djole izlistao ima TV-a za koje samo pise "HDR10 compatible" sto znaci da nema HDR, al ce prikazati kako zna i ume i to ne lici ni na sta.
Marketing fore. Nisu ti TV-i losi, al kupujes TV danas, ne zelis TV sa tehnologijom od pre 6 godina zar ne?
Zapazio sam taj hisense 50u7qf. Može se naci do 70k. HISENSE H50U7QFSamo zaboravljas da on ima budzet od 60-70 hiljada dinara a to sto ti njemu predlazes prevazilazi budzet od 1000 evra za pravi hdr, i kada govorim za pravi onda mislim na one daleko sluplje modele ne na hisense 50u7qf, sto manca kaze prvi ozbiljniji tv je ok ali daleko je to od onog pravog hdr-a. Ali i da mu odgovara hisense 50u7qf on kosta oko 90 hiljada dinara. Mozda u nekoj radnji ima jeftinije ali sigurno ga nema za budzet koji on ima, osim ako nece da doda jos para.
Ali za ono sto njemu treba bilo koji tv do te cifre od 70 hiljada za filmove i serije ce mu zavrsi posao.
Onda si resio dilemu, kupis i uzivas.Zapazio sam taj hisense 50u7qf. Može se naci do 70k. HISENSE H50U7QF
eno ima gore TCL u tom budzetu (~63.500rsd), nisam dalje nigledao, a sigurno ima jos.Samo zaboravljas da on ima budzet od 60-70 hiljada dinara a to sto ti njemu predlazes prevazilazi budzet od 1000 evra za pravi hdr, i kada govorim za pravi onda mislim na one daleko sluplje modele ne na hisense 50u7qf, sto manca kaze prvi ozbiljniji tv je ok ali daleko je to od onog pravog hdr-a. Ali i da mu odgovara hisense 50u7qf on kosta oko 90 hiljada dinara. Mozda u nekoj radnji ima jeftinije ali sigurno ga nema za budzet koji on ima, osim ako nece da doda jos para.
Ali za ono sto njemu treba bilo koji tv do te cifre od 70 hiljada za filmove i serije ce mu zavrsi posao.
Odgledah review… da, ispade tako. Pretpostavljam da je ipak idalje neki Hisense najbolje rešenje do 70k? (55”)Te novije serije su po svemu sudeci korak unazad u odnosu na proslogodisnje modele.
Ako izuzmemo činjenicu da je on 100k, daPa po mom misljenju DA. Ali mislim da je u tom nekom srednjem visem segmentu i dalje U8QF najbolji model TV-a koji su izbacili.