DealwithSrle
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 23.07.2021.
- Poruka
- 21
- Rezultat reagovanja
- 1
Moja konfiguracija
pa o ps5 sam prvo i razmisljao al dete mi navalilo na komp al svejedno hvala na ideji pokusacu tako ako ne ide uzecu kreditAko ti je do gejminga onda kupi lepo ps5 i uzivaj a taj racunar ostavi pa ga koristi tako kako je. A kada se stvari normalizuju onda ides na menjanje svega.
Ono sto bi ti bio moj savet je da ides na Intel 12600k i msi z690-a pro i ddr5 memoriju, kupujes jedno po jedno pa polako gradis sistem. Bitna ti je osnova da je ok a ovo ti je najnovije i nece da se menja tako brzo. Posto taj procesor ima integrisanu graficku mocices racunar da koristis bez graficke a kada se ukaze prilika kupis neku 3070 ili 3080 graficku i imas ultimativnu masinu za gejming koja je sposobna za 4k gejming sa ovom drugom kartom a sa prvom si u full-u u 2k gejmingu.
Napajanje obavesno neko od 850w vrhunsko zbog jacine kartice.
Prvi mesec kupis ram (ili pratis situaciju oko ddr5 posto je nestasica pa kupis nesto drugo od delova za komp) i nvme, sledeci mesec kupis maticnu plocu, onda tamo sledeci mesec kupi procesor, uostalom videces kako raspolazes sa budzetom pa tako se prilagodjavaj. Kuciste, napajanje isto tako spram svojih mogucnosti uzmes.