• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Nadolazece grafike rtx 3060 i radeon 6700/xt/6600 serija

Gale4253

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
07.02.2021.
Poruka
20
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
Pozdrav svima, zanima me da li postoji sansa da se uzmu neke od ovih grafika cim stignu kod nas prvi dan, da budu blizu MSRP cene, dok se ne rasporda vecina? Imam semu kod jednog momka koj ima radnju pa mogu da rezervisem i uzmem cim stigne mada me plasi da ne bude karta od 330 dolara 550-600, dao bih do 400 najvise iskreno. 6700 i 6600 mi deluje da ce da budu mladja braca od 5600 i 5700 i kontam da ce morati da budu makar 10% jaci od prethodnika, 3060 je samo za 10-15% jaca od 2060? To je blizu ili ispod 5700xta tako da me malo strah da zurim i uzmem tu kartu. Imam i jos jedno pitanje u vezi moje Rx 570 rog strix 4gb. Nju bih prodao kada bih uzimao novu, kartica je u garanciji jos godinu i 2 ili 3 meseca, nikada majnovala nikada otvarana cackana nista, samo sam igrao sa njom i to je to. Gledao sam cene na kp i ono sto sam video mi deluje da je vecina bila na nekom miningu.. Za koliko bih ja mogao ovu moju da prodam od prilike?

outlaw

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
380
Rezultat reagovanja
372
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Markova kanta
CPU & cooler:
AMD® Ryzen™ 5 3600 / AMD® Wraith Prism RGB
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk MAX
RAM:
2x8GB 3200MHz HyperX® FURY Black RGB
VGA & cooler:
Sapphire Nitro+ RX580 4GB GDDR5
Display:
24" Samsung SyncMaster BW2443 1920x1200 5ms 60Hz
HDD:
[SSD] ADATA XPG SX8200 Pro 512GB NVMe M.2 / [HDD] WD Blue 3TB
Sound:
Realtek® ALC892 Codec 7.1-Channel High Definition Audio
Case:
MS Industrial Titan 2 Pro RGB circus
PSU:
Cooler Master MWE White 500W
Optical drives:
¯\_(ツ)_/¯
Mice & keyboard:
Logitech® K740 Illuminated Keyboard / Logitech® G502 Hero
Internet:
Nemam internet
OS & Browser:
Windows® 10 20H2 Ultimate Buvljak Edition 64bit / Google Chrome 88.0.4324.182 (Official Build)
Other:
Samsung Galaxy S20+ / Samsung Galaxy Watch 42mm / GoPro HERO5 Black
Na MSRP cenu u Srbiji u startu zaboravi.

Odokativna računica za cenu u Srbiji je MSRP cena u Americi u dolarima, pretvorena u evre, pa plus 30-35%.

I to je važilo pre ovog majning ludila.

Sada su ti MSRP cene u Americi povećane zbog stavljanja, tj. vraćanja kineskih proizvoda na listu proizvoda koji se carine prilikom uvoza u Ameriku, mislim da sam negde pročitao, sa 25%.

Proleter

Banned
Učlanjen(a)
24.01.2020.
Poruka
645
Rezultat reagovanja
503
Moja konfiguracija
Pozdrav svima, zanima me da li postoji sansa da se uzmu neke od ovih grafika cim stignu kod nas prvi dan, da budu blizu MSRP cene, dok se ne rasporda vecina? Imam semu kod jednog momka koj ima radnju pa mogu da rezervisem i uzmem cim stigne mada me plasi da ne bude karta od 330 dolara 550-600, dao bih do 400 najvise iskreno. 6700 i 6600 mi deluje da ce da budu mladja braca od 5600 i 5700 i kontam da ce morati da budu makar 10% jaci od prethodnika, 3060 je samo za 10-15% jaca od 2060? To je blizu ili ispod 5700xta tako da me malo strah da zurim i uzmem tu kartu. Imam i jos jedno pitanje u vezi moje Rx 570 rog strix 4gb. Nju bih prodao kada bih uzimao novu, kartica je u garanciji jos godinu i 2 ili 3 meseca, nikada majnovala nikada otvarana cackana nista, samo sam igrao sa njom i to je to. Gledao sam cene na kp i ono sto sam video mi deluje da je vecina bila na nekom miningu.. Za koliko bih ja mogao ovu moju da prodam od prilike?
Preporucene cene koje vidis na predstavljanjima i koje cene mozes komotno da zaboravis. Kod nas kada stignu kartice su daleko skuplje a kako je sada ovo ludilo sa cenama i ko zna jos koliko ce da traje i ono najvece pitanje koje svi postavljaju hoce se cene ikada posle ovoga ponovo vratiti u normalu.

Ako gledamo sta je bilo sa proslim majning ludilom cene polovnih kartica ce se sigurno posle nekog vremena unormaliti ali pitanje je za nove, verovatno da hoce i one kada se namiri trziste.

Sto se tice prodaje tvoje kartice, to sto imas granciju je samo plus ali ne ocekuj da ces da dobijes neke sumanute pare za nju. Jednostavno nije trazen model za majning i to je to.

Inace imas temu na forumu koja se bavi time da se preporucuju cene.

Gale4253

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
07.02.2021.
Poruka
20
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
Na MSRP cenu u Srbiji u startu zaboravi.

Odokativna računica za cenu u Srbiji je MSRP cena u Americi u dolarima, pretvorena u evre, pa plus 30-35%.

I to je važilo pre ovog majning ludila.

Sada su ti MSRP cene u Americi povećane zbog stavljanja, tj. vraćanja kineskih proizvoda na listu proizvoda koji se carine prilikom uvoza u Ameriku, mislim da sam negde pročitao, sa 25%.

Znam da su kod nas uvek voleli da budze cene u nebesa, pogotovo za nvidiu, a radeon sam nasao 5700xt koja je oko 400 dolara bila na msrp koliko se secam, i za toliko su je valjali madjari na kp, a jedan momak koj ima radnju je imao cenu od 420 eura sto mi je i dalje ok. Sto se tice ovih nasih radnji to je dranje uglavnom i monitor i gigatron i win win ma strasno, tu i ne planiram vise da uzimam.
Da cuo sam za to da su i u Americi poskupele, mada sta je njima 20% na grafiku kad ima par soma dolara platu :"D

Gale4253

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
07.02.2021.
Poruka
20
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
Preporucene cene koje vidis na predstavljanjima i koje cene mozes komotno da zaboravis. Kod nas kada stignu kartice su daleko skuplje a kako je sada ovo ludilo sa cenama i ko zna jos koliko ce da traje i ono najvece pitanje koje svi postavljaju hoce se cene ikada posle ovoga ponovo vratiti u normalu.

Ako gledamo sta je bilo sa proslim majning ludilom cene polovnih kartica ce se sigurno posle nekog vremena unormaliti ali pitanje je za nove, verovatno da hoce i one kada se namiri trziste.

Sto se tice prodaje tvoje kartice, to sto imas granciju je samo plus ali ne ocekuj da ces da dobijes neke sumanute pare za nju. Jednostavno nije trazen model za majning i to je to.

Inace imas temu na forumu koja se bavi time da se preporucuju cene.

Steta velika.. vreme ce reci sve, necu da zurim mozda se stabilizuju cene i kod nas i kod madjara..
Ma ne ocekujem sad da cu da je prodam za ogromne pare, mada kad sam video one od 80 do 100 eura su krsevi zesci. Cak sam i video covek prodaje POLOVNU 570icu za 400 eura :"D Ludnica

E nisam znao moracu da pogledam, hvala ti!

Vrh