Teslaša
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 02.11.2020.
- Poruka
- 108
- Rezultat reagovanja
- 17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i5 11400F & Arctic Freezer 34 eSports white
Motherboard:
Asrock B560M Pro4
RAM:
DDR4 Hyperx Fury 2x8GB 3200MHz
VGA & cooler:
Gigabyte AMD Radeon RX 570 4GB
Display:
Samsung LED LF27T35 27"
HDD:
NVME Kingston KC2500 1TB
Sound:
Logitech X-230
Case:
FANTECH CG80 AERO CRNO
PSU:
Cooler Master MWE Gold 550W
Mice & keyboard:
Logitech G502 SE & Fantech MK872 RGB OPTILINE Black Switches
Internet:
SBB 150/15
OS & Browser:
Windows 10 Pro & Opera
Odlučio sam da uradim brzi build, jer moj računar propada, pravi buku, pali se 5 min, baguje dok igram, svašta...
Gledao sam da uzmem najnoviji procesor i5 10400f, video sam perfomanse i uporedjivanje, sasvim je dovoljan, može da mi posluži.
Našao sam sve što mogao na KP:
Treba mi samo RAM, napajanje, kućište i hladjenje za procesor.
E sad, nešto mi je čudno, neki ljudi govore da trebam uzeti 2666MHz a ne 3000MHz, gledao sam na oficijalnom sajtu i na yt.Neko je testirao taj procesor sa 3200MHz, inače nije mi toliko bitno.
Ne znam koji CL treba za taj procesor, cl16 ili cl17.
Napajanje recimo da podrži grafu koja je bolja od 1080ti, ne tražim previše kao npr 2080ti.Može i do 2070 super.
Kućište da ima dobar airflow i da dobijem kulere uz kućište.
Hladjenje bilo koje, samo da super hladi, jer hoću za koju godinu da clockam sa 2.9GHz na 3.2GHz npr. Ne previše, ne do max frekvencije.
Budzet može do 35k din, više manje.Naravno, sa procesorom i matičnom gde sam ostavio link.
Uglavnom, sve preko KP, kućište može iz domaće radnje ako je ista cena.
Hvala, peace!
P.S. Neki najjeftiniji SSD od 480gb ili više, ako ide preko budzeta, može 256gb.
Gledao sam da uzmem najnoviji procesor i5 10400f, video sam perfomanse i uporedjivanje, sasvim je dovoljan, može da mi posluži.
Našao sam sve što mogao na KP:
Treba mi samo RAM, napajanje, kućište i hladjenje za procesor.
E sad, nešto mi je čudno, neki ljudi govore da trebam uzeti 2666MHz a ne 3000MHz, gledao sam na oficijalnom sajtu i na yt.Neko je testirao taj procesor sa 3200MHz, inače nije mi toliko bitno.
Ne znam koji CL treba za taj procesor, cl16 ili cl17.
Napajanje recimo da podrži grafu koja je bolja od 1080ti, ne tražim previše kao npr 2080ti.Može i do 2070 super.
Kućište da ima dobar airflow i da dobijem kulere uz kućište.
Hladjenje bilo koje, samo da super hladi, jer hoću za koju godinu da clockam sa 2.9GHz na 3.2GHz npr. Ne previše, ne do max frekvencije.
Budzet može do 35k din, više manje.Naravno, sa procesorom i matičnom gde sam ostavio link.
Uglavnom, sve preko KP, kućište može iz domaće radnje ako je ista cena.
Hvala, peace!
P.S. Neki najjeftiniji SSD od 480gb ili više, ako ide preko budzeta, može 256gb.