• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Racunar se ne pali

Ledeni Cojk

PCAXE Member
Učlanjen(a)
10.09.2015.
Poruka
122
Rezultat reagovanja
6
Moja konfiguracija
Pozdrav. Imam problem sa racunarom. Delovi su uzeti da se sastavi masina za mining. Ploca je Biostar TB250-BTC CPU Intel G4930 8GB Ram i napajanje od 1800W LC Power. Racunar nece da se ukljuci kada je CPU power cable ukljucen u maticnu, krene da pali i posle sekund stane, dok bez cpu power kabla vrti ventilatore ali naravno ne baca sliku. Nosio sam plocu u servis gde su mi rekli da taj Intel G4930 nije uopste kompatibilan sa navedenom plocom to jest da ga ploca ne prepoznaje uopste. Da li bi mozda update biosa mogao da resi taj problem?

VirusX

PCAXE Member
Učlanjen(a)
16.04.2019.
Poruka
977
Rezultat reagovanja
634
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 1600X & CM ML120 Lite
Motherboard:
Asus ROG Strix B350-F
RAM:
2x8GB Corsair Vengeance 2666MHz
VGA & cooler:
Radeon RX 570 4GB XFX
Display:
Samsung 24"
HDD:
Samsung EVO 860 500GB
Case:
AW + 3x AF P12 PWM
PSU:
Corsair 650 80+ Bronze
Mice & keyboard:
Redragon
Internet:
Imam
OS & Browser:
Windows 10 & Brave
Najlakse ces resiti problem tako sto ces prodati ceo taj komp za mining. Neces nista zaraditi. Kada ludilo sa miningom pocne zaradjuju samo preprodavcni na kp i eps.
Radi kako hoces. U sta sam siguran je, da to napajanje nema 1800W

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.757
Rezultat reagovanja
2.391
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Pozdrav. Imam problem sa racunarom. Delovi su uzeti da se sastavi masina za mining. Ploca je Biostar TB250-BTC CPU Intel G4930 8GB Ram i napajanje od 1800W LC Power. Racunar nece da se ukljuci kada je CPU power cable ukljucen u maticnu, krene da pali i posle sekund stane, dok bez cpu power kabla vrti ventilatore ali naravno ne baca sliku. Nosio sam plocu u servis gde su mi rekli da taj Intel G4930 nije uopste kompatibilan sa navedenom plocom to jest da ga ploca ne prepoznaje uopste. Da li bi mozda update biosa mogao da resi taj problem?

mozes da probas, al Biostar kaze da ti treba chipset iz serije 3 za coffee lake derivate. Znaci ides na seriju procesora "3" celeron G3xxx i td. Vidi sta ti je jeftinije, druga loca ili drugi cpu...
edit: da se malo bolje izrazim: Za plocu iz serije "2" stavljas CPU iz serije "3" , ne iz serije nakon toga (u tvom slucaju coffee lake celeron je iz serije "4" )

Ledeni Cojk

PCAXE Member
Učlanjen(a)
10.09.2015.
Poruka
122
Rezultat reagovanja
6
Moja konfiguracija

mozes da probas, al Biostar kaze da ti treba chipset iz serije 3 za coffee lake derivate. Znaci ides na seriju procesora "3" celeron G3xxx i td. Vidi sta ti je jeftinije, druga loca ili drugi cpu...
edit: da se malo bolje izrazim: Za plocu iz serije "2" stavljas CPU iz serije "3" , ne iz serije nakon toga (u tvom slucaju coffee lake celeron je iz serije "4" )
Znaci na ovu plocu ipak ne moze G4930 mislio sam da uzmem nesto sto moze tipa G3950

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.757
Rezultat reagovanja
2.391
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
da, to moze, 3930, 3950.. bolje ti ni ne treba za rig.

Vrh