Problem je sto ljudi uvek prave hajp oko izlaska svakog novog hardvera. Ocekivalo se vise dobilo se jako slicno.Ovo je savrsena prilika za ome koji menjaju stare bas graficke ili sastavljaju novi pc... al za one koji imaju 2080 ti. Pa da je prodaju za ne znam 600 e neku i za 500 prodali da kupuju doplacuju ne isplati se. Jer sam video da su bas za 500 e prodali svoje jer su mislili bas da je duplo jaca... svakako graficka je vrh
Ali za onog kome treba promena. Cekamo amd
Tako su pojedini vikali i za Ryzen-a pa sta je sada? Intel se toliko umuvao da vise ne zna gde udara, ako su sa big navi napravili nesto samo da se bar priblize ne moraju 3080 dovoljno je 3070 da se priblize, znaj da ce sledece godine da imaju proizvod koji ce dobro nvidiu da uzdrma.AMD nece napraviti apsolutno nista. Daj Boze da imaju konkurentnu karticu za RTX3070. RTX3080 uopste nije ugrozena a 3090 necu ni da pominjem.
Takodje svi se nadaju da ce cena nvidia kartica da padne zbog izlaska Big Navi kartica ali od toga nema nista. Nvidia zna da je sinonim za gaming i tu nema dalje rasprave.
4k je mnogo ishajpovana, licno bih pre odabrao 2k rezoluciju skromnih 100 fps i hdr ukljucen i sve na max. Ove gluposti oko ray tracing i slicnog me ne zanima.Dodatak oko hajpa... Ne prave kupci hajp, proizvođači prave hajp pa kada ne ispoštuju onda "kupci nisu zadovoljni i previše očekuju". Čari konzumerizma su te da se *****i primaju na praznu priču. Elem, ovaj klip je relevantan za sve situacije:
Hajp je prazna priča. Evo ja iz prve ruke kažem da RTX 2080Ti NE MOŽE da gura 2K na 144Hz iako su u marketingu govorili da je serija 2xxx sposobna i za 4K. Doduše, slideshow vjerovatno može. Poprilično sam siguran da ni serija 3xxx neće ispuniti obećano. Još kada dodamo da će iste kod nas biti daleko skuplje od reklamiranog realna upotrebna vrijednost će se prikazati samo kod nekog ko prelazi sa npr. 1050 i starije. Ko ima npr. 1070 i jače SIGURNO neće imati potrebu da radi upgrade. Ako se neko do sada igrao na 2K, serija 3xxx mu SIGURNO neće donijeti smooth gaming na 4K, što dalje znači bacanje para. Bio bih iznenađen da serija 3xxx može čak i 2K na 144Hz da izgura, kamoli više.
Zapravo ne u ovom slucaju. Velika vecina je rasprodata zbog auto-order botova. Ista ta velika vecina karata se sad nalazi na eBay i slicnim sajtovima.Elem, ovaj klip je relevantan za sve situacije:
Privatnu prodaju ne može niko da kontroliše ali zato mogu kontrolisati cijene koje će da se koriste u legalnim prodavnicama. Drugim riječima, kartica bi bila jeftinija u prodavnici nego preko ilegalaca. Da li će to da urade? Neće... Znači, ta kartica ipak ne košta koliko su najavili da će koštati već daleko više. Svaljivanje krivice na bot-ove je krajnje neodgovorno jer postoje načini kontrole cijena... da hoće.Zapravo ne u ovom slucaju. Velika vecina je rasprodata zbog auto-order botova. Ista ta velika vecina karata se sad nalazi na eBay i slicnim sajtovima.
This morning we saw unprecedented demand for the GeForce RTX 3080 at global retailers, including the NVIDIA online store. At 6 a.m. pacific we attempted to push the NVIDIA store live. Despite preparation, the NVIDIA store was inundated with traffic and encountered an error. We were able to resolve the issues and sales began registering normally.
To stop bots and scalpers on the NVIDIA store, we’re doing everything humanly possible, including manually reviewing orders, to get these cards in the hands of legitimate customers.
Over 50 major global retailers had inventory at 6 a.m. pacific. Our NVIDIA team and partners are shipping more RTX 3080 cards every day to retailers.
We apologize to our customers for this morning’s experience.