Uni
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 31.08.2018.
- Poruka
- 2.469
- Rezultat reagovanja
- 984
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Lenovo ThinkPad X250 - i5 5300U/8GB/256GB EVO 860/6 Cell
Mice & keyboard:
Bloody V7M & Stock Thinkpad X250 Keyboard
OS & Browser:
Windows 10 + Microsoft Edge | ArcoLinux + i3 + Mozilla Firefox Quantum
To je vec diskutabilno. Ja recimo radim sistem svakih 1-2 meseca jer isprobavam razne kernele na Linuxu, koristim WSL na Windows-u, radim custom registry fajlove i sve je to podlozno nekoj gresci. Zato imam jedan SSD na kom drzim sve registry fajlove, AppData, settings, config i svaki drugi moguci fajl, zajedno sa programima/igrama koji se mogu drzati odvojeno. Ukoliko si normalan korisnik Steam-a i drzis sve na D: disku, reinstalacija Windows-a na C: particiji iako pobrise gomilu krucijalnih fajlova Steam (ili Origin) uvek moze uraditi Repair jer je izdavac duzan da obezbedi sve neophodno u jednom repo-u.Sta je prihvatljivo na pola godine sta? Da se radi sistem?
Sad ako skoro uvek koristis iste alate i igre legalno za obaranje i dizanje nema potrebe cesce od jednom u 1-1.5 godine, sto je za neke ljude opet mnogo, a eventualno ce ga odraditi ukoliko bas nesto crashuje jako. Ali ako pretpostavimo da se otvaralac teme isuvise igra (skida piratske igre i to u tri verzije, kopira samostalno DLL fajlove za koje jos i ne znamo da li su jedini nedostatak, u medjuvremenu ostane bez pola registry-ja i sta ja znam) onda je 6-9 meseci neki raspon koji je meni sasvim logican.
Ne znam da li kapiras kontekst u kom ovo pricam.
Treci put, to ne da si trebao da obrises nego ti je to napravilo jos milion problema sa instalacijom zasigurno. Taj WindowsApps folder ne sme da postoji van tog Program Files foldera. Taj folder je sakriven i nije javno vidljiv dok ne upalis hidden files/folders u exploreru.Nije neki problem sto sam obrisao sa unlocker ova dva foldera sa D particije? Mozda ne smem to obrisati?