Posto neces da cakcas napone u biosu ne znam kako dalje da ti pomognem.Graficka je isto promjenjena. Tako da nju bi iskljucio, sa fixanin clockovima upalio lol i odma nakon 10sekundi crash na dekstop tako da vratio opet v30.
Da li si svestan da je Tomahawk MAX jedna od najboljih B450 ploca na svim zivim testovima? Kako "za pocetak nije nista posebno" objasni? Kako lici na X?A tu nahvaljenu polcu, Tomahawk MAX, nisi trebao uzimati, ploca za pocetak nije nista posebno, samo vise lici na X seriju po pristupacnoj ceni.
ASRock i ROG po meni imaju najbolje ploce. ROG posebno, bar sto se tice UEFIa.
Ne moram nista da objasnim, sve si upravo rekao.Da li si svestan da je Tomahawk MAX jedna od najboljih B450 ploca na svim zivim testovima? Kako "za pocetak nije nista posebno" objasni? Kako lici na X?
ASrock ima odlicne B450 modele, pogotovo B450M Pro4
A taj po tebi najbolji ROG ima skoro najjadnije B450 ploce sa VRM sekcijom koja se rostilja na 110c
Ne ne, nikako... Od ove moje ploce ima mnogo mnogo boljih.Hteo je samo da objasni da on ima rog i da je ona najbolja..
Možemo mi da se zezamo, činjnica ostaje da dečku velika Tomahawk Max ne radi...
"Pijem samo Džoni Voker, jer s' Asusa nisam kloker..."
Po tome se najviše gleda kvalitet ploče izmedju stabilnosti,biosa,a sitnice detalji kako ko voli ili mu treba..Ne ne, nikako... Od ove moje ploce ima mnogo mnogo boljih.
Hteo sam da kazem da za mene zavrsava sve, na kraju, nisam kloker pa mi nije bitno dal "rostilja" ili ne
Slažem se...Po tome se najviše gleda kvalitet ploče izmedju stabilnosti,biosa,a sitnice detalji kako ko voli ili mu treba..
Ako nekom je nešto dobro ne znaći da je najbolje za isti novac..
Tako da smo mi kao jednina nevažni...
Bas suprotno - ako ima najbolje testove, koji ukljucuju i procenu koliko toga dobijas za te novce koje kosta, onda jeste jedna od best buy. Sta ces ti iskoristiti i sta tebi treba nece uticati na kvalitet komponenti koje dobijas na ploci. Broj prodatih primeraka dovoljno govori o potrebama sire audijencije.Ne moram nista da objasnim, sve si upravo rekao.
Ako ima najbolje testove ne znaci da ce sira audijencija to iskoristiti i da je zbog toga best buy. Ploca je izvikana i tu je kraj.
Okej ovo je otišlo do Markovih konaka...offtopic.
Neka doticni fan ROG-a pogleda kako izgleda jadna ASUS B550 TUF-PLUS ploca u odnosu na Gigabyte B550 Aorus Master. Vec sam pravio poredjenje u drugom topiku. A obe ploce kostaju isto.
"Premium" ASUS brand
Pogledajte prilog 36093
"Jadni" GIGABYTE
Pogledajte prilog 36094
ASUS je jedan obican qrton od brenda koji je sve samo ne kvalitet. Mogu to slobodno da kazem jer sam imao love da sebi priustim kompletan ROG od monitora, ploce, graficke, misa, pogloge, tastature, slusalica, i mogu reci da su TRASH u vecini slucajeva. Mozda je ispravnije reci da su trash u odnosu na ono sta nudi konkurencija za manje para. Na tastaturi od 250€ posle godinu ipo dana otpalo ESC button. A komp koristim par sati dnevno. A koliko se realno koristi ESC button. Mislim nerealno.
Da se vratim na temu
MSI B450 Tomahawk ili Tomahawk MAX je jedna od najboljih B450 ploca. Mozda je bolja jedino MSI B450 GAMING PRO CARBON AC ali se cenovno nije uklapala u sklop B cipseta jer je kostala bez nekih 50ak€ kao AsRock X470 Taichi.
To sto jednom clanu od 200 ne radi ploca ne znaci da nije dobra vec da covek ima neki specifican jedinstven problem. Mom drugaru MSI B450 Tomahawk MAX i Ryzen 3800X radili bukvalno OUT of BOX bez reinstalacije windowsa (pre toga bio FX6300 i neka asus ploca) i bez update biosa. Plocka je vrh i po svim testovima spada mozda u jednu od boljih plocka u B450 porodici. Nesto slicno kao nekad legendarna ASUS P5Q PRO koju su svi masovno kupovali ko je mogao da iskesira lovu za nju.
ASUS je mozda ok ali samo u premium klasi. Ja sam zadovoljan svojom maximus VIII hero plocom ali to je maximus a ne strix serija. Sve ispod maximus odnosno crosshair serije ne treba kupovati od asus jer konkurencija nudi bolje. Mada ni maximus vise nije kao sto je bio. Maximus XI Z390 je bila furuna u odnosu na prilicno jeftniji Z390 Aorus MASTER.
Rekao sam da meni RoG ploča iz B serije završava sve i da zbog toga nije najbolja, meni više i ne treba.
Niti su najbolje, niti su jeftine. Otprilike vuce za nos kupce nesto slicno kao Intel/Apple. Necemo dalje.ASRock i ROG po meni imaju najbolje ploce. ROG posebno, bar sto se tice UEFIa.
Kao što rekoh, nisi u stanju da pročitaš ono što sam napisao i ovo mi stvarno postaje smešno.MSI B450 Tomahawk
Meni je smesno koliko ti zelis da odbranis svoje misljenje,da se iz posta u post spustas sve nize.. Znaci Tomahawk je previse nahvaljena ploca koju ne treba kupovati,zato sto ROG ima lepsi uefi dizajn... Inace to je merilo kvaliteta ploce.. Imao sam i jednu i drugu plocu i mogu da komentarisem,Tomahawk je i u idlu skoro 5 stepeni hladnija od b450 f-gaming. Mene bi bio strah da stavim 3700x na b450 f-gaming,bez OC-a...Kao što rekoh, nisi u stanju da pročitaš ono što sam napisao i ovo mi stvarno postaje smešno.
Koliko si spreman daleko da ideš to je prosto neverovatno.
Dakle rekao sam da mi se dopada dizajn RoG-og UEFI Biosa, ništa više od toga.
Meni je ta ploča dobra jer nisam kloker a računar koristim za malo igrica i web programiranje.
Ako želiš u krajnost, dopada mi se ROG, to je poenta.
A pošto si toliko drzak, evo izvoli pošalji mi jednu B450 Tomahawk Max na kućnu adresu i sa zadovoljstvom ću je ubaciti u računar.
Ukoliko ne kaniš to uraditi, sklanjaj se i mani se gluposti.
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Pazi sve je to okej, ne idem ja nigde.Meni je smesno koliko ti zelis da odbranis svoje misljenje,da se iz posta u post spustas sve nize.. Znaci Tomahawk je previse nahvaljena ploca koju ne treba kupovati,zato sto ROG ima lepsi uefi dizajn... Inace to je merilo kvaliteta ploce.. Imao sam i jednu i drugu plocu i mogu da komentarisem,Tomahawk je i u idlu skoro 5 stepeni hladnija od b450 f-gaming. Mene bi bio strah da stavim 3700x na b450 f-gaming,bez OC-a...
Ponekad bolje bit po strani , ja pustio v30 i necu se vise mucit, ako naide neka ploca da se moze testirat na njoj , budem probo a dotad neka bude v30 koji mi dosad nije nijednom otkako sam temu otvorio crashao.
Dugujem ti izvinjenje izgleda da si upravu do rama je tj do biosa koji ne podzava ram na novijim verzijama od v30.Taj novi hyper x fury je isto nanya A-dieMa tesko do cpu a i tesko do maticne. Sve dok ne probas nesto drugo na toj maticnoj i taj cpu na drugoj maticnoj ne mozes znati. Imao sam ja xeon e5450 ispravan on, ispravan stiker ispravna maticna sve sa biosom u redu i dzaba. Resetovanje kad god mu se cefne, plavi ekrani itd. Vracen prodavcu on mi rekao vratice mi pare ako sve bude ok sa stikerom i procesorom i vratio mi pare. Posle uzet q9650 10tak wati veci tdp, plus naklokovan nikad vise problem. Naprosto nesto nije stimalo a sve ispravno .
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Kako ces nastimati kad si rekao da neces da diras napone u biosu?da ugasim xmp i probam sa dram calculatorom izracunat sve i manualno nastimat na 3200mhz? ili da drugacije to?
cudno da hyper x fury nije kompatibilan s novijim biosima
edit: gledam bas. pise single chanell 4gb da je podrzano
Pogledajte prilog 36142