David Tomic
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 19.06.2020.
- Poruka
- 26
- Rezultat reagovanja
- 2
Moja konfiguracija
Pozdrav dragi clanovi i dobar dan Vam zelim.
Nekako sam i ja dosao na ovaj forum jer mi je potrebna Vasa pomoc.
Najpre koristio sam racunar star 7 godina koji je posedovao intel g2010 dual core i 4gb rama,ali nazalost racunar mi se zapalio prekjuce kada sam igrao CS:GO,pa samim tim mi treba nov,i nadam se da mi Vi mozete pomoci oko odabira komponenata.
Zelim da kupim sve komponente u radnji nista polovno.
Najpre racunar bih koristio za CS:GO i Solid Edge po potrebi radi izrade sklopova.
Napomenucu da nisam u mogucnosti da kupim graficku trenutno.
Ovo su neke komponente koje sam ja sam birao:
Procesor: AMD Ryzen 3 2200G 3.5 GHz cena 11999rsd
Maticna ploca: GIGABYTE AB350M-DS3H V2 AMD, AMD® AM4 cena 7999rsd
RAM: KINGSTON HyperX Fury RGB 8GB DDR4 2666MHz cena 6499rsd
Napajanje: COOLER MASTER MasterWatt Lite 500w cena 7500rsd
SSD:TRANSCEND SSD 240GB, SATA III cena 5999rsd ili da kupim HDD od 1TB
Kuciste: MS INDUSTRIAL METROPOLIS PRO Midi Tower cena 7499rsd
ili
Aerocool Cylon White cena 6399rsd
ne znam koji od napomenutih ima bolji protokol vazduha
Nadam se da je ovo solidna konfiguracija,ali me zanima samo da li ova maticna podrzava RGB RAM memoriju koju sam naveo u opisu.
Ukoliko se desi da ne podrzava,zamolio bih Vas da mi preporucite maticnu koja podrzava a da nije skupa da bude u cenovnom rangu navedene ploce(moze iznad za 1000,2000).
Ukoliko nesto mogu da promenim a da ne ispada iz budzeta Vi mi napisite ja cu to rado prihvatiti kao pomoc.
Hvala Vam sto ste izdvojili vreme da procitate moju temu na forumu i da mi pomognete.
Nekako sam i ja dosao na ovaj forum jer mi je potrebna Vasa pomoc.
Najpre koristio sam racunar star 7 godina koji je posedovao intel g2010 dual core i 4gb rama,ali nazalost racunar mi se zapalio prekjuce kada sam igrao CS:GO,pa samim tim mi treba nov,i nadam se da mi Vi mozete pomoci oko odabira komponenata.
Zelim da kupim sve komponente u radnji nista polovno.
Najpre racunar bih koristio za CS:GO i Solid Edge po potrebi radi izrade sklopova.
Napomenucu da nisam u mogucnosti da kupim graficku trenutno.
Ovo su neke komponente koje sam ja sam birao:
Procesor: AMD Ryzen 3 2200G 3.5 GHz cena 11999rsd
Maticna ploca: GIGABYTE AB350M-DS3H V2 AMD, AMD® AM4 cena 7999rsd
RAM: KINGSTON HyperX Fury RGB 8GB DDR4 2666MHz cena 6499rsd
Napajanje: COOLER MASTER MasterWatt Lite 500w cena 7500rsd
SSD:TRANSCEND SSD 240GB, SATA III cena 5999rsd ili da kupim HDD od 1TB
Kuciste: MS INDUSTRIAL METROPOLIS PRO Midi Tower cena 7499rsd
ili
Aerocool Cylon White cena 6399rsd
ne znam koji od napomenutih ima bolji protokol vazduha
Nadam se da je ovo solidna konfiguracija,ali me zanima samo da li ova maticna podrzava RGB RAM memoriju koju sam naveo u opisu.
Ukoliko se desi da ne podrzava,zamolio bih Vas da mi preporucite maticnu koja podrzava a da nije skupa da bude u cenovnom rangu navedene ploce(moze iznad za 1000,2000).
Ukoliko nesto mogu da promenim a da ne ispada iz budzeta Vi mi napisite ja cu to rado prihvatiti kao pomoc.
Hvala Vam sto ste izdvojili vreme da procitate moju temu na forumu i da mi pomognete.