• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Jedno pitanje u vezi tri ram modula

Jockz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
25.02.2016.
Poruka
221
Rezultat reagovanja
34
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
I5 2400 & Artic Alpine GT 11 rev.2
Motherboard:
Intel DH67BL
RAM:
8GB
VGA & cooler:
RX 470 4GB
HDD:
Seagate Barracuda 500GB / SiliconPower 120GB
PSU:
FSP Aurum GOLD 400W
OS & Browser:
Windows 10 & Chrome
Pozdrav svima! Imam tri ram stick-a od 4gb, sva tri su isti model, tj. skhynix, medjutim dva su potpuno ista tj. samsung dok je ovaj jedan lenovo. E sad da li je bitno u kom slotu se nalazi ovaj treci? Ova dva sam upario tj. u drugom i cetvrtom, sad da li je bitno da l ovaj treci ubacim u prvom ili trecem? Kada udjem u cpu-z i odem pod sekciju memory pise da su u dual channelu ova dva. Uglavnom pitanje je da li je bitno ovaj treci gde se ubaci, jer svakako ne mogu da ga uparim?

AroX

PCAXE Member
Učlanjen(a)
19.05.2020.
Poruka
632
Rezultat reagovanja
514
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 7500f OC @ 5.3 Ghz 1.2v / ID COOLING 225XT/2x arctic P12
Motherboard:
Asrock B650M-HDV/M.2
RAM:
2x8gb Kingston Fury Beast DDR5 6000 Cl40/OC 6200 CL30
VGA & cooler:
Manli rtx 3060ti
Display:
Benq zowie xl2540k
HDD:
A2000 1TB
Sound:
Logitech g pro x
Case:
Raijintek arcadia iii
PSU:
Be quiet system power 9 600w
Mice & keyboard:
Logitech G Pro X & HyperX Alloy Origins Red switches
Internet:
Jotel 150/50
OS & Browser:
Google Chrome
Pozdrav svima! Imam tri ram stick-a od 4gb, sva tri su isti model, tj. skhynix, medjutim dva su potpuno ista tj. samsung dok je ovaj jedan lenovo. E sad da li je bitno u kom slotu se nalazi ovaj treci? Ova dva sam upario tj. u drugom i cetvrtom, sad da li je bitno da l ovaj treci ubacim u prvom ili trecem? Kada udjem u cpu-z i odem pod sekciju memory pise da su u dual channelu ova dva. Uglavnom pitanje je da li je bitno ovaj treci gde se ubaci, jer svakako ne mogu da ga uparim?
Nije bitno.

Vrh