Salamchuga
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 04.09.2019.
- Poruka
- 47
- Rezultat reagovanja
- 3
Moja konfiguracija
Izvinjavam se na duzem naslovu teme. Uzeo sam konacno novu karticu MSI Gtx 1650 super ventus i to mahom da bi igrao gta online, ali sam naisao na probleme koje mi se cini da ranije nisam imao sa mojom starom Amd 7950. Ne znam da li je nesto R* zeznuo sa novim dodacima decembra, ali mi se cini da mi je online radio bolje sa 7950. Po gradu na nekim mestima imam stuttering, cak sam smanjio detalje i probao sa drugom rezolucijom ispod 1080p i performans je gotovo isti.Promenio sam monitor sa 1680x1050 rezolucije, ali prelazak na full HD sa ovom karticom ne bi trebao da bude problem. Kapiram da je i5 4460 bottleneck, ali se ne secam da mi je ovako ranije ''stucalo''. Preko afterburner-a vidim da mi se RAM napuni do preko 7gb posle nekih 30 min, sto jeste problem kad mora rad da se prebaci na page file, s obzirom da imam 2x4gb DDR3 1600 Mhz dual channel, ali opet, to ranije nije smetalo pri igranju, cak sam ranije koristio i discord i chrome kad sam igrao, sad sam i to iskljucio da mi ne bi uzimalo RAM. Smanjivao sam i detalje da bi islo glatko, ali onda kartica koristi oko 35-40%, naravno kad povecam detalje i utilizacija se poveca, ali onda zakuca i fps na ispod 60.
Ocistio sam drivere preko DDU da bi ubacio nove za NVIDIU, to probao dvaput i nista nije promenilo. Pre nego sto nateram sebe da reinstaliram sistem kao neko finalno resenje, na sta cu zbog instaliranja svega ostalog izgubiti nekolko dana, reko da pitam ima li neko da igra GTA Online sa slicnom konfiguracijom i kako mu radi? Da napomenem, ne mislim na pun lobi, vec sam na mapi, kao solo public ili invite only, ko igra duze zna o cemu se radi.
Od drugih igara sam probao samo RAGE 2 i sve klizi na high detaljima sa retkim padom ispod 60 a graficka je na 95%. RAGE 2 je isto open world, ali je izgleda bolje optimizovan i manje opterecuje procesor.
Ocistio sam drivere preko DDU da bi ubacio nove za NVIDIU, to probao dvaput i nista nije promenilo. Pre nego sto nateram sebe da reinstaliram sistem kao neko finalno resenje, na sta cu zbog instaliranja svega ostalog izgubiti nekolko dana, reko da pitam ima li neko da igra GTA Online sa slicnom konfiguracijom i kako mu radi? Da napomenem, ne mislim na pun lobi, vec sam na mapi, kao solo public ili invite only, ko igra duze zna o cemu se radi.
Od drugih igara sam probao samo RAGE 2 i sve klizi na high detaljima sa retkim padom ispod 60 a graficka je na 95%. RAGE 2 je isto open world, ali je izgleda bolje optimizovan i manje opterecuje procesor.
Poslednja izmena: