greatgonzo
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 30.10.2009.
- Poruka
- 558
- Rezultat reagovanja
- 82
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 2600X + Megahalems x2 Coolink Swif2 120P
Motherboard:
Asus PRIME A320M-K
RAM:
Patriot Viper Steel 4000 MHz
VGA & cooler:
Asus ROG STRIX-RX470-O4G-GAMING
Display:
Samsung LS27C750PS
HDD:
Samsung SSD 860 EVO 250Gb + Intel SSD 2500pro 512 + 1,5 Tb Samsung HD154UI +2Tb Seagate BarraCuda
Sound:
Teratec AureonXFIRE 8.0 HD
Case:
Master Case 5
PSU:
Corsair RM750i
Optical drives:
LG GH22NS30
Mice & keyboard:
Logitech M-RAK89D + Y-RK49
Internet:
SBB 10240/1024
OS & Browser:
Windows 7 x64 sp1 FF&Crome
Other:
xubuntu
Danas pročitam vesti vezane za izlazak novih ploča sa čipsetom B550 i primetim da postoji zanimljiv podatak o podržanim procesorima. Koliko iz tabela mogi da pročitam podršku ima samo Ryzen 3000 serija i naviše odnosno buduća serija 4000.
Kao razlog se pominje veličina biosa i nemogućnost da se pokrije kompletna gama procesora i mikrokod jep ne mogu sve te informacije da smeste u memoriju biosa.
Meni uefi nikad nije bio previše zanimljiv a činjenica da zbog lepšeg grafičkog prikaza žrtva bude mikrokod je baš glupost.
Podrška što većeg broja procesora je po meni bitnija od estetike.
Video sam da je MSI izbacio MAX verzije svojih ploča da bi obezbedio veće bios čipove, pitam se šta je sa ostalim proizvođačima i takođe kakvi su izgledi da se ovaj problem premosti.
Kao razlog se pominje veličina biosa i nemogućnost da se pokrije kompletna gama procesora i mikrokod jep ne mogu sve te informacije da smeste u memoriju biosa.
Meni uefi nikad nije bio previše zanimljiv a činjenica da zbog lepšeg grafičkog prikaza žrtva bude mikrokod je baš glupost.
Podrška što većeg broja procesora je po meni bitnija od estetike.
Video sam da je MSI izbacio MAX verzije svojih ploča da bi obezbedio veće bios čipove, pitam se šta je sa ostalim proizvođačima i takođe kakvi su izgledi da se ovaj problem premosti.