Nisam cak ni na kupujem prodajem nasao scynthe mugen 5 rev.bU domaćim radnjama se ne prodaje, samo na KP-u. Što i nije nikakva mana jer 99% neće zatrebati garancija za tako nešto.
Od ostalih tu su Arctic 34 eSports DUO, Scythe Ninja 5, Noctua NH-U12S/14S i BeQuiet Dark Rock (Pro) 4, u zavisnosti od preferencija i mesta u kućištu.
Kao na primer?Ne vidim poentu davati toliko para za kuler da bi hladio taj procesor. Mnogo jeftiniji može da se nađe koji će biti skroz korektan za ovaj CPU.
Aha sad vidim, hvalaJa ti već napisao, eSports DUO.
Arctic 34 eSports DUO ili LC CC120 pa da naprais push&pull,mislim da za ostalo nema potrebe.Zanimaju me misljenja koji je cooler najbolje uzeti za navedeni procesor do 80e?
Citao sam da je scynthe mugen 5 rev.b dosta dobar cooler, ali je problem sto nisam nasao da ga iko u Srbiji prodaje.
Odakle ti to? Ja imam MSI 450 Tomahawk Max i Arctic Freezer 34 eSports DUO na Ryzen 5 3600 i nikakvih problema nema... Koji si backplate koristio? Ovaj od kulera ili od maticne?Bitna napomena ako se ide na Artic 34 eSports DUO - moze da ima problema sa postavljanjem na odredjenim MSI pločama, najčešće Tomahawk MAX. Dešava se da fabrički AM4 backplate ne odgovara pa ne može da se fiksira hladnjak. Ne dešava se sa svakim primerkom ali može biti slučaj...
U tom slučaju potrebno je kontaktirati Artic podršku mejlom, i nakon dokaza o kupovini oni besplatno šalju njihov custom backplate i distancere.
Pošto uzimam pomenutu kombinaciju kontaktirao sam ih juče pa videcemo koliko ću čekati. Mozda će kod mene pasovati ali bolje da naručim dok čekam komponente...
Kao što vidis u komentarima na Redditu ljudi nisu imali problema da montiraju ovaj kuler. Taj lik sto je otvorio temu očigledno ne zna da ga namesti.Nisam jos ni dobio komponente, gledao na YT i naisao u komentarima na dosta takvih problema i odgovora Arctica da znaju za problem i da je potrebno javiti se supportu da posalju odgovarajuci backplate koji menja onaj sa ploce.
Taj backplate sto se dobija sa kulerom je samo za Intel kako sam razumeo... Ja sam trazio da posalju njihov AM4 backplate, pa ako uspem bez njega sa onim od ploce odlicno ako ne da ne cekam jos 2-3 nedelje na njega
Vidis da nema problema.Mani se reddita sve sam normalac do normalca.Drugari konačno stigla mašina, a sa njom i gore pomenuti Arctic 34 eSports DUO...
Ako nekome zatreba da zna da kuler NE DOLAZI sa AM4 backplate-om, ali instalirao sam ga na Tomahawk Max bez ikakvih problema