ok a sta cu sa PLED + i PLED = jel mograju samo u gornji red ili mogu i u donjiAko imaš speaker nije, a ako nemaš speaker tek tad nije.
On je koristan, jer se lakše ustanovi mogući problem na koji matična ploča upozorava nakon uključivanja, kao i u situacijama kada se procesor pregreva, ventilator prosesorskog hladnjaka se sporije okreće itd.
pa ovaj PLED + je jedan a isto tako i PLED- kao jedan svaki je za sebe pa me buni da li u gornji red ili donji da nesto nezeznem jbgTi konektori za prednji panel (pričam o ovim što dolaze na kablićima sa prednje/gornje strane kućišta) su nekad izvedeni kao jedan veliki konektor, a nekada kao nekoliko zasebnih. Nekada je pwr_led konektor sa 2 pina, a nekad sa 3 (1 i 3). U zavisnosti kakav je konektor na tvom kućištu zavisi na koje pinove ćeš ih priključiti.
Ovaj slučaj nisam pomenuo, ali je još lakši za izvedbu: možeš i u gornji i u donji red, kako ti je lakše. Npr. ovako kako je @MihailoA21 napisao.cekamo sta ce vladarko da napise
ok hvalaOvaj slučaj nisam pomenuo, ali je još lakši za izvedbu: možeš i u gornji i u donji red, kako ti je lakše. Npr. ovako kako je @MihailoA21 napisao.
Kada nisu navedeni polariteti (+/-) na konektorima ili na ploči, uočio sam da se u ovakvim slučajevima obojeni kablić led diode (pwr, odnosno za disk) priključuje na kraj. Konkretno, ovde bi išao na +. Zelena za pwr i crvena za disk.
To se iskljuci u BIOS-u. Mislim da se ta opcija zove ErP. Iskljuci to.e jos samo jedno pitanje da li znate kad iskljucim komp logo za rog na maticnoj ostane da svetli dal je to ok ili sam nesto zeznuo
hvalaTo se iskljuci u BIOS-u. Mislim da se ta opcija zove ErP. Iskljuci to.
Imas ovde sve objasnjeno:
[HOW TO] Turning off All motherboar lights when shut down. Keep ROG LED when PC is on
I like my room dark when I sleep. So when I build my new ASUS Maximus VII Hero computer and powered off for the first time and noticed all these lights still on! the very next thing I did was google how to turn them OFF! It took me weeks to figure out what to do and I have not seen (using...rog.asus.com