Postoje dva pojma koja se koriste za opis računarskog hardvera: kršteno i ubogo. Nemaju nikakve veze sa religijom, više sa kvalitetom samog proizvoda. Kao što sama reč kaže, ubogi proizvodi su oni za koje se proizvođač nije pretrgao da uloži u njihov kvalitet.znam sta znaci - ti nisi krsten ....naravno
znaci ako komp ne valja kaze se nije krsten ....isto kao kad neko lupa nesto pa mu kazes - ti nisi krsten?
Ja nista nisam spomenuo od gore navedenog... Ostavis AFK u jednoj igrici (kako bi skupljao sate ili nesto slicno ) , chrome sa dosta tabova + svi osnovni programi gejmera ( ts3,discord,steam,faceit,uplay,origin itd...) , torent koji skida kako si rekao + renderovanje nekog kratkog fraga iz neke igrice i na kraju igrica koju igras. Ovo je situacija u kojoj sebe vidim da koristim sve ovo navedeno , i verujem da bi se ryzen bolje ponasao nego taj i5I ja sam krsten pa sam ateista Kako Maretu objasniti da cak ni ryzen 2200G nema problem da u pozadini ide media plejer njegovog izbora, torent koji radi skida i uploduje, aplikacije za monitoring cega god, AV, i otvoren browser mozda cak i YT video sa kojeg slusa muziku i preko toga normalno igra igru? Eto, tako, sve to poteras i cak i 2200G nema problem sa time, ako ne fali ram-a. Ja tako igram igre non stop. Pod zahtevnom aplikacijom smatram recimo 3DS koji nesto renderuje dok igras igru preko toga, ili Maya koja renderuje, ili Adobe Premier koji renderuje video, cak ni to nije nesto sto je neizvodljivo, zavisi od igre. To sto si ti Mare pomenuo niko krsten ne gasi To nisu zahtevne aplikacije, cak naprotiv.
Naravno da bi oba procesora obavila posao , ali koji bolje odradi posao?isto bi radilo - bez problema. Imam ja vise od toga sto si i ti , a i ja pobrojao. Potcenjujes moderne procesore. To sto si pobrojao i i7 haswell neki bi radio bez znacajnih problema, ako ikakvih uopste. Osim tog rendera nekog fraga, sve je manje vise normalna stvar za ljude sa zapada vec dugo vremena. 2600 svakako ima vise tredova, a isti broj jezgara kao i5 9400/9500/9600, sobzirom na slabija jezgra, tu su negde i u multitaskingu ako ne gledamo sinteticke testove. Svaki CPU ima HW Scheduler koji ce srediti prioritet stvari koje se rade tako da ono sto ti je u prvom planu, u sta gledas, najmanje manje pati.
A za ostavljanje AFK u igrici, nikakav problem, ali ne sa 8GB rama i svime sto si naveo. Kao sto rekoh, sve je to vec prevazidjeno i na <300e platformi (cpu, mb i 16gb ram)
Kako je onda ryzen bolji za strimovanje ? Tu opet igras igricu + radis nesto pored ?ne bi primetio razliku. Osim u igrama, tu je intel bolji.
Dokazi ti meni da je Intel bolji onda...pa ko je osim AMD-a reko da je bolji? Jel ima neko poredjenje vredno pomena kad su u pitanju procesori nize klase?
+1 hereI ja sam krsten pa sam ateista
Nisu strimeri samo oni koji zaradjuju hiljade dolara,mnogo vise ima onih strimera sto ne zaradjuju toliko. Jesi provalio kako ti opet dajes druge opcije neke , pa kupis ovo pa kupis ono.Sto bih ja to kupio i potrosio 200e kada mogu te pare da dodam za bolji cpu naprimer ryzen 7. I nesto ne verujem da strimeri koriste elgato i slicne gluposti.Oni imaju jos jedan komp koji sluzi samo za strimovanje , i tu je opet BITAN CPU. Ja mogu da strimujem igrice samo preko graficke karticesto bih ja to radio? Dokazi ti da nije.
kupis elgato i strimujes sa tim tvojim nekrstenim procesorom Niti jedan pro igrac ne strimuje koristeci CPU. Kad kazem "pro igrac" mislim na ljude koji zaradjuju hiljade dolara nedeljno strimujuci. Koji su poceli da strimuju pre nego sto je rajzen izasao.