Prvobitno gaming,ali mozda i neki rendering.Namena?
Ryzen 5 3600.Prvobitno gaming,ali mozda i neki rendering.
3600 malo brza jezgra u odnosu na 2700x. U pogledu na fps 3600 ce da ima od 3 do 10 fps-a vise u odnosu na 2700x. Ali ako hoces da strimujes i da radis malo zahtevnije poslove onda 2700x, jer sa tim procesorom neces gubiti performanse, tu 3600 kaska za 2700x.Ryzen 7 2700X ili Ryzen 5 3600 po ceni od 25.000
Nabijas sebi puno opcija koje te samo vuku dublje razmisljanje iz kojeg ces samo izaci zbunjen . Uzmi zlatnu sredinu a to je Ryzen 5 3600 jer taj proc. je skoro za sve .Sretno.Baš tako, ja takođe mozgam koji procesor uzeti. Sada se pojavila nova serija 1600AF ("lošija verzija 2600") takođe imamo 2700 i 3600 za slične novce na kp... Da li uzeti af verziju i zanimati se dok ne izađe nova generacija pa onda kupiti neki procesor za strimovanje ili odmah kupiti veliko je pitanje...
Vidi ovako 3600 je jako dobar procesor i odlicna investica posto su 2700x i 3600 na emmiju bukvalno iste cene.Baš tako, ja takođe mozgam koji procesor uzeti. Sada se pojavila nova serija 1600AF ("lošija verzija 2600") takođe imamo 2700 i 3600 za slične novce na kp... Da li uzeti af verziju i zanimati se dok ne izađe nova generacija pa onda kupiti neki procesor za strimovanje ili odmah kupiti veliko je pitanje...
Pa ja sam zakljucak doneo na osnovu onoga sto sam mogao da vidim i da procitam na internetu.Nije bas 4 do 10 fps-a u korist 3600, mnogo je vise. Razlika je i te kako osetna. Mada da sam na tvom mestu ja bih kupio i5 9400KF ili 9600K
Da zna, ne bi doso ovde da pita. Prekini da hejtujes ljude i pravis banalna poredjenja, ocigledno imas problem sa samim sobom. Nemoj daj kakis ako ne zelis da pomognes... tacno sam znao da ne treba da kliknem na "Prikazivanje ignorisanog sadrzaja". Stvarno si tesko ****o od coveka.da ti treba znao bi.
U sustini pravoslavni cpu,sve ono redno,50 evrica popu ,kum da bude neki fx po mogucstvu itd......dal su duple trake ,dal je guzva na putu
salim se malo
zanima me sta vam znaci pojam krsteno?
Vidi, 2600 je GORI od mog CPU za igre i u momentu kupovine mene bi kostao 10e manje od ovog i5 9400f. Najzahtevnije sto moj racunar radi su igre, ne zivim u iluziji da sam streamer, 3d modeler ili neko drugo izmisljeno sr*nje, kao sto nisam porastao i postao astronaut. Photoshop kojim zaradjujem, odlicno mi je radio i na Pentiumu i na Bartonu i na celeronu i sta god.I dalje bih kupio procesor koji ima vise ,,lufta''. Dodje vreme i kad ti procesori ne budu jaki , pa samim tim mislim da je ryzen 5 vise futureproof od tvoje i5-ice. Cim vise struje trosi , valjda je logicno i da se vise greje
Obrati paznju na Watch Dogs 2 , veoma blizu 100% Jos upalis neki zahtevniji program u pozadini i eto ga.
Da ne spominjem da je Ryzen jeftiniji od tvoje i5-ice.
Vidi, 2600 je GORI od mog CPU za igre i u momentu kupovine mene bi kostao 10e manje od ovog i5 9400f. Najzahtevnije sto moj racunar radi su igre, ne zivim u iluziji da sam streamer, 3d modeler ili neko drugo izmisljeno sr*nje, kao sto nisam porastao i postao astronaut. Photoshop kojim zaradjujem, odlicno mi je radio i na Pentiumu i na Bartonu i na celeronu i sta god.
Zasto bih palio zahtevan program iza igre? Nisam zaostao u razvoju.
Ne zivim u buducnosti, vec sada, kao i kad sam kupovao CPU koji sam kupio. 2600 tada nije bio 100e vec 160e. A sad kad bi prodavao moj CPU ne bih trazio 80e za njega, kao ljudi sa 2600, vec 120e.