Bokeh
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 02.12.2019.
- Poruka
- 9
- Rezultat reagovanja
- 2
Moja konfiguracija
Pozdrav ljudi, ovo mi je prvi post na forumu, ali treća nedelja konfuzije izazvane širokim spektrom opcija i nepoznavanjem trendova.
Sklopio bih PC od oko 1500 evra (cene sa KP), i što više istražujem, sve više me neka "tech" paranoja hvata, nadam se da možete da mi pomognete pri odluci
Namena PC-a je gejming, a bavim se i amaterskom muzičkom produkcijom s vremena na vreme.
Evo komponenti za koje sam skoro potpuno siguran da ću uzeti:
CPU cooler: Noctua NH-U9S
SSD: 500 GB Samsung Evo 860
HDD: 2 TB WD Black
PSU: CoolerMaster MWE Gold 650W
Oko kućišta trilema - CM MB500, Zalman Z9 Neo Plus, ili NZXT h500
E sad, na koju od ove dve opcije da idem?
PC 1: i7 9700 (non-K), Gigabyte Aorus Pro, Gigabyte 2070 Super Windforce OC, 2 x 8 GB DDR4 HyperX Kingston 3200 MHz
PC 2: Ryzen 5 3600x, B450M Gaming (Gigabyte, Asus TUF/ROG, ili MSI Tomahawk?), Gigabyte 2080 Super Windforce OC, 2 x 8 GB G.Skill Ripjaws V 3600 MHz
Evo i par pitanja, ako imate vremena i volje da odgovorite:
1. Da li je NH-U9S dobar izbor za procesor koji neću overklokovati? Ima li neki lepši kuler sličnih (malih) dimenzija koje će držati temperature u igrama ispod recimo 65 stepeni?
2. Koje kućište preporučujete a da ima dobar airflow i dimenzije, preinstalirane kulere (bar 3 komada) i minimum RGB osvetljenja?
3. Da li mi treba 3600x s obzirom da je jedini overclock koji ću raditi OC memorije na 3600 MHz?
Sklopio bih PC od oko 1500 evra (cene sa KP), i što više istražujem, sve više me neka "tech" paranoja hvata, nadam se da možete da mi pomognete pri odluci

Namena PC-a je gejming, a bavim se i amaterskom muzičkom produkcijom s vremena na vreme.
Evo komponenti za koje sam skoro potpuno siguran da ću uzeti:
CPU cooler: Noctua NH-U9S
SSD: 500 GB Samsung Evo 860
HDD: 2 TB WD Black
PSU: CoolerMaster MWE Gold 650W
Oko kućišta trilema - CM MB500, Zalman Z9 Neo Plus, ili NZXT h500
E sad, na koju od ove dve opcije da idem?
PC 1: i7 9700 (non-K), Gigabyte Aorus Pro, Gigabyte 2070 Super Windforce OC, 2 x 8 GB DDR4 HyperX Kingston 3200 MHz
PC 2: Ryzen 5 3600x, B450M Gaming (Gigabyte, Asus TUF/ROG, ili MSI Tomahawk?), Gigabyte 2080 Super Windforce OC, 2 x 8 GB G.Skill Ripjaws V 3600 MHz
Evo i par pitanja, ako imate vremena i volje da odgovorite:
1. Da li je NH-U9S dobar izbor za procesor koji neću overklokovati? Ima li neki lepši kuler sličnih (malih) dimenzija koje će držati temperature u igrama ispod recimo 65 stepeni?
2. Koje kućište preporučujete a da ima dobar airflow i dimenzije, preinstalirane kulere (bar 3 komada) i minimum RGB osvetljenja?
3. Da li mi treba 3600x s obzirom da je jedini overclock koji ću raditi OC memorije na 3600 MHz?

Taj CPU na 5GHz nema konkurenciju niti će je uskoro imati što se gaminga tiče, AMD tu još uvek nije kompetentan. A kad smo već kod toga, zamisli kupiš Ryzen i onda ti se desi ovo: