nick79
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 30.09.2019.
- Poruka
- 80
- Rezultat reagovanja
- 40
Moja konfiguracija
Posle skoro 15 godina korišćenja isključivo laptova, MacBook pro računara, rešio sam da sklopim desktop mašinu. Evo par karakteristika:
1) Ne planiram OC.
2) Windows vrv samo za update bios a, firmware, a moguće da cu ga potpuno ubiti. Planiran OS je Linux i možda možda neki hackintosh ali samo pod uslovom da mi uleti neka tezga za ios development. Šanse za to su trenutno 30:70.
3) Namena: development - java, možda Android, web development. Trenutni radim na jednom projektu koji ima 15 mikroservisa - to je 15 docker kontejnera, plus još dva za lokalno proteran postgresql i Mongo, možda će biti i neki vagrant I VirtualBox lokalno...
Blaga obrada fotografija, ništa profi i možda da se tipa jednom dva puta godišnje izmontira neki privatni video.
4) Kupovina u domaćim prodavnicama, najlakše bi mi bilo da sve završim u jednoj radnji. Kupujem na firmu, zato prednost domaće radnje. Budžet mi nije ograničen ali nisam u fazonu da sprcam 3k evra ako će mi I mašina od 2k evra završiti posao.
Ovo je nesto o čemu razmisljam:
1) Seasonic ssr-850fx
2) Gygabyte z390 aorus master
3) Intel 9900k
4) Noctua nh-d15
5) Kingston hyperx fury black 64gb kit 3200 MHz CL16
6) Samsung 250gb 970 evo plus m2 nvme
7) Samsung 1TB 970 evo plus m2 nvme
8) Toshiba 2TB P300
9) Fractal design Meshify s2 black
Šta mislite o ovome. Unapred zahvalan.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
1) Ne planiram OC.
2) Windows vrv samo za update bios a, firmware, a moguće da cu ga potpuno ubiti. Planiran OS je Linux i možda možda neki hackintosh ali samo pod uslovom da mi uleti neka tezga za ios development. Šanse za to su trenutno 30:70.
3) Namena: development - java, možda Android, web development. Trenutni radim na jednom projektu koji ima 15 mikroservisa - to je 15 docker kontejnera, plus još dva za lokalno proteran postgresql i Mongo, možda će biti i neki vagrant I VirtualBox lokalno...
Blaga obrada fotografija, ništa profi i možda da se tipa jednom dva puta godišnje izmontira neki privatni video.
4) Kupovina u domaćim prodavnicama, najlakše bi mi bilo da sve završim u jednoj radnji. Kupujem na firmu, zato prednost domaće radnje. Budžet mi nije ograničen ali nisam u fazonu da sprcam 3k evra ako će mi I mašina od 2k evra završiti posao.
Ovo je nesto o čemu razmisljam:
1) Seasonic ssr-850fx
2) Gygabyte z390 aorus master
3) Intel 9900k
4) Noctua nh-d15
5) Kingston hyperx fury black 64gb kit 3200 MHz CL16
6) Samsung 250gb 970 evo plus m2 nvme
7) Samsung 1TB 970 evo plus m2 nvme
8) Toshiba 2TB P300
9) Fractal design Meshify s2 black
Šta mislite o ovome. Unapred zahvalan.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk