Grodos
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 31.07.2010.
- Poruka
- 3.198
- Rezultat reagovanja
- 436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Пошто су на нашем тржишту поприлично запажена, нова серија МС кућишта у најмању руку обећава али и даље остаје онај скептицизам према МС-у јер да будемо реални, то је ипак МС. Међутим, неко у МС је коначно почео да посматра тржиште и савремене потребе па је тако почео и да наручује "кинезе" који и нису тако лоши. Ја сам дошао до Сајклопс 5 модела па сам одлучио да урадим и један тест пошто је количина тестова поприлично шкрта у односну распрострањеност. Чисто да напоменем, ово кућиште у Републици Српској кошта испод 50КМ у радњама тако да се све и треба посматрати кроз ту цијену. Па да кренем са пар фотки.
Паковање се састоји од обичне картонске кутије и два комада стиропла која фиксирају кућиште. Димензије кућишта су 45,5x20,5x48,2 и већина кућишта из њихове гејминг серије су идентичних димензија са идентичним унутрашњим распоредом а разлика се огледа у предњој масци и облику тастера.
Може се примјетити да од тастера има повер, ресет, аудио конектори као и 2*усб2 и 1*усб3. Зашто само 1 усб3 тастер, не знам, с обзиром да чак има и мјесто. Тастери не изгледају као да ће да пропадну после 10-ак стискања а усб конектори раде без проблема. Да не буде забуне, квалитет је у рангу са цијеном па тако лим за који они кажу да је 0,7мм одаје утисак од 0,5 и увија се а цијело кућиште је поприлично лагано (ја можда нисам ни објективан јер сам користио чудовиште 30+кг) али је конструкција релативно чврста с обзиром на лакоћу. Томе придодаје и ковер за напајање. Пластика не шкртипи и то ме позитивно изненадило али да би се скинула предња маска потребна су клијешта или баш јаке јагодице.
Са горње стране је присутан и магнетни филтер за 2*120мм вентилаторе. Филтер као филтер и није нешто али не заостаје за много скупљим рјешењима, нарочито из ЦМ куће.
Са бочне стране се налази провидна страница која није затамњена и приказује најважније дијелове компјутера. Страница нема избочења па је вијугава.
Са задње стране је видљива и могућност помјерања вентилатора од 120мм као и још пар занимљивих рјешења.
Странице се причвршћују завртњевима који имају гумирану подлогу и у потпуности се скидају.
Занимљиво је и рјешење за причвршћивање графичке картице и других ПЦИ (Е) картица а одрађено је у принципу слајда и поприлично је чврсто те картице не мрдају.
У унутрашњости кућишта се примјећује ковер за напајање који је рупичаст па омогућава и бољи проток ваздуха а садржи и 2 рупе за каблирање. Занимљиво је одрађен и кавез за оптику. Не примјети се нарочито а ипак остаје могућност монтирања оптике, што немају ни пуно скупља кућишта.
Предња маска садржи спужвису што је поприлично добар филтер за прашину али се иста не може скидати. Виде се и носачи за 3*120мм вентилаторе. Ове шире рупе су вјероватно за 140мм вентилаторе али ја нисам имао ни један па не могу да потврдим.
Горња страна дефинитивно садржи само могућност монтирањас 2*120мм вентилаторе.
Са горње стране је присутан и магнетни филтер за 2*120мм вентилаторе. Филтер као филтер и није нешто али не заостаје за много скупљим рјешењима, нарочито из ЦМ куће.
Са бочне стране се налази провидна страница која није затамњена и приказује најважније дијелове компјутера. Страница нема избочења па је вијугава.
Са задње стране је видљива и могућност помјерања вентилатора од 120мм као и још пар занимљивих рјешења.
Странице се причвршћују завртњевима који имају гумирану подлогу и у потпуности се скидају.
Занимљиво је и рјешење за причвршћивање графичке картице и других ПЦИ (Е) картица а одрађено је у принципу слајда и поприлично је чврсто те картице не мрдају.
У унутрашњости кућишта се примјећује ковер за напајање који је рупичаст па омогућава и бољи проток ваздуха а садржи и 2 рупе за каблирање. Занимљиво је одрађен и кавез за оптику. Не примјети се нарочито а ипак остаје могућност монтирања оптике, што немају ни пуно скупља кућишта.
Предња маска садржи спужвису што је поприлично добар филтер за прашину али се иста не може скидати. Виде се и носачи за 3*120мм вентилаторе. Ове шире рупе су вјероватно за 140мм вентилаторе али ја нисам имао ни један па не могу да потврдим.
Горња страна дефинитивно садржи само могућност монтирањас 2*120мм вентилаторе.