Nenadvh
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 04.09.2019.
- Poruka
- 5
- Rezultat reagovanja
- 2
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600 & LC CC 120
Motherboard:
DQ67SW
RAM:
8GB Kingston DDR3
VGA & cooler:
SAPPHIRE NITRO+ RX580 4GB
Display:
LG 25UM58-p
HDD:
Western Digital WD10EALX-408EA0 1TB
Sound:
Microlab m105
Case:
NZXT H500 matte black
PSU:
Corsair RM650x
Internet:
SBB 150/10
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64 bit, Google Chrome
Other:
Apple iPhone 8+ 64gb
Pre svega izvinjavam se sto ovako upadam na forum. Nisam neki preveliki fan foruma (bilo kojih, ne konkretno ovog) niti volim da ulazim u prepiske i rasprave sa ljudima osim ako ne mogu nekome da pomognem, ali vidim da ovde ima dosta ljudi koji bi mi izasli u susret. Eh sad, nadam se da vas nisam previse smorio sa ovim teksotom do sada i kao sto mozete da pretpostavite potrebna mi je pomoc oko odabira komponenti. Budzet, nekih 400e bi mi odgovaralo mada ne bi bio problem i da ga premasim ako ima nesto bolje za malu cenovnu razliku, otvoren sam za bilo koje predloge polovno, novo, madjari...
Neka moja zamisao je bila:
-b450 maticnu, tomahawk ili msi b450 a pro
-ryzen 3 1200, iskljucivo zbog cene, a u daljoj buducnosti bi bila zamenjana nekom novijom generacijom ryzena
-sto se graficke tice, koliko sam uspeo da primetim polovna rx580 je neki best buy za koji bih mogao da se nategnem u mom budzetu, ispravite me ako gresim
-Rama sto se tice jos se dvoumim da l dva stapa od 4gb ili dva od 8gb
isto tako ne znam ni koji ssd bih stavio, a sto se hdd tice uzeo bih neki best buy 1tb ili mozda 500gb, koji mi preporucite.
A napajanja sto se tice tek nemam predstavu koje bi mi trebalo za ovu konfiguraciju, mada bih se potrudio da nadjem neko polovno u garanciji cisto zbog budzeta.
Tako da mi treba neko strucno misljenje sta da promenim ukoliko prelazi budzet ili mozda ukoliko moze nesto bolje od ovoga za manje para, sve u svemu otvoren sam za predloge.
Hvala unapred na izdvojenom vremenu
Neka moja zamisao je bila:
-b450 maticnu, tomahawk ili msi b450 a pro
-ryzen 3 1200, iskljucivo zbog cene, a u daljoj buducnosti bi bila zamenjana nekom novijom generacijom ryzena
-sto se graficke tice, koliko sam uspeo da primetim polovna rx580 je neki best buy za koji bih mogao da se nategnem u mom budzetu, ispravite me ako gresim
-Rama sto se tice jos se dvoumim da l dva stapa od 4gb ili dva od 8gb
isto tako ne znam ni koji ssd bih stavio, a sto se hdd tice uzeo bih neki best buy 1tb ili mozda 500gb, koji mi preporucite.
A napajanja sto se tice tek nemam predstavu koje bi mi trebalo za ovu konfiguraciju, mada bih se potrudio da nadjem neko polovno u garanciji cisto zbog budzeta.
Tako da mi treba neko strucno misljenje sta da promenim ukoliko prelazi budzet ili mozda ukoliko moze nesto bolje od ovoga za manje para, sve u svemu otvoren sam za predloge.
Hvala unapred na izdvojenom vremenu