TheNjutn
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 26.08.2019.
- Poruka
- 14
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Kilova AzdaHa
CPU & cooler:
Intel I9 9900K & NZXT Kraken X62
Motherboard:
Asus ROG STRIX Z370-H Gaming
RAM:
Kingston HyperX Fury 2400MHz 2x16GB
VGA & cooler:
MSI 3080 Ti VENTUS 3X 12G OC
Display:
Lenovo L24Q-10 x2
HDD:
Samsung 970 EVO 500GB & QVO 860 1TB
Sound:
On board/Razer Kraken 7.1 V2 headset
Case:
NZXT S340 Elite
PSU:
Sama Forza 1200W Platinum
Mice & keyboard:
Razer Viper Ultimate & Razer Ornata Chroma
Internet:
600/60 SBB
OS & Browser:
Windows 10 Pro & Chrome
Pozdrav ekipo,
Resio sam da uradim upgrade sa I5 8600K na I9 9900K.
Trenutno imam Asus ROG STRIX Z370-H Gaming maticnu plocu koju takodje planiram da promenim jer je jasno da se overklokovana I9-ka nece zasititi strujom koju pruza 6 faza na ovoj mid-end ploci.
Bacio sam oko na Asus Maximus XI APEX i na Gigabyte AORUS Z390 Master maticne ploce.
Razlika je ~100 evra (Asus je skuplji, naravno), a pruzaju skoro slicne performanse sto se tice OC-a.
Ne planiram da stedim jer cu da idem do kraja kada sam vec resio da napravim high-end masinu.
Fora je u tome sto sam ja ROG fanboy, da budem iskren, i vec imam ROG GTX 1080 Ti grafiku.
Sad sam u dilemi koju od ove dve ploce izabrati.
Takodje mi je bitno da ploca ima 2x8 ATX(CPU) pina jer sam zbog toga apgrejdovao i napajanje koje podrzava 2x8 pina za CPU i uzeo custom sleeved kablove.
To je sto se tice izgleda, a sto se tice performansi zelim da CPU ima stabilnu voltazu i dobre VRM-ove(zato su ove dve ploce usle u uzi izbor).
Tako da mi treba pomoc oko odabira izmedju ove dve ploce.
Voleo bih da cujem Vase misljenje zasto bi trebalo ili ne bi trebalo da uzmem jednu ili drugu.
Resio sam da uradim upgrade sa I5 8600K na I9 9900K.
Trenutno imam Asus ROG STRIX Z370-H Gaming maticnu plocu koju takodje planiram da promenim jer je jasno da se overklokovana I9-ka nece zasititi strujom koju pruza 6 faza na ovoj mid-end ploci.
Bacio sam oko na Asus Maximus XI APEX i na Gigabyte AORUS Z390 Master maticne ploce.
Razlika je ~100 evra (Asus je skuplji, naravno), a pruzaju skoro slicne performanse sto se tice OC-a.
Ne planiram da stedim jer cu da idem do kraja kada sam vec resio da napravim high-end masinu.
Fora je u tome sto sam ja ROG fanboy, da budem iskren, i vec imam ROG GTX 1080 Ti grafiku.
Sad sam u dilemi koju od ove dve ploce izabrati.
Takodje mi je bitno da ploca ima 2x8 ATX(CPU) pina jer sam zbog toga apgrejdovao i napajanje koje podrzava 2x8 pina za CPU i uzeo custom sleeved kablove.
To je sto se tice izgleda, a sto se tice performansi zelim da CPU ima stabilnu voltazu i dobre VRM-ove(zato su ove dve ploce usle u uzi izbor).
Tako da mi treba pomoc oko odabira izmedju ove dve ploce.
Voleo bih da cujem Vase misljenje zasto bi trebalo ili ne bi trebalo da uzmem jednu ili drugu.