misticx
PCAXE OC team
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 957
- Rezultat reagovanja
- 20
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook 12" 2017
CPU & cooler:
AMD TR2 2920X @4.3GHz @ EK-FB ASUS X399 Monoblock & 2 x EK-CoolStream SE 360 @ Corsair LL120 RGB
Motherboard:
ASUS X399 ROG ZENITH EXTREME
RAM:
32GB DDR4 CORSAIR VENGEANCE RGB PRO 3000MHz
VGA & cooler:
ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 Ti OC Edition
Display:
27" ASUS VG278Q 144Hz + 27" ACER V276HL + 27" LG 4K UK650-W
HDD:
Samsung 950PRO 512GB M.2 NVMe + 2x Samsung 860 EVO 1TB + 2x Samsung 850 EVO 250GB & QNAP 12TB
Sound:
Logitech Z-5500 Digital & Razer Mano' War 7.1 Wireless
Case:
NZXT H9 Flow
PSU:
EVGA SuperNOVA 850 G2 850W
Optical drives:
none
Mice & keyboard:
Razer Lancehead TE @ Razer Gigantus & Corsair Vengence K90
Internet:
SBB 100/10Mb
OS & Browser:
Windows 10 x64 Pro
Pre par dana sam primetio da mi download iz browsera ide jako sporo, imam 100Mb(~12MB/s) internet, a browser mi je skidao 2MB/s, ali nisam nesto obracao paznju, mislio sam da SBB nesto cacka i posto je sve ostalo radilo kako treba, reko, nece to dugo trajati. Juce kada sam skidao nove NV drivere sam naisao na isti problem, download ide 2MB/s u bilo kom pretrazivacu (FF, Chrome, Edge), e tu sam vec poceo da se nerviram jer sam provalio da je ovo ocigledno problem koji nece sam da nestane. Da ne davim, evo u kratkim crtama kakvi su rezultati:
PC
------
speedtest/ bilo koji internet speed test = OK
surf svi browseri (FF, Chrome, Edge)=OK
4k/8k video svi browseri (FF, Chrome, Edge)=OK
DL svi browseri (FF, Chrome, Edge)= ~2MB/s
ping u online igrama= nepromenjen
qBittorrent = 11MB/s (par % odstupanja ali da kazemo maks brzina)
download igara preko Battle.net = ~2MB/s
download igara preko EPIC = 10/11MB/s (par % odstupanja ali da kazemo maks brzina)
download igara preko uPlay = 11MB/s (par % odstupanja ali da kazemo maks brzina)
download igara preko Steam 12MB/s (par % odstupanja ali da kazemo maks brzina)
Notebook/mobilni @ WIFI
----------
sve radi maks brzinom
Gledajuci sve ovo, rekao bih da problem nije (ili mozda nekim cudom jeste?) do SBBa, vec da je do mog racunara.
Da napomenem par stvari, restart mog rutera nije pomogao, restart SBB rutera nije pomogao, restart racunara nije pomogao, ipconfig /flushdns nije pomogao (ovo reko da probam cisto za svaki slucaj), ovako postavljeno internet mi je radio savrseno od kad je postavljen, pre 10 meseci, ne instaliram stalno nove programe, odavno sam podesio sve kako mi odgovara i ne cackam po opcijama niti se pravim pametan sa cackanjem po WINu, ako nesto radi, nema potrebe da diram, inace sam od onih zaludjenika da stalno imam nesto updatovano, tako da i prica o zastarelim driverima nema pokrice. TL DR nista nisam dirao, nista novo nisam instalirao, nemam viruse, samo od sebe se pojavilo.
Ima li neko ideju sta bi moglo da bude?
PC
------
speedtest/ bilo koji internet speed test = OK
surf svi browseri (FF, Chrome, Edge)=OK
4k/8k video svi browseri (FF, Chrome, Edge)=OK
DL svi browseri (FF, Chrome, Edge)= ~2MB/s
ping u online igrama= nepromenjen
qBittorrent = 11MB/s (par % odstupanja ali da kazemo maks brzina)
download igara preko Battle.net = ~2MB/s
download igara preko EPIC = 10/11MB/s (par % odstupanja ali da kazemo maks brzina)
download igara preko uPlay = 11MB/s (par % odstupanja ali da kazemo maks brzina)
download igara preko Steam 12MB/s (par % odstupanja ali da kazemo maks brzina)
Notebook/mobilni @ WIFI
----------
sve radi maks brzinom
Gledajuci sve ovo, rekao bih da problem nije (ili mozda nekim cudom jeste?) do SBBa, vec da je do mog racunara.
Da napomenem par stvari, restart mog rutera nije pomogao, restart SBB rutera nije pomogao, restart racunara nije pomogao, ipconfig /flushdns nije pomogao (ovo reko da probam cisto za svaki slucaj), ovako postavljeno internet mi je radio savrseno od kad je postavljen, pre 10 meseci, ne instaliram stalno nove programe, odavno sam podesio sve kako mi odgovara i ne cackam po opcijama niti se pravim pametan sa cackanjem po WINu, ako nesto radi, nema potrebe da diram, inace sam od onih zaludjenika da stalno imam nesto updatovano, tako da i prica o zastarelim driverima nema pokrice. TL DR nista nisam dirao, nista novo nisam instalirao, nemam viruse, samo od sebe se pojavilo.
Ima li neko ideju sta bi moglo da bude?