ryzen 3xxx
Vazi, sacekacu, preporucujete li neko menjanje komponenti.Sacekaj Ryzen 3xxx. To ce biti za mesec dana.
Web dizajn, Photoshop, kupio bih i monitor, nisam jos gledao kojiKojom vrstom dizajna da se bavis? Monitor ostavljas stari ili i njega planiras uskoro da kupis?
Radim web u PS, ali svakako PSD fajl ima po nekoliko gigabajta, trenutno imam procesor AMD Athlon X4 840, FM2+, CPU uvek 99%. Pregreva se, velika temperatura. Voleo bih da imam i neku okej graficku da bih mogao nekad neku igricu da odigram.Konfiguracije ti nije toliko bitna, postoje veoma dobri i ne toliko zahtevni toolovi koji ce ti raditi i na srednje jakim konfiguaracijama (figma, invision studio, sketch (lunacy na widnowsima)) a i sam photoshop nije preterano zahtevan (jede resursa koliko mu sipas). SSD? Super, bice malo brze ucitavanje vecih fajlova. 10xx nvidia? Pa, dobro - koristices gpu akceleraciju - nekad u photoshopu, javi kada . CPU 6 korova? Pa cool pomoci ce malo kada budes koristio neki plugin ili kad budes nagurao 100 foldera u lejer paleti ili ako budes imao 15 artboardova. Ja na poslu imam i7 6600K , gajbi core2duo (da core2duo) i 5820K - nikad mi procesor nije bio usko grlo.
Ono sto ti je bitno su monitor i periferije.
Monitor neki kvalitetniji IPS, po mogucstvu 16:10 odnos da bi imao vise vertikalnog prostora za rad (mozda da uparis 2?). Ultravide zaobidji u sirokom luku za dizajn.
Periferije, kvalitetna tabla ako ces raditi neke ilustracije, kvalitetan mis, tastatura koju mozes da programiras kako ti odgovara za shortcutove i makroe.
Generalno bi ti preporucio, kreni sa time sto imas - pa posle dodaj kada vidis da ti je nesto usko grlo u zavisnosti od stvari koje ces raditi. Razlicite vrste fajlova u photoshopu traze razlicite resurse. Nije isto ako radis web dizajn ili digital composing od milion layera i budibogsnama rezolucijom fajla.
Primera radi ovaj (Website Design for eSports Team ) dsgn (1 stranica) mi ima samo 250 MB, radim tako da moram da ostavim sve layere dostupne developeru, tipa kod ovog covera bi bilo raznih efekata pa te HQ su dosta velike. Uostalom to je sasvim druga prica.Ako ti psd koji sadrzi web elemente ima po nekoliko gigabajta, nesto radis pogresno. Ali to je vec druga tema, kao i igrice