• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Radeon RX 590 FATBOY i Adobe Premiere

Adriano

Newcomer
Učlanjen(a)
07.04.2019.
Poruka
3
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pozdrav, kupio sam nedavno grafičku karticu radeon rx 590 fatboy i vidio da mi u Adobe Premieru ne pokazuje nikakvu opciju za render videa i previewa u stilu cuda ili opencl
na staroj grafičkoj koju sam imao ja misilm da sam imao odabrano openCL (radeon r9 270x windforce edition)
znači nije to toga dal je AMD ili NVIDIA grafička, ova koju sad imam (radeon rx 590 fatboy) je i novija i jača ali jednostavno opcija u premieru gdije to mogu izmjeniti je siva i onemogucena mi je promjena.
pa ako postoji neko rješenje za to bilo bi mi od velike koristi, jer koristim premier za edit.

Uni

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.08.2018.
Poruka
2.469
Rezultat reagovanja
984
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Lenovo ThinkPad X250 - i5 5300U/8GB/256GB EVO 860/6 Cell
Mice & keyboard:
Bloody V7M & Stock Thinkpad X250 Keyboard
OS & Browser:
Windows 10 + Microsoft Edge | ArcoLinux + i3 + Mozilla Firefox Quantum
Napravi u Premuere folderu fajl opencl_supported_cards.txt . U njemu upisi tacan naziv cipa. Sacuvaj fajl i preuzmi Adobe Media Encoder. Prvo otvori Media Encoder pa zatim Premiere i trebalo bi da radi ;)

Adriano

Newcomer
Učlanjen(a)
07.04.2019.
Poruka
3
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Napravi u Premuere folderu fajl opencl_supported_cards.txt . U njemu upisi tacan naziv cipa. Sacuvaj fajl i preuzmi Adobe Media Encoder. Prvo otvori Media Encoder pa zatim Premiere i trebalo bi da radi ;)
Probavao sam to... Onaj klinac na yt je to snimio ali ne radi i dalje :/

Uni

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.08.2018.
Poruka
2.469
Rezultat reagovanja
984
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Lenovo ThinkPad X250 - i5 5300U/8GB/256GB EVO 860/6 Cell
Mice & keyboard:
Bloody V7M & Stock Thinkpad X250 Keyboard
OS & Browser:
Windows 10 + Microsoft Edge | ArcoLinux + i3 + Mozilla Firefox Quantum
Aj probaj u regedit da udjes u : Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Khronos\OpenCL\Vendors
Tu ce ti pokazati AMD i Intel dll, samo dva puta klikni na AMD i stavi 1, a na Intel stavi 0 :)

Vrh