Ma da, to je ta nova.Ajde da ne pricam za temperaturu nista ali sto se tebi tako cudno pale i gase ventilatori na trenutak?
Da pitam jel to ta nova kartica sto si dobio ili? Ako je nova samo je lepo vrati u servis i neka se oni sa njome zezaju.
Buni me sto se tako non stop pale a i sto se cuju po malo kad se pokrenu, ako mozete da cujete na klipu.Ne znam za tu kartu ali moja 1060 Zotac amp se pali na 60 stepeni a do tada se ventovi ne ukljucuju mislim da je to normalno valjda je zovu "Ice" nesto ili "cold" tehnologijom.
Ja imam msi gtx 1060 gaming x i u idle mi radi na 40-45 stepeniNe bih da otvaram novu temu posto je ista karta, ali ako treba slobodno me ispravite.
Primetio sam juce da je idle temperatura 50, a koliko sam video po netu drugi modeli imaju znatno manje temperature tipa EVGA GTX 1060 SC: 27-30, MSI GTX 1060 Gaming X oko 30, Gigabyte G1 Gaming takodje oko 30, Windforce oko 30, itd. Preko msi afterburnera sam stelovao custom fan curve i sada je temperatura nesto ispod 40 stepeni sa ventovima na 25%. Zanima me da li je to ok. Sobna temperatura je 22-23 stepena.
Drugi problem su sami ventovi. Posto se po difoltu pale na 50 stepeni u tom trenutku hoce da zabruje:
Nadam se da cete moci da cujete.
Sta znam, ovako radi super...osim idle temperature i tog zujanja na pocetku.ma kartica ti je super samo je idle temperatura visa i onda pali ventove..
mozda da uzmes pare nazad ako je ikako moguce i da kupis drugu, taj gigabajt kao da je uklet samo neki problemi dolaze xDSta znam, ovako radi super...osim idle temperature i tog zujanja na pocetku.
Igrao sam dosta naslova sa ovom kartom i ona bukvalno ne zna sta su 66 stepeni. U garanciji je do 11.2020. tako da cu da je nosim u servis i neka rade sta hoce.@crni gruja Ako ventovi kada ih nastelujes da rade non stop , stvarno rade bez prestanka moje mislenje je da ventilatori su se delimicno istrosili i zato tako rade ! A termalna pasta se verovetno stvrdnula (vreme koriscenja) i zato imas vise temperature i ventovi se cuju ( zuje na startu) . Na mojoj windforce u fulmarku temperature dodju do 68 stepeni na 62 % ventilatora ! Tako da ti si super sto se toga tice ! Mada licno ja bih nosio da je poprave :p (bar da zamene ventove) !
Pojma nemam.@crni gruja jel bi ti dali drugi mode, gaming x , il nesto?