Bilo koji samsung b-die dual rank ram je najbolji za ryzene.MSI b450 Tomahawk ploča...
Ryzen 5 2600x procesor....
GTX 1070 8GB Asus strix...
Koji bi procesor pasao najbolje modul od 8GB(planiram kasnije dodatno uzeti još 8 isti modul) preko 3000mhz?
Jeste, ako nadjes njega dobar je izbor.ja sam kontao da idem na kingston 3200mghz fury jel to dobar izbor ?
HyperX 8GB Fury Black DDR4 3466MHZ CL19Jeste, ako nadjes njega dobar je izbor.
Sent from my EML-L29 using Tapatalk
Ne znam dal je tacan, u principu hyperx serija nema b-die iako za te predatore pise ds jesu sto se mozda i promeniloHyperX 8GB Fury Black DDR4 3466MHZ CL19
Jel ima ova memorija b-die ?
B-Die Finder
jel ovaj finder tačan ?
To se i ja pitam. Sinoc me ke cela ova tema dovela u dilemu sta da uzmem od ram a jer kada odem na sajt MSI i proverim koji ram kompitabilan sa B450 tomahawk pise da CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 KIT CMK16GX4M2B3000C15 odgovara ploci i da ima samsung chip sto je valjda taj B-die ( ne razumem se bas ) i onda kada odem na B-Die Finder tamo jedini b-day vengeance je tek model od 3400Mhz pa na gore i sada ne znam sta da mislim. Da li je taj b-die toliko obavezan kada se vrsi uparivanje sa Ryzen procesorima i zasto, i da li se to odnosi samo ako neko zeli da radi OC? Nadam se da nije toliko glupo pitanje ali dilema mi je sta da uzmem a opet razlika u ceni nije mala. G.skill koliko sam video mahom ima b-die ali je dosta skuplji. Sada, sta ce meni kao nekom prosecnom korisniku pc a, koji ce verovatno napokon igrati i neke jace naslove, znaciti taj ram u gejmingu, i da je bitno da za kaviletetan radd Ryzen cpu uzmem bas taj ? Gedao sam par klipova sinoc na YT u kojima Ram sa vise Mhz daje vise fps u odredjenim igrama pa me sve to dodatno zbunjuje.Kako proveriti koji je chip u samoj ram memoriji?
Sad te nista ne razumem. Pa na osnovu cega znas da imas ram memoriju sa b-die cipovima.Ne znam tacni, ali znam da kod nas verovatno nema i dalje b-die ramova. Ja sam samo kontakta sa b-die i imao, u početku malo sa e-die dok nije izasao ovaj.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Imas softver koji cita sva setovanja i cip koji imate.Sad te nista ne razumem. Pa na osnovu cega znas da imas ram memoriju sa b-die cipovima.
Pa zato sto svi idu na 4000+ 12-12-12 latence, vecina i na 12-11-11. Nadji mi druge cipove koji to mogu. Galax i G skill. Galax HOF ni ne postoji koji nije B-Die, tako da znam.Sad te nista ne razumem. Pa na osnovu cega znas da imas ram memoriju sa b-die cipovima.
Jeste najbolja ali da li vredi dati toliko za njega kao prosecan korisnik ? U trenutnu kad sam ja uzimao ram ovaj moj je bio oko 130e a ipod 200e nije moglo da se nadje b-dieNajbolje da bude cl14 3200mhz jer vecina ili skoro svi su b-die
Igrao sam se ja sa Dusanovim tridentzom na 4000 4x8, ona memara kidaPojeftinio je i B-die sada, nisu tako paprene cene. Ali ako nemas platformu i plocu gde mozes da poteras taj ram, sto juriti b-die.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Micron cip je u pitanju kao sto vidis, i single sided jeEvo odradio sam ocitavanje sa programom sto je @kobatz ostavio i neka mi neko kaze jel ovo ok?
Pogledajte prilog 28841