Najbolje rešenje je ovo što je @Sloba87 poslao. Nisi dovoljno precizno objasnio koje konektore ima grafička, ali slika govori više od reči.Koje je ovde najjeftinije resenje posto sam video neke adaptere po 2-3k din
Ne znam da li ikako konverter sa hdmi na vga može biti drugačiji nego aktivan.Ne bih bas rekao da je to dobro resenje, takav jedan nije hteo na mojoj 1060 da radi, posto trazi aktivan a to je pasivan. Morao bi da trazis neki aktivan za 580, neka me neko ispravi ako gresim.
Slicne fore sam ja imao, samo sto je meni znao i da zamrzne sliku komplet na par sekundi, pa se pojavi "visual glitch" i tako u krug.Hoce takav adapter sto ti je Sloba predlozio da zeza. Imam jedan monitor sa VGA i kada sam testirao 480 kartu jednu umelo je da prilikom ucitavanja prikazuje sneg na monitoru, tako da bilo bi ti najbolje da nadjes noviji monitor sa vise ulaza.
Ovo sa snegom sam viđao na jednom računaru; u pitanju je dvi sa grafičke na vga za monitor - tako se ponaša nakon restarta. Nakon običnog uključivanja radi korektno. Nije savršeno, ali tako radi.Hoce takav adapter sto ti je Sloba predlozio da zeza. Imam jedan monitor sa VGA i kada sam testirao 480 kartu jednu umelo je da prilikom ucitavanja prikazuje sneg na monitoru, tako da bilo bi ti najbolje da nadjes noviji monitor sa vise ulaza.
Zbog toga sam i tražio da se uverim da je dvi-d u pitanju. Mada ne znam šta sam očekivao na grafičkoj koja nema analogne portove.Mozda ti je bolja i sigurnija varijanta Vga-DVI , plati malo vise i budi mirne glave.
Dvi na vga će raditi, ali mora da bude ovakav kao što @UniqUnic kaže - aktivni. Dakle, nije u pitanju običan adapter, već aktivni konverter koji prebacuje digitalni signal sa dvi-d na analogni dsub.Hdmi na vga adapter uzmi, imam ga i radi potpuno ok.
Dvi na vga ti nece raditi jer te karte vise nemaju analogni izlaz, daju samo digitalni
Ne treba mu aktivan adapter, dovoljan je pasivan
Prodali smo takvih gomile i retko koje reklamirao a i sam posedujem jedan na koji vozim projektor ili kad testiram dsub monitor
Sent from my D6603 using Tapatalk
Naravno da ce aktivni raditi al je to preskupa prica kada hdmi na vga ima za 700 do 1200 od kp to jeftinije radnje
jel si 100% sig, posto sam ja jeftino kupio rx580 od drugara sa sve garancijom i ispravna je, amoja grafika stara je crkla imam napajanje neko staro od 600w al sam moro da nabavim dodatak sa 2 molexa na 8pit a napajanje moje nema ni 8 ni 6 ni 4 bit za grafu, pa verujem da je problem do napajanja i ocu da nadogradim, kad igram csgo na low radi mi komp a kad dignem na high onda se posle 20 min iskljuci jer nema dovoljno snage pretpostavljam i sa novim napajanjem ne bih da se zeznem... ahocu za 2-3 meeca dauzmem i novu maticnu asrock b350 pro4 i ryzen 2200g, dal ce to lc-power 600w raditi stabilno sa novim komponentama i rx 580Moze a za sto manje novaca je lc power lc600h dovoljno i bolja kupovina da vozi tu grafiku i provereno radi sa istom